Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dual boot istersen (aynı anda iki rom kullanma) googy-max öneririm. Yok kullanımı rahat olsun istediğim zaman performans istediğim zaman tasarruf moduna alayım dersen kesinlikle Boeffla-Kernel bulunmaz nimet. Ben cm11 de kullanıyorum, stockta bu performansı verir mi bilmem; burada seçim sana kalıyor.
Düzenleme: 4.3 ün donmalarından bıkıp son çare kernel arıyorsan 4.3 teki donmalara Kernel fayda etmiyor söyleyeyim denedim ordan biliyorum
Ben stock ta kalmayi dusunuyorum tavsiyen icin tesekkur ederim ama Antutu Cpu Master kullaniyorum daha dogrusu ne kullanirsam kullanayim hangi kerneli kurarsam kurayim islemci yonetme programini kapattigim anda kendi kendine ayarliyo frekansi ve kasmalar oluyo buna bi cozumun varmi?
Bir sorum daha olacak ben simdiye kadar romu hic degistirmedim samsungun romlarini seviyorum peki senin kullandigin romda 4.3 teki menuler falan varmi yani ne gibi bi degisiklik var ben acikcasi performanstan yanayim bu gidisle gorunuse falan bakmiycam romu degistiricem bana bu konuda yardimci olabilirmisin? [MENTION=379388]Yas_intheLife[/MENTION]
[MENTION=389156]klamopon[/MENTION] CM11 stok Android arayüzü sunar. Ama bununla birlikte inanılmaz kişiselleştirmeler de . Şimdilik başlangıç kullanıcıları için CM11 değil CM10 öneririm. CM11 henüz stabil versiyona kavuşmadı. CM10'un Android sürümü 4.3, CM11'in 4.4.4. İstersen CM11 de yükleyebilirsin fakat dediğim gibi şimdilik önermiyorum. CM10'da Samsung'un görünüşünü performans kaybı yaşamadan kısmen sağlayabilirsin. Menülerden kastını anlamadım fakat performans hakkında şüphen olmasın. Kasma gibi bir problem kesinlikle yok.
İyi geceler.
Güncelleme: Konunuza abone oldum istediğiniz her şeyi buradan sorabilirsiniz.
Ayarlar arayüzü stok Android arayüzünde fakat dediğim gibi küçük bi tema değişikliği ile Samsung arayüzüne çok benzeyebiliyor. Diğer sorunuza gelecek olursak; tabiki de cwm'den yapabilirsin, zaten tüm romlar cwm üzerinden yüklenir , cwm'siz bir hayat zaten düşünülemez.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Şu linkte samsung touchwiz temasını yükledikten sonra arayüzlerin nasıl olacağına bi bak istersen :
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.thomassafca.theme.touchwiz.five.free
İstersen daha ayrıntılı ss'ler (mesela bildirim çubuğunun nasıl olduğu uygulamanın ekran görüntülerinde gösterilmemiş.) atabilirim buraya.
Bir de yukarda işlemci frekansı ile ilgili soru sormuşsun, görmemişim pardon . Boeffla-Kernel'de kernelin harika bir yönetim programı var, önceden belirtilmiş ayarlar var, frekansları istediğin gibi ayarlayabilirsin. Kendi sitesinde kerneli ve kontrol programını bulabilirsin.
Touchwiz temasini gorunce olumlu bakmaya basladim bu olaya . Ama bi yedekliyim herseye karsi dimi? Ve cm10 u indiriyorum . Size sormadan romu yuklemeyecegim bir sorum daha olacak yedeklemeyi rom manager uzerinden yaptigimizda nereye yedekliyor?
Not: benimle bu forumda simdiye kadar en iyi ilgilenen kisi sizsiniz ilginiz icin tesekkur ederim .
Ben cm10 u yukledim ama telefon acilmadi bende kernelden oldugunu dusunerek boeffla kerneli yukledim telefon acildi ama cm10 yuklu degildi ne yapabilirim?
Rica ederim, ne demek
Telefondaki medyaları yedekleseniz yeterdi. Rom Manager kullanmadığım için (garip değil mi? ) bilemeyeceğim. Kernelin kontrol programı Boeffla Config v2.
Geç cevap verdiğim için özür dilerim fakat kibir gibi görünmesin de keşke bana sormadan yüklemeye çalışmasaydınız.
Ben ozur dilerim size sormadan yukledigim icin ben yukledim daha dogrusu yuklemeye calistim suan telefonun hafizasi dolu diyo silmek istiyorum silecek bisey bulamiyorum keske yuklemeseydim
1- Öncelikle telefonunuzdaki medyaları yedekleyin, yukarda bahsettiğim gibi.
2- Ayarlar>Hesaplar>Google da senkronize ayarlarında tüm her şeye tik atın ve hepsini elinizle tekrar senkronize düğmesi ile senkronize edin.
3- A) Super Backup programı ile (http://goo.gl/07Jd2p) kişilerinizi ve tercihen sms ve arama kayıtlarınızı yedekleyin. Yedekledikten sonra size e-mailinize gönderilsin mi diye soracak; her ihtimale karşı yedek dosyalarını e-mailinize gönderin.
B) Uygulamalarınız ROMu yükledikten sonra kendiliğinden geri yüklenmeye başlayacak. Fakat uygulama verileriniz (oyunların kayıtları gibi) silinecek.
4- http://download.cyanogenmod.org/get/jenkins/49894/cm-10.2.0-i9300.zip den CM10u indirin. Telefon hafızasına veya SD Karta atın.
5- Her şeyi yedeklediğinize eminseniz romu yükleme işlemine geçelim. (Bundan sonrasında telefonunuzda CWMnin yüklü olduğunu varsayıyorum.)
6- Telefonu kapatın. Ses açma tuşu + Home tuşu + Güç tuşuna aynı anda basın. Recovery mod açılacak. (Biraz basit anlattım biliyorum buraları biliyorsunuzdur mutlaka, daha sonra bu yazıyı okuyan diğer kullanıcılar için ) Wipe ile başlayan seçenekleri tıklatın. Mounts and storage bölümüne gelin. Format system butonunu tıklatın.
7- Şimdi install zip from sd card seçeneğine gelin. Romu nereye attıysanız ;
İnstall zip from internal sd card (telefon hafızasına attıysanız),
İnstall zip from external sd card (Hafıza kartına attıysanız),
Seçeneklerinden birini seçin.
8- Rom dosyasını telefonunuzda bulup, yükleyin.
Güncelleme: Rehber geç geldiği için özür dilerim. Maçı da izliyordum bir yandan
Böyle bi sorunlar ne karşılaştım ne de duydum, bi internette araştırın bakalım gerek ingilizce gerek Türkçe kaynaklardan. Bulamazsanız bir şeyler yapmaya çalışırız.
Rom yükleme başarısız mı oldu yani? Anlattıklarımın hepsini yaptıysanız bi sıkıntı çıkmaması lazım. Niye böyle oldu anlamadım
Şu an Samsung 4.3 stock romu ve stock kernel yüklü değil mi?
Tekrar uygulayacağız adımları fakat bu sefer google play den "Rashr" uygulamasını indirip CWM'yi son versiyona güncelleyin (sanırım 6.44). Öyle deneyin bir de.