S4 Rehber Ayarları

gbuzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba;
Galaxy S4'ün rehberinde gmail hesabımdan daha önce mail göndermiş olduğum tüm kişilerin mail adresleri de görünüyordu. Bunu gidermek için "Görüntülenecek Kişiler" den "Sadece Telefonu Olanları" i işaretledim. Şu an rehbere girdiğimde sadece telefon numarası olanlar görünüyor, sorun yok. Ancak Sms gönderirken listeden kişi seçmeye girdiğimde yine gmailden daha önce mail attığım tüm kişiler görünüyor. Çok fazla kalabalık ve rahatsız edici bu durumu nasıl çözebilirim. Sadece Sms gondermek için kişileri seçmek istediğimde görülüyor bunlar. Normalde arama yapamak için girdiğim rehberde yok.

gbuzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kimse cevap vermedi bari ben kendi sorumu yanıtlayayım. Bu sorunu yaşayan eminim çok kişi vardır. Onlara da buradan yardımcı olmak için yazmak istedim. Bu konuyu çok araştırdım ve bazı yabancı sitelerde çözüm olarak kabul edilebilecek bilgilere ulaştım. Lafı uzatmadan anlatayım. Telefon ayarları ile yapılabilecek hiçbirşey yok. Bilgisayarınızdan gmail'inize girin. Sol üst köşedeki Google yazısının altındaki Gmail yazısına tıklayın. Açılan menuden Rehber'i tıklayın. Sol taraftaki menunun en altında yer alan "Daha Fazla" yı secin. açılan yazılar içinden "Kişiler önizlemesinden çık" ı seçin. Listede "Diğer kişiler" e tıklayın. bugune kadar mail attığınız herkesin mail adresi bu listede. Tumunu secin ve silin. Sonra telefonunuz internete bağlıylen, telefonunuzdan ayarlara, oradan da hesaplara gelip Gmail'e girin ve tümünü senkronize edin. Herşey bitmedi. Sonra rehbere girin ve sadece numarası olan kişileri göster işaretli ise kaldırın. Boylelikle mail adresleri de gorunur hale geldin. Tum mail adreslerini elinizle tektek secerek silin. Tum bu zahmetli aşamaları tamamladıktan sonra sms gondermeye girip kişilerinize bakabilirsiniz. Artik o rahatsız edici mailler gorunmemekte. Son aşama olarak bana bir teşekkur edin yeter :)