Öneri S22 vs iPhone 11

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416
Şu an hangisi alınır? S20 FE den geçiş yapacağım.

Son düzenleyen moderatör:

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Kesinlikle S22. iPhone11'in Batarya dışında hiçbir artısı yok. Belki iOS'u da katabiliriz fakat Soc, kameradan ve ekrandan feraĝat edersin.

neptün yüksel

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
100
Yanlış bilgi
Android artık kötü.

Neden kötü;
1. Gereksiz RAM kullanımı;
Yeni Android işletim sistemi, testleri göre boşta 2.5 GB'den fazla RAM tüketiyor. Yanii Google hizmetleri ve uygulamaları yüklü değilken bile 2.5 GB'den fazla Ram tüketiyor.

2. Performans sorunları;
Android artık performanlı değil maalesef.

3. Kötü tasarım;
Apple'ın gerisinden kaldığı kesin.

4. Performans sorunları 2;
Samsung hem Samsung hizmetleri, hemde Google Hizmetlerini içinde barındırıyor. Bu performans sorunları yaratır.
Diğer bir çok marka da böyle.

iPhone alacaksan en kötü 12 almanı öneririm, 11'de alınmaz ama Android almamanda fayda var.
Apple diğerlerine göre daha güvenlidir.

Lypidia084

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
S22, çok daha iyi bir telefon.

Son düzenleme:

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Android artık kötü.

Neden kötü;
1. Gereksiz RAM kullanımı;
Yeni Android işletim sistemi, testleri göre boşta 2.5 GB'den fazla RAM tüketiyor. Yanii Google hizmetleri ve uygulamaları yüklü değilken bile 2.5 GB'den fazla Ram tüketiyor.

2. Performans sorunları;
Android artık performanlı değil maalesef.

3. Kötü tasarım;
Apple'ın gerisinden kaldığı kesin.

4. Performans sorunları 2;
Samsung hem Samsung hizmetleri, hemde Google Hizmetlerini içinde barındırıyor. Bu performans sorunları yaratır.
Diğer bir çok marka da böyle.

iPhone alacaksan en kötü 12 almanı öneririm, 11'de alınmaz ama Android almamanda fayda var.
Apple diğerlerine göre daha güvenlidir
performans sorun diye bişey yok işlemci neyse ona göre performans verir tasarım anlamında apple ın daha iyi olduğunu düşünüyorsan bir göz doktoruna gitmelisin okadar yaratıcı telefon varken

neptün yüksel

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
100
performans sorun diye bişey yok işlemci neyse ona göre performans verir tasarım anlamında apple ın daha iyi olduğunu düşünüyorsan bir göz doktoruna gitmelisin okadar yaratıcı telefon varken
Genel olarak;
Gerek piyasa, gerek talep ve gerek güvenilirlik Apple tarafında daha iyi. Samsung'un Amiral gemisi S serilerine talep azdır.

Alınacaksa da en kötü iPhone 12 serisi cihazları alınmalı.

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Genel olarak;
Gerek piyasa, gerek talep ve gerek güvenilirlik Apple tarafında daha iyi. Samsung'un Amiral gemisi S serilerine talep azdır.

Alınacaksa da en kötü iPhone 12 serisi cihazları alınmalı.
apple tarafında birçok açık oluştu ve birsürü kişinin bilgisi sızdırıldı talep meselesinin cihazın iyiliğiyle alakası ne marka takıntısından ibaret ayrıca önceki mesajınızın yanlış bilgi uyarılı olduğunu fark etmemişsiniz mesela

neptün yüksel

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
100
apple tarafında birçok açık oluştu ve birsürü kişinin bilgisi sızdırıldı talep meselesinin cihazın iyiliğiyle alakası ne marka takıntısından ibaret ayrıca önceki mesajınızın yanlış bilgi uyarılı olduğunu fark etmemişsiniz mesela
Yanlış bilgi tarafını bilmiyorum. Testlerime göre Android 11 ve sonrası içinde Google hizmetleri (uygulamları da dahil) ve diğer market ve servisleri olmadığı halde 2.5 GB kadar RAM tüketimi vardır. Aynı Android 10 ve önce ise bu 750 MB'yi geçmiyordu.

Elinde varsa Android 11 ve sonrası sürümlü cihaz, RAM kullanımını kontrol et. Yüksek Ram kullanımı beraberinde performans sorunları da getirir ve pil sorunları da olur.

Telefon belirtmedim yalnız. İşletim sistemi.

O yüzden Android işletim sistemlerinde akıcılıkta sıkıntınlar olur, kasmalar oluşur ve stabil de değildir iOS'a göre.

Yeni Android sürümlerinde tabi. Eskileri çok daha güzeldi.

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Yanlış bilgi tarafını bilmiyorum. Testlerime göre Android 11 ve sonrası içinde Google hizmetleri (uygulamları da dahil) ve diğer market ve servisleri olmadığı halde 2.5 GB kadar RAM tüketimi vardır. Aynı Android 10 ve önce ise bu 750 MB'yi geçmiyordu.

Elinde varsa Android 11 ve sonrası sürümlü cihaz, RAM kullanımını kontrol et. Yüksek Ram kullanımı beraberinde performans sorunları da getirir ve pil sorunları da olur.

Telefon belirtmedim yalnız. İşletim sistemi.

O yüzden Android işletim sistemlerinde akıcılıkta sıkıntınlar olur, kasmalar oluşur ve stabil de değildir iOS'a göre.

Yeni Android sürümlerinde tabi. Eskileri çok daha güzeldi.
android üzerinde herhanji bir akıcılık sorunu yok o dediğiniz alt segment cihazlarda var apple alt segment üretmediği için ios hatasız sanıyorsunuz ios az ram yiyor gibi gözüksede depolamanın içinden geçiyor android 10 mevzusuda bizzat kendi cihazımda denedim herhangi bir gözle görülür fark yok çok az var oda benim cihazın android 10 daki arayüzü çok boştu şuan android 12 deyim aynı performansı veriyor

neptün yüksel

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
100
android üzerinde herhanji bir akıcılık sorunu yok o dediğiniz alt segment cihazlarda var apple alt segment üretmediği için ios hatasız sanıyorsunuz ios az ram yiyor gibi gözüksede depolamanın içinden geçiyor android 10 mevzusuda bizzat kendi cihazımda denedim herhangi bir gözle görülür fark yok çok az var oda benim cihazın android 10 daki arayüzü çok boştu şuan android 12 deyim aynı performansı veriyor.
Vallahi hacı Android cihazlara yüksek paralar dökmek akıl karı olmaz. Ben şahsen vermem. Xiamio Redmi 10s alacağım ben de o da ikinci el ve çok ucuza. Android'de mümkün oldunca az para yatırmak gerekir.

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Vallahi hacı Android cihazlara yüksek paralar dökmek akıl karı olmaz. Ben şahsen vermem. Xiamio Redmi 10s alacağım ben de o da ikinci el ve çok ucuza. Android'de mümkün oldunca az para yatırmak gerekir.
androide samsung,xiaomi dışında 12 13 k dan fazla verilmez zaten ama samsung ve xiaominin amiral gemisi cihazları alınabilir özellikle redmi serisi alınmaz