S3 mini root islemi yardım edin

ahmet4545

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar ben s3 mini kullanicisiyim ve telefon yavaslamaya başladı ve sevdiğim oyunlardan biri olan clash of clans kasmaya basladi ben buna root atsam telefon hizlanirmi root atmam gerekir mi ve nasıl yapılır lutfen yardım edin

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Cevaplarınızı bekliyorum

Alcyone

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Rootlamak tekil olarak telefonu hızlandırmaz. Root erişimini telefonuna kazandırırsan güvenlik kilidini açmış olursun.

Direk ben alıntı yaparak anlatayım çünkü zaten stabil bir bilgi:
“Root” sözcüğü aslında android’in de temel alındığı linux dünyasından gelmektedir, ve linux sistemlerindeki en yetkili kullanıcıyı ifade eder. Windows sistemlerinde bu kullanıcıyı “Administrator” olarak biliyoruz. Telefonunuza root erişimi sağlamak da (“getting root”, “rooting”) işletim sistemini modifiye edilerek size bu “root” kullanıcısının haklarını vermek, böylece sistem üzerinde tam kontrol hakkı tanımaktır. Bunu da sisteme su (superuser) programını yükleyerek isteyen programlara bu yetkiyi tanıyarak gerçekleştirir.
Bu sayede telefonunuz üzerinde gelen gereksiz programlardan kurtulmaya tutun da, hosts dosyasını değiştirmek, hatta telefonunuza başka bir ROM yüklemeye kadar root olmadan yapamayacağınız bir çok işlemi yapmanızı sağlamakta.
Yeri gelmişken açıklayalım, root işlemi ve sisteminize başka bir ROM yüklemek tamamen farklı işlemlerdir. Rooting -çoğu zaman- çok basit bir işlem ile yapılarak telefonuzun garantisine ve içinde hazır gelen işletim sisteminin bütünlüğüne dokunmazken, yeni bir ROM yüklemek, recovery, system, boot (hatta bazen radio) partisyonlarını flashlamayı gerektirir ve sonuçta bambaşka bir android versiyonu kullanırsınız.

Oynadığın oyun önceden kasma yapıyor muydu?

ahmet4545

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alcyone
Önceden ara ara kasma yapıyordu simdi baya kasma yapıyor bide biz cihaza overclock yapsak hocam oyundan alacağım performans artarmi

Alcyone

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Alcyone
Önceden ara ara kasma yapıyordu simdi baya kasma yapıyor bide biz cihaza overclock yapsak hocam oyundan alacağım performans artarmi
Baştan beri kasma yapıyorsa o oyun için işlemcin yetmiyordur. Overclock işine hiç girme derim riskli olduğunu hatırlatırım.