S3 mini tavsiye eder misiniz?

muhsin1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
s3 mini alcam tavsiye edermisiniz bütcem bu na yetiyor :D

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
S3 Mini eski bi cihaz. Ben kullanıyordum Custom Rom ile idare ediyordu fakat şuan alınabilecek bi cihaz değil güncelleme de almadı zaten. General Mobile 4G veya Sony Xperia E4G mantıklı bi seçim olabilir. :)

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
[MENTION=283352]Ümitt[/MENTION] özetlemiş :).

Ben detaylı anlatayım kafalarda soru işareti olmasın. Kuru laf olarak görülebilir direkt S3 mini almayın dersem.

S3 Mini 2 versiyon olarak satılıyor bir de Amerika versiyonu onu geçtim.

I8190 çift çekirdekli işlemciler arasında en rezil işlemci olan Novathor U8500 45nm 1,0 Ghz x2 'yi kullanıyor.

Bu işlemci 2.3.6'da oldukça yeterli ama özellikle Android'in 4.0 (Xperia Sola+U) ve 4.1 (Xperia P+Go+Samsung Galaxy Ace 2+S Advance+S3 mini'de) Özellikle Ace 2'de işkence haline geliyor(Sebebi de Ace 2'nin pazarlama taktiklerinden ötürü işlemcisinin downgrade edilmesi) .Bu işlemci mimarisi 4.1'den sonra custom rom dışında herhangi bir güncelleme desteği sunmuyor. Novathor U8500'lü bir tek s3 mini kaldı piyasada. Ondan da uzak durulmalı KESINLIKLE.

Diğer yandan Samsung'un da hTC gibi güncelleme yapmak zor en kolayı baştan bir cihaz yapmak ve eski versiyonu unutmak mantığında olduğundan (Örnekler geliyor Samsung Galaxy S2 sonra S2 Plus ya da S3 sonra S3Neo ve S3Neo+) S3 mini için de bir Value Edition versiyonu sundu. Bütün VE'lerin özelliği üzerine çıkmış olan modellerden bir sürüm android versiyonu ile piyasaya çıkıp tek güncelleme bile almamaları. Örnekler üsttekiler.

S3 mini VE piyasada i8200 olarak bilinir ve işlemcisi batarya eski sürümde hiç yetmediğinden (Ace 2'deki downgrade sebeplerinden biri de aslında buydu. Custom romlarla 1,22 Ghz'e bile getiriliyor ama pili emiyordu bu defa işlemci.) güç tasarrufu odaklı Cortex A5 işlemcisiyle piyasaya sürülmüştü. Zaten olay da bu olduğundan VE 4.2.2 ile piyasaya sürülüp işlemci mimarisinden dolayı da daha güncellenmedi.

Samsung almak her noktada pişmanlıktır. Üst seviye hariç bir Samsung cihaz almak resmen tuttu tutmadı oyunu gibidir.

Sizin fiyat aralığınızda Xperia E4G yi öneririm. Ve almadan önce denemek koşuluyla General Mobile 4G öneririm. En azından iki cihazın da işlemci mimarileri S3 miniye 10 basar.

Blent872

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kesinlikle alma dedikleri gibi E4G yi öneririm.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Samsung gerçeketen pişmanlık. S3 Mini kullanıyorum pişmanım.

muhsin1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar o dediniz telefon kaç lira

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
S3 mini alma, 550 tlye core prime var, onu al bak keyfine :D 5 güncellemeside alacak