S3'teki 1 gb ram

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
telefona yetiyor mu, kasılma falan yaşanıyor mu? yılbaşından sonra almaya ikna ettim babamı ama bu kadar paraya değer mi merak ediyorum. görüşleriniz benim için çok önemli.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Gayet rahat yetiyor.Takıldığın tek nokta RAM ise sorun yok demektir.Gönül rahatlığıyla alabilirsin.

surfking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence kesinlikle yetmıyor benim ram ' boştayken 650den aşağıya düşmüyor :/ telefonda 10 -15 tane uygulama var.

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Kasılma gibi bi durum söz konusu değil. Asphalt 7'de canavar gibi grafikler var. Milim kasma yaşamadım.

Şu uygulamada veya oyunda kasılıyor diyen arkadaş varsa söylesin oyunu kurup deneyelim.

mennes

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kesinlikle ve kesinlikle yetmiyor ilk çıktığı zamanlarda almıştım rom falan atmadım biraz fazla uygulama yüklü ama beni rehbere girerken 10sn bekletiyor grafik düşük olsun yüksek olsun ara sıra arka planda radyo müzik v.b açıksa kasabiliyor caps yoğunluklu sayfalarda dayanamayıp işlemleri sonlandiriyor tüm oyunları sorunsuz çalıştırıyor ama dedigim gibi arka planda da uygulama olmayacak ram 600 altına düşmüyor 800 de
suan 688/833

kocadag43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
ramin dolu olması önemli değil bende de dolu ama kasma yok s3 kasıyor diyenler telefon kullanmasını bilmiyordur ram 2 gb olsa daha iyi olurdu ama 1 gb yetiyor cihaz canavar gibi s 4 çıkmadan yanına yaklaşacak cihaz yoktur bence

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
1gb ram yetmiyorsa hangi telefonun ram i yetecek?

surfking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefon oyunları programları canavar gibi oynatıyor. fakat bende 10 -15 uygulama oyun yüklü telefon menu geçişlerinde bile kasma yaşayabiliyor.

telefon oyunları programları canavar gibi oynatıyor. fakat bende 10 -15 uygulama oyun yüklü telefon menu geçişlerinde bile kasma yaşayabiliyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardesım alma pişman olursun yedek parcası cok pahalı gusel adı yetıyor ama htc al yada ayfon al

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kesinlikle yetmiyor. gunumuzde 4gb ram den asagi telefon alinmaz. DoktorTR son sozu soylemis zaten

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya arkadaşlar o kadar arada kaldım ki. Ram'i yetmiyor diyenler örneğin:

bence kesinlikle yetmıyor benim ram ' boştayken 650den aşağıya düşmüyor :/ telefonda 10 -15 tane uygulama var.

peki kasılma donma kapanma yaşıyor musun? oluyorsa ne zaman, nasıl oluyor?

yetiyor diyen arkadaşım:
ramin dolu olması önemli değil bende de dolu ama kasma yok s3 kasıyor diyenler telefon kullanmasını bilmiyordur ram 2 gb olsa daha iyi olurdu ama 1 gb yetiyor cihaz canavar gibi s 4 çıkmadan yanına yaklaşacak cihaz yoktur bence
peki telefonu nasıl kullanmak gerek? sen nasıl kullanıyorsun telefonu?

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle ve kesinlikle yetmiyor ilk çıktığı zamanlarda almıştım rom falan atmadım biraz fazla uygulama yüklü ama beni rehbere girerken 10sn bekletiyor grafik düşük olsun yüksek olsun ara sıra arka planda radyo müzik v.b açıksa kasabiliyor caps yoğunluklu sayfalarda dayanamayıp işlemleri sonlandiriyor tüm oyunları sorunsuz çalıştırıyor ama dedigim gibi arka planda da uygulama olmayacak ram 600 altına düşmüyor 800 de
suan 688/833

peki şu an telefonu aldığına pişman mısın? servise götürdün mü bu yüzden

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
1gb ram yetmiyorsa hangi telefonun ram i yetecek?
Touchwiz'in güzelliği. :) Bende de Galaxy S2 var. Son güncelleme ile yeni Touchwiz arayüzü geliyor ve RAM 600 MB civarında gezmeye başladı. Ha takılma var mı, yok. O sebeple aldırmıyorum. İşletim sistemleri zaten kendileri düzenliyorlar kullanımı. Bunun haricinde saf Android sisteminin/arayüzünün ilk açılışta 200-300 MB arası RAM kullandığı gördüm. (Galaxy Nexus)

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
suan 688/833

BU yazılanlar yazılımla ilgili problemler, RAM'in yetmediği anlamına gelmiyor.
RAM'in 600 altına düşmemesi 800'de olması, gayet yeterli RAM olduğu anlamına gelir.

1 GB RAM'in bir telefona yetip yetmeyeceğini tartışır olmuşuz. Gözümüze dizimize dursun.

Öven taraftan da yeren taraftan da çok boş laflar gelmiş valla kusura bakmayın ağır bir laf ettim de.
S3'ün güncel durumda yaşadığı sıkıntıların bir çoğu JellyBean kaynaklı sıkıntılar. Samsung aceleden yayınlayacağım diye bitmemiş bir şekilde yayınladı, oldukça problem yaşayan çok.
RAM'in ne olduğunu bilmemek lazım sanırım 600'ün altına düşmüyor yetmez gibi yorumlar yapmak için. Ben ne zaman baksam Task Manager'a hep 700 üzerinde geziyor, Sense olduğu için. Ne olacaktı ya, 700-750'lerde gezen telefona tarla geniş olsun diye 2GB RAM mi koyacaklardı? PC değil bu aletler.

Takılma böyle gereksiz şeylere güzel kardeşim. S3 benim satın almayacağım bir telefon, ama buna sebep olan şeyler arasında son sırada bile değil RAM konusu. S3'ün RAM sıkıntısı gibi bir sorunu yok. İçin rahat olsun.

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardesım alma pişman olursun yedek parcası cok pahalı gusel adı yetıyor ama htc al yada ayfon al

sırf yedek parçası pahalı olduğu için diyorsan, pişman olma sebebi olmaz ki bana göre. netice de kazayla zarar gelirse telefona hayırlısı, istisnalar kaideyi bozmaz.

RAM'in 600 altına düşmemesi 800'de olması, gayet yeterli RAM olduğu anlamına gelir.

1 GB RAM'in bir telefona yetip yetmeyeceğini tartışır olmuşuz. Gözümüze dizimize dursun.

Öven taraftan da yeren taraftan da çok boş laflar gelmiş valla kusura bakmayın ağır bir laf ettim de.
S3'ün güncel durumda yaşadığı sıkıntıların bir çoğu JellyBean kaynaklı sıkıntılar. Samsung aceleden yayınlayacağım diye bitmemiş bir şekilde yayınladı, oldukça problem yaşayan çok.
RAM'in ne olduğunu bilmemek lazım sanırım 600'ün altına düşmüyor yetmez gibi yorumlar yapmak için. Ben ne zaman baksam Task Manager'a hep 700 üzerinde geziyor, Sense olduğu için. Ne olacaktı ya, 700-750'lerde gezen telefona tarla geniş olsun diye 2GB RAM mi koyacaklardı? PC değil bu aletler.

Takılma böyle gereksiz şeylere güzel kardeşim. , ama buna sebep olan şeyler arasında son sırada bile değil RAM konusu. S3'ün RAM sıkıntısı gibi bir sorunu yok. İçin rahat olsun.

kardeşim, çok güzel söylemişsin, dobra dobra. ben böyle konuşanları severim. ama S3 benim satın almayacağım bir telefon dedin ya, bunu merak ettim işte. neden ?

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kardeşim, çok güzel söylemişsin, dobra dobra. ben böyle konuşanları severim. ama S3 benim satın almayacağım bir telefon dedin ya, bunu merak ettim işte. neden ?

Benim tercihlerime uygun olmadığı için, bu önü kötü yapmaz dediğim gibi.
Malzeme kalitesi, elde bıraktığı kavrama hissi, üzerindeki ek yazılımın kalitesi gibi unsurlar benim için önemli. Çok fazla kalite lafı ettim diye S3 dandik deniyorum zannedilmesin.
Ama herhangi bir Samsung ile herhangi bir HTC'yi ya da iPhone'u iki elinizle tuttuğunuzda anlarsınız aradaki farkı, hem de çok net bir şekilde.

Öte yandan yine Touchwiz ne görünüş ne kullanım olarak baan uygun değil. Ama dediğim gibi bunlar S3'ü kötü yapmaz, bu yüzden ben S3 almam o kadar. Yoksa RAM'i yetmiyor falan, deve artık.

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim tercihlerime uygun olmadığı için, bu önü kötü yapmaz dediğim gibi.
Malzeme kalitesi, elde bıraktığı kavrama hissi, üzerindeki ek yazılımın kalitesi gibi unsurlar benim için önemli. Çok fazla kalite lafı ettim diye S3 dandik deniyorum zannedilmesin.
Ama herhangi bir Samsung ile herhangi bir HTC'yi ya da iPhone'u iki elinizle tuttuğunuzda anlarsınız aradaki farkı, hem de çok net bir şekilde.

Öte yandan yine Touchwiz ne görünüş ne kullanım olarak baan uygun değil. Ama dediğim gibi bunlar S3'ü kötü yapmaz, bu yüzden ben S3 almam o kadar. Yoksa RAM'i yetmiyor falan, deve artık.

üzerindeki ek yazılımın kalitesi derken ? kardeş çok soru soruyorum kusura bakma ama. yılbaşından sonra almayı düşünüyorum, bizimkileri de ikna ettim.

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çıktığı ilk günden ve ilk modelinden beri Android telefon kullanıyorum. Tüm sütümlerini kullandım.
Yorumlar beni benden aldı eğer 10 saniye bekletiyorsa S3 çok büyük bir sorun var demektir.
4 GB tan aşağı olmasın RAM denmiş ARM işlemciler henüz 4 GB desteklemiyor :)

S3 kullanıyorum şu an itibariyle 65 uygulama yüklü ve Home tuşuna basmamla birlkite ana menüye geçiyorum.
Sadece S3 değil S2 ve LG 4X ile de bu kadar hızlı. Programların açılış süresinden bahsediyorsanız eğer gecikme olarak her uygulamanın bir yüklenme süresi vardır örneğin GTAIII oyununu açarsanız haliyle bir yüklenme süresi söz konusudur ama bu PC Xbox veya PlayStatiın için de böyledir.

Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz tavsiye ederim ama bu kadar parayı bir telefona vermenizide tavsiye etmem :)
Kullanılmış garantili S2 alın yeter sizi üzmez....

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1 gb RAM yetiyor ama bazı arkadaşlar var adam görev yöneticisinden çalışan uygulamaları kapatmayı bilmiyor daha geliyor foruma konu açıyor.Yok telefonum kasıyor S3'e 1 gb RAM yetmiyor gibisinden bre mübarek adama sormazlar mı madem bi b*k bilmiyorsun nie S3 e b*k atıyorsun diye.Belki ban yicem ama kusura bakmayın gerçek bu yani kullanmayı bilmeyen adam almasın çamurda atmasın.3310 kullansın.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
üzerindeki ek yazılımın kalitesi derken ? kardeş çok soru soruyorum kusura bakma ama. yılbaşından sonra almayı düşünüyorum, bizimkileri de ikna ettim.

Touchwiz ile Sense arasındaki farktan bahsediyorum.
Touchwiz bana göre kötü görünen ve ucuz bir ek yazılım. Bu benim görüşüm dediğim gibi, kimse böyle bakmak zorunda değil. Sen S3 içine sindiyse de RAM yüzünden kararsız kaldıysan, devam et hiç takılma.

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
31 tane uygulama yüklü ne demek yav. isterse 200 tane olsun açık değilse ram 'e
yük bindirmez. gidin iphone alın siz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kesinlikle sense arayüzü ve htc one x al derim kullanıyorum , çok güzel ve hızlı telefon üzerine tanımam..

sirnatli21

Asistan
Reaksiyon puanı
3

Takılma böyle gereksiz şeylere güzel kardeşim. S3 benim satın almayacağım bir telefon, ama buna sebep olan şeyler arasında son sırada bile değil RAM konusu. S3'ün RAM sıkıntısı gibi bir sorunu yok. İçin rahat olsun.

hakket anlamıyorum , bundan 5 yıl önce akıllı telefon yoktu böyle dertlerde yoktu.. 4 yıl önce samsung un çıkardığı ilk androidli telefonunu kullandım ,I7500 onda bile 250 mb ram kullanmışlardı,

şimdi ise 1 gb RAM kullanılıyor ve yetiyor mu diye sorularla karşılaşıyoruz, hakekt gözünüz doysun yaw..
farzedinkisamsung 2 gb ram kullandı , çok mu iyi olucak , oyunlarda ve internete girdiğinzde telefonunuz ısınmadan alev alev olur :)

olaya birde bu gözle bakın , sonra neden 2gb ram li teelfonlar çıkarılmıyor deyin.. incecik telefon , 2 gb ram kulalnılırsa fan yok bişey yok, telefon alev alev olur :))) bilgilerinize..

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ram i sorun yapicaksan note2 al 2 gb ram var...
onun da ekranı çok büyük :(

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. bu yorumlardan sonra, s3'e 1 gb ramin yetebileceği kanaatine vardım. gönül rahatlığı içinde alacağım inşallah.

sinek412

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım eğer telefonda oyun vb. şeyler oynayacaksan 1 gb ram çok az bunun için bence note 2 almanı tavsiye edrim

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım eğer telefonda oyun vb. şeyler oynayacaksan 1 gb ram çok az bunun için bence note 2 almanı tavsiye edrim
oyun da oynarım ama oyun bağımlısı değilim. beklentimi karşılar bence. note 2 hem yeni çıktı fiyatı daha pahalı hem de ekranı daha büyük, kullanmayı denedim ama zorlandım.

sinek412

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oyun da oynarım ama oyun bağımlısı değilim. beklentimi karşılar bence. note 2 hem yeni çıktı fiyatı daha pahalı hem de ekranı daha büyük, kullanmayı denedim ama zorlandım.
bir süre sonra s3 de baz takılmaları görüceksin uygulamalar tuşuna bastığında takılma olucak rehber 5-6 sn de açılıyor.masaya telefonu düz koyarsan arka kapağın çok çizildiğini görüceksin.fakat bunların yanında bi çok iyi özelliğide var ama dediğimgi telefonda takılma görünce çok sinir olucaksın hani ben bu kadar para verdim en iyisinden telefon aldım ama niye takılıyor gibi

1 gb ram diyip abartmaya gerek yok 600-800 mb tını zaten sistem kullanıyor sana kaldı 300-200 mb ram ama galaxy note 2 de özgürce kullanabileceğin 1300 mb ram var bunu göz ardı etme.fiyat fakı diyosan 1400 tlyi veren 1700 tlyi de verir bence