Soru S21 FE kronik sorunu var mı?

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
S21 FE nin bilinen bir kronik rahatsızlığı var mı ? cihazı kullananlar memnun olmadığı yanlarını belirtirse sevinirim.

TheLastWarrior

Profesör
Reaksiyon puanı
3,046
Cihaz daha yeni sorunlar hemen gün yuzune cikmaz ki yeni olduğu icinde alan azdir

Reaksiyon puanı
8,191
Daha cihaz yeni hemen çıkmaz bir şeyi de şu ana kadar bilinen sorunu yok alınabilir.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
Araştırmalarım sonun da batarya performansından kaynaklı çok şikayet okudum ayrıca exynos 2100 de ısınma problemleri devam ediyormuş ve bazı uygulamalar da çökme mevcut tabi güncelleme ile giderilebilir ama cihazın pek bir albenisi yok ayrıca s21 den daha pahalı fiyatlandırması da saçma olmuş.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
S21 FE nin bilinen bir kronik rahatsızlığı var mı ? cihazı kullananlar memnun olmadığı yanlarını belirtirse sevinirim.
S21 Fe yerine Snapdragonlu S20 Fe bence daha mantıklı bir tercih olur diye düşünüyorum.Samsung S21 Fe yi Snapdragon 888 ile piyasaya sürmeliydi.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
S21 Fe yerine Snapdragonlu S20 Fe bence daha mantıklı bir tercih olur diye düşünüyorum.Samsung S21 Fe yi Snapdragon 888 ile piyasaya sürmeliydi.
SD 888 de sorunlu bir işlemci aslın da ama exynos 2100 den iyidir yurtdışın da sd versiyonu mevcut ama bize exynosları iteliyorlar ilk önce daha sonra getirirlermi bilmiyorum.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
SD 888 de sorunlu bir işlemci aslın da ama exynos 2100 den iyidir yurtdışın da sd versiyonu mevcut ama bize exynosları iteliyorlar ilk önce daha sonra getirirlermi bilmiyorum.
Sd 888 Exynos 2100 e göre daha fazla ısınsada soğutma sistemine sahip olduğu için kısa bir süre içerisinde soğuyabiliyor.888 in kamera merceği ve oyun performansı Exynos 2100 den daha iyi.S21 lerde 888 olsa S21 Fe de 2100 gelmesini anlardım ama S21 ailesinde Exynos 2100 varken S21 Fe de aynı işlemcinin kullanılması bence saçma.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
Sd 888 Exynos 2100 e göre daha fazla ısınsada soğutma sistemine sahip olduğu için kısa bir süre içerisinde soğuyabiliyor.888 in kamera merceği ve oyun performansı Exynos 2100 den daha iyi.S21 lerde 888 olsa S21 Fe de 2100 gelmesini anlardım ama S21 ailesinde Exynos 2100 varken S21 Fe de aynı işlemcinin kullanılması bence saçma.
Sence s21 fe alınır mı ? bahsettiklerimizi görmezden gelirsek başka bir problemi yok gibi.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Sence s21 fe alınır mı ? bahsettiklerimizi görmezden gelirsek başka bir problemi yok gibi.
İşlemci,kutu içeriği ve fiyat sorun değilse alınabilir.YouTube da S21 Fe nin S21 ailesi ile kamera testlerine baktım.S21 Fe ultra dahil bütün S21 lerden daha iyi hdr performansı sunuyor.Kamerada iyileştirmeler yapılmış.Ben alacak olsam Snapdragonlu S20 Fe alırdım.Hem daha ucuz,hemde kutu içeriği daha iyi.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
İşlemci,kutu içeriği ve fiyat sorun değilse alınabilir.YouTube da S21 Fe nin S21 ailesi ile kamera testlerine baktım.S21 Fe ultra dahil bütün S21 lerden daha iyi hdr performansı sunuyor.Kamerada iyileştirmeler yapılmış.Ben alacak olsam Snapdragonlu S20 Fe alırdım.Hem daha ucuz,hemde kutu içeriği daha iyi.
s20 fe bana da sıcak geliyor ama güncelliğini yitirmek üzere ayrıca s21 fe de eski cihazı getirince güzel bir fiyat veriyorlar elim de ki telefonu 4.000 e sayacaklar ondan dolayı s21 fe ye kayıyorum.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
s20 fe bana da sıcak geliyor ama güncelliğini yitirmek üzere ayrıca s21 fe de eski cihazı getirince güzel bir fiyat veriyorlar elim de ki telefonu 4.000 e sayacaklar ondan dolayı s21 fe ye kayıyorum.
Sen bilirsin.Alınabilir alınmaz demiyorum ama işlemci ve kutu içeriğinden dolayı benim tercihim Snapdragonlu S20 Fe olurdu.

Yahya7760

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
90
Note 20 ultra öneririm güzel telefon fiyatı da uygun

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
Teşekkürler içime fazla sinmedi fikrim değişmezse almayı düşünmüyorum.
Çok fazla detaya takılmadan kişisel tafsiyem şudur sana.Exynos yok ısınma v.b bu saçmalıkları 2022 de hala çözememiş bir markanın telefonunu alma.Git appleye ver rahat et.Yok işte şu modda şu lensi kullanamazsın gibi saçmalıklar android dünyasında popilerdir.Yıllardır elektronik cihaz tamir eder,alır satarım,bilgisayar mühendisliği için çalışırım ve tecrübelerim(herkesinde bu yöndedir)appleden şaşmamak gerektiğini söyler.Apple çok ayrı bir şirket.O kadar iyi ki iphone cihazlar kendisine bağlanan usb kablo ile haberleşir(orjinal mi değil mi diye) v.b uzatmanın manası yok git apple al.

Son düzenleme:

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
Çok fazla detaya takılmadan kişisel tafsiyem şudur sana.Exynos yok ısınma v.b bu saçmalıkları 2022 de hala çözememiş bir markanın telefonunu alma.Git appleye ver rahat et.Yok işte şu modda şu lensi kullanamazsın gibi saçmalıklar android dünyasında popilerdir.Yıllardır elektronik cihaz tamir eder,alır satarım,bilgisayar mühendisliği için çalışırım ve tecrübelerim(herkesinde bu yöndedir)appleden şaşmamak gerektiğini söyler.Apple çok ayrı bir şirket.O kadar iyi ki iphone cihazlar kendisine bağlanan usb kablo ile haberleşir(orjinal mi değil mi diye) v.b uzatmanın manası yok git apple al.
Samsung s21 fe yi eski cihazıma geri ödeme yaptığı için düşündüm, yoksa iphone almasını biliyoruz ama imkanlar el vermiyor :) androide devam mecburen, öneri için teşekkürler.

Reaksiyon puanı
8,191
bilgisayar mühendisliği için çalışırım ve tecrübelerim(herkesinde bu yöndedir)appleden şaşmamak gerektiğini söyler.Apple çok ayrı bir şirket.O kadar iyi ki iphone cihazlar kendisine bağlanan usb kablo ile haberleşir(orjinal mi değil mi diye) v.b uzatmanın manası yok git apple al.
Ben de mobil sektöre ilgisi olan ve halihazırda Bilgisayar Mühendisliği okuyan birisiyim ne kendim bu tarz bir yorum yaptım ne de Mobil sektöre ilgili olan arkadaşlarım, bu sektörde çalışanlardan böylesi bir yorum görmedim.

Apple evet başarılı bir şirket fakat dediğiniz gibi de en iyisi, en kusursuzu demek değil bu. Mesela sahte USB kablo mevzusunda telefon sadece "Sahte Aksesuar Takıldı" der uyarır fakat şarj almaya , veri aktarmaya devam eder illa kutudan çıkanı kullan demez. Bir sürü uygun fiyata satılan kablo da var Apple MFI lisanslı o yüzden bu maddeyi saymaya bile gerek yok yani yaşaması çok düşük bir ihtimal.
Çok fazla detaya takılmadan kişisel tafsiyem şudur sana.Exynos yok ısınma v.b bu saçmalıkları 2022 de hala çözememiş bir markanın telefonunu alma.
Samsung S5'den beri Exynos üzerine çok yoğunlaşıyor. S9,S10 serisi kusursuza yakın çalışıyordu. Sadece S20 serisinde Thermal Throttling sorunu vardı yani ısınınca performans kısıyordu, burda cidden büyük bir hata yapıldı fakat S21 serisinde bunu da çözdüler. Ek olarak arkadaş FE versiyonu alacağım diyor. Samsung FE versiyonlarını biraz daha tıraşladığı için genelde daha sorunsuz oluyor. S20 FE'de böyleydi S21 FE'de. Yani elbette bir Snapdragon değil fakat çöpe atılacak bir işlemci değil. Mobil için çalışıyorum diyorsunuz bunu atlamanız ilginç.

Sonuç olarak Samsung mu Apple mı diye çok marka hayranlığına gerek yok. Bu 2 marka da mobil sektöre en kaliteli cihazları getiren, kullanıcılarını uzun süre memnun eden firmalar. Xiaomi gibi markalar olsa tamam haklısın derim fakat Samsung da Apple da gerçekten başarılı. Arkadaş muhtemelen Android istiyor ki o cihazı yazmış illa Apple al demenin anlamı yok. İki markanın da artıları olduğu gibi eksileri de var. Sırf Samsung'un eksi yönleriyle Apple'ın artı yönlerini yazıp yönlendirmeniz tamamen yanlış bir yönlendirme olur.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Ben de mobil sektöre ilgisi olan ve halihazırda Bilgisayar Mühendisliği okuyan birisiyim ne kendim bu tarz bir yorum yaptım ne de Mobil sektöre ilgili olan arkadaşlarım, bu sektörde çalışanlardan böylesi bir yorum görmedim.

Apple evet başarılı bir şirket fakat dediğiniz gibi de en iyisi, en kusursuzu demek değil bu. Mesela sahte USB kablo mevzusunda telefon sadece "Sahte Aksesuar Takıldı" der uyarır fakat şarj almaya , veri aktarmaya devam eder illa kutudan çıkanı kullan demez. Bir sürü uygun fiyata satılan kablo da var Apple MFI lisanslı o yüzden bu maddeyi saymaya bile gerek yok yani yaşaması çok düşük bir ihtimal.

Samsung S5'den beri Exynos üzerine çok yoğunlaşıyor. S9,S10 serisi kusursuza yakın çalışıyordu. Sadece S20 serisinde Thermal Throttling sorunu vardı yani ısınınca performans kısıyordu, burda cidden büyük bir hata yapıldı fakat S21 serisinde bunu da çözdüler. Ek olarak arkadaş FE versiyonu alacağım diyor. Samsung FE versiyonlarını biraz daha tıraşladığı için genelde daha sorunsuz oluyor. S20 FE'de böyleydi S21 FE'de. Yani elbette bir Snapdragon değil fakat çöpe atılacak bir işlemci değil. Mobil için çalışıyorum diyorsunuz bunu atlamanız ilginç.

Sonuç olarak Samsung mu Apple mı diye çok marka hayranlığına gerek yok. Bu 2 marka da mobil sektöre en kaliteli cihazları getiren, kullanıcılarını uzun süre memnun eden firmalar. Xiaomi gibi markalar olsa tamam haklısın derim fakat Samsung da Apple da gerçekten başarılı. Arkadaş muhtemelen Android istiyor ki o cihazı yazmış illa Apple al demenin anlamı yok. İki markanın da artıları olduğu gibi eksileri de var. Sırf Samsung'un eksi yönleriyle Apple'ın artı yönlerini yazıp yönlendirmeniz tamamen yanlış bir yönlendirme olur.
Kesinlike katılıyorum. Elinize sağlık çok doğru yazmışsınız.

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401

Evet yazınızda haklısınız fakat usb konusunu örnek verdim sadece cihaz sağlığı açısından basit bir örnek.Evet her iki markanında hali hazırda eksikleri var ama ben şu fiyatlandırmanın olduğu zamanda alınabiliyorsa appleden taraf seçim yapılmasını önerdim.Zaten belirttim bu benim fikrim diye.Hani iphonede karşıdaki bir insanın videosunu çekerken yakınlaştırma yapılınca aynı oranda karşıdaki kişinin sesi yakınlaştırmayla doğru orantıda artar,çevredeki sesler daha optimize edilir gibi detaycı baktığım için exynosun ısınma problemi gibi ciddi bir sorunun kullanıcıyı etkileyebileceğini düşündüm.Samsungun kore ve bizim ülkemize örneğin eksynos işlemci vermesinide adaletli bulmuyorum.Çoğu zaman snapdragondan geride kalan bu işlemcinin olduğu versiyonu almak zorunda kalıyor insanlar.Hatta yanılmıyorsam korede artık illa samsungun işlemcisi olacak diye bir şey kalmadı artık.Çok dağıttım ve uzattım,uzun lafın kısası demek istediğim.2022 yılında hala bu sorunları halletmeyen samsun bana göre appleden geride o yüzden arkadaş rahat etsin istedim.Yanlışım varsa kusura bakmayın ?

Son düzenleme:

recainette

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Bu telefonla ilgili olumsuz üç durum var

1-S21 gibi bunda da SD kart yuvası yok
2-Telefoto kamerasının pikseli düşük yani yakınlaştırma yaparken görüntü S21'e göre daha çabuk bozuluyor.
3-Ultrasonik değil optik parmak izi sensörü var bu sebeple şu anda "göz rahatlığı kalkanı" kilit ekranında çalışmıyor.

Ön kamerası (piksel olarak) ve bataryası(4500 mAh) S21'den daha iyi, ekran boyutu bir tık (0.2 inc) fazla, ele daha iyi oturduğunu söyleyen kullanıcılar var.
Daha güncel bir telefon, android güncelleme desteği S21 den uzun olacaktır. Bunlar olumlu yanları.

Sadece iyi bir indirim yakalarsanız satın alın. S21 ile aynı fiyatta mutlaka mağazaya gidip yakından inceleyin, içinize sineni alın. Kampanyaları süresine dikkat edin, Şubat sonu bitiyor bazıları, eski telefonlara her mağaza farklı bir indirim teklif edebiliyor.