S3 ile NFC özelliğini kullanabilme hakkında!

dekapolis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

bildiğiniz gibi S3 NFC donanımı ile gelen bir cihaz; şuan pek bilinmese de NFC sistemi ile hayatımıza pek çok kolaylık gelecek.

bunlardan sadece biri kredi kartınızı artık yanınızda taşımaya gerek kalmayacak. bir diğer özelliği ise plazalarda çalışanlar bilirler,
kapılardan geçişler için kullanılan axsess kartlar da NFC sayesinde sizin cihazınıza yüklenebilecek.

google tarafından bu işler için geliştirilmiş wallet yazılımı ne yazık ki ülkemizde kullanılamıyor.
bu konu ilgili bilgi ve deneyimlerimiz paylaşmayı teklif ediyorum.

herkese iyi ve bol bilgili forumlar.​

Dr.House

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S3 ü bilmiyorum ama Galax Nexus da ben NFC yi çalıştırdım. video şahsıma aittir.

[video=youtube;JEPr8TB164Q]http://www.youtube.com/watch?v=JEPr8TB164Q&feature=plcp[/video]

Czmi

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Nerede kullanabiliyoruz bu özelliği. Temassiz kredi katta yetine mi geçiyor yani

Dr.House

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nerede kullanabiliyoruz bu özelliği. Temassiz kredi katta yetine mi geçiyor yani

ya cihazı fabrika ayarlarına çevirdiginizde yada google playden ürün satın almak istediginizde sizden kredi kartı bilgilerinizi girmenizi istiyor cihaz giriyorsunuz ve temassız olarak cihazı kredi kartı olarak kullanıyorsunuz. "TEORİDE" ama henüz bankalar bu şekle hazır olmadıklarından şimdilik onları bekliyoruz.

Czmi

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bilgilendirme için teşekkürler. Peki temassiz. K. Kartı olarak kullanilabiliyor mu

Dr.House

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cihazda NFC özelligi var . cihaza kredi kartı bilgilerinizi girerseniz kasada deneme yapabilirsiniz. ben şahsen kredi kartı bilgilerimi cihaza girmedim. ŞİMDİLİK ;)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
cüzdanın içindeki kartlarda manyetik alan olduğu için çıkıyo o ses gir iş bankasının sitesine orda nasıl temassız kredi kartı olarak kullanacağn yazıyo zaten o ses manyetik alandan geliyo kredi kartını sim e kuruyolarmış iş bankası ve sadece turkcell hat için yazıyo

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
NFC faydalı bir uygulama ama Türkiye o olgunluğa gelmedi :) Tek eksi yanı telefonu kaybettiğinde tüm bilgilerin içinde olacak olması sanırım...