• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

S10 plus vs iphone 11

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FurkanD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

FurkanD

Asistan
Reaksiyon puanı
53
Iki cihaz arasindan hangisi daha iyidir ?

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Ekran dışında günümüzde aynı (hatta S10 Plus daha biraz daha iyi), 2-3 yıl sonra iPhone 11 (performanstan dolayı genel olarak) (iPhone 11'in ekranı kötü bir panel içermiyor, düşük çözünürlük ve PPI değeri olabilir ama VR gözlük takmadığınız sürece fark edeceğinizi düşünmem).

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Ben ip11 alırdım . S10+ daha iyi bir cihaz ama 11 hem daha şık hem de uzun süre güncelleme desteğiyle beni kazanıyor . S10 + seneye var sonraki sene yok .

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
Iki cihaz arasindan hangisi daha iyidir ?
beklentine göre değişir bu sorunun cevabı sende
ayrıca bütçeni belirtirsen daha iyi alternatifler sunabilirim o yüzden S10+ veya İPhone 11 diye kendini şartlama
garantiyi iplemeyeceksen OnePlus 7T Pro almanı öneririm canavar gibi telefon emin ol İPhone 11'i aramazsın
S10+ tasarım ekran batarya olarak İPhone 11'den üstün
İPhone 11 ise sadece yazılımsal olarak üstün biliyorsun ki IOS Apple'ın kalesidir o olmazsa kimse almaz İPhone'un peynir ekmek gibi satmasının asıl nedeni de zaten bu değil mi ?
tercih senin kardeş ben yerinde olsam S10+ veya İPhone 11 diye kedimi şartlamam İPhone'dan soğumuş sıkılmış biri olarak OnePlus 7T Pro alırdım Samsung pek bana hitap etmiyor neden Samsung sevmiyorsun diye sorarsan da ZEVK MESELESİ ;)

FurkanD

Asistan
Reaksiyon puanı
53
Onlarda gomme imei oluyor
beklentine göre değişir bu sorunun cevabı sende
ayrıca bütçeni belirtirsen daha iyi alternatifler sunabilirim o yüzden S10+ veya İPhone 11 diye kendini şartlama
garantiyi iplemeyeceksen OnePlus 7T Pro almanı öneririm canavar gibi telefon emin ol İPhone 11'i aramazsın
S10+ tasarım ekran batarya olarak İPhone 11'den üstün
İPhone 11 ise sadece yazılımsal olarak üstün biliyorsun ki IOS Apple'ın kalesidir o olmazsa kimse almaz İPhone'un peynir ekmek gibi satmasının asıl nedeni de zaten bu değil mi ?
tercih senin kardeş ben yerinde olsam S10+ veya İPhone 11 diye kedimi şartlamam İPhone'dan soğumuş sıkılmış biri olarak OnePlus 7T Pro alırdım Samsung pek bana hitap etmiyor neden Samsung sevmiyorsun diye sorarsan da ZEVK MESELESİ ;)
Onlarda gomme imei oluyor sorun olmasin

emrejan6363

Asistan
Reaksiyon puanı
105
iphone 11 .yada biraz daha bekle mart yada nisanda se 2 al

Reaksiyon puanı
892
2-3 sene sonra yenilerim diyorsanız s10 plus.4-5 yıl kullanırım diyorsanız iphone 11.

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
Onlarda gomme imei oluyor

Onlarda gomme imei oluyor sorun olmasin
O konuda bir bilgim yok OnePlus kullanıcılarına sorman daha doğru olur seni yanlış yönlendirmek istemem ama şunu rahat bir şekild söyleyebilirim ki en rahat ımeı atılan telefon markası OnePlus'tır bunu forumdaki herkes bilir

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Önceliklerinizi söyleseydiniz direkt ordan giderdik ama ben nacizane genel bir değerlendirme yapayım.

Ekran, hızlı şarj, pil ömrü ve tasarımı (11'in çerçeveleri rahatsızlık veriyor Xr ve 11'i görünce onca laf ettiğim 8+ gözüme daha hoş görünmeye başladı) göz önünde bulundurursak S10+ her türlü daha iyi.

Performans konusunda Apple genel olarak daha iyi olsa da günlük hayatta farkı hissetmezsiniz.

Kamera konusu tartışılır fakat bana Samsung kamerası daha çok hitap ediyor. Hele ki 11 serisinin yeşilimsi ve mavimsi bir efekt uygulamasını gördükten sonra iyice emin oldum. Şahsen bana Galaxy serisinin çektiği fotoğraflar daha doğal geliyor. Çeşitli kanallardan da karşılaştırmalara bakabilirsin ama ben şöyle bir örnek sunayım.

IMG_20200119_010402.jpgIMG_20200119_010357.jpg

(Kaynak-Max Weinbach)

Omrfaruuukk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Param var her yıl değiştirin diyorsan s10 plus. Bir tane alırım üç beş yıl kullanırım diyorsan iPhone 11

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Kamera konusu tartışılır fakat bana Samsung kamerası daha çok hitap ediyor. Hele ki 11 serisinin yeşilimsi ve mavimsi bir efekt uygulamasını gördükten sonra iyice emin oldum. Şahsen bana Galaxy serisinin çektiği fotoğraflar daha doğal geliyor. Çeşitli kanallardan da karşılaştırmalara bakabilirsin ama ben şöyle bir örnek sunayım.

Ekli dosyayı görüntüle 86287Ekli dosyayı görüntüle 86288

(Kaynak-Max Weinbach)
Aynen. iPhone 11 serisinin ultra geniş açılı kamerası yeşilimsi çekiyor.

Reaksiyon puanı
10,315
Param var her yıl değiştirin diyorsan s10 plus. Bir tane alırım üç beş yıl kullanırım diyorsan iPhone 11

Tam dört yılı aşkındır Note5 kullanıyorum. Eğer aynı temizlikte kullanırsam eminim ki bir kaç yıl daha bana mısın demeyecek.

Son düzenleyen moderatör:

Omrfaruuukk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Tam dört yılı aşkındır Note5 kullanıyorum. Eğer aynı temizlikte kullanırsam eminim ki bir kaç yıl daha bana mısın demeyecek.
Aynı temizlikte kullanmıyoruz demekki. Ben görüşümü bildirdim. Aynı görüşte olursunuz farklı görüşte olursunuz herkes gibi fikrimi bildirip az da olsa yardımcı olmak istiyorum. Hiç kimseye “vatandaş” diye seslenme hakkınız yok. “Çürük elma hayranlığı gözlerini kör etmiş olmalı” deme hakkınızda yok. Üslubunca yorumunuzu yapar yardımcı olursunuz. Yine söylüyorum kimseye görüşüyle hakaret edemezsiniz. Raporladığımı da bilin isterim. 

Son düzenleyen moderatör:
Reaksiyon puanı
10,315
Aynı temizlikte kullanmıyoruz demekki. Ben görüşümü bildirdim. Aynı görüşte olursunuz farklı görüşte olursunuz herkes gibi fikrimi bildirip az da olsa yardımcı olmak istiyorum. Hiç kimseye “vatandaş” diye seslenme hakkınız yok. “Çürük elma hayranlığı gözlerini kör etmiş olmalı” deme hakkınızda yok. Üslubunca yorumunuzu yapar yardımcı olursunuz. Yine söylüyorum kimseye görüşüyle hakaret edemezsiniz. Raporladığımı da bilin isterim. 

Rapor ettiğiniz belli. Arkadaşların çürük elmayı uçurmasından belli. :D
Vatandaş hitabı bir hakaret falan değil kardeşim, sonuçta hepimiz bir vatandaş değil miyiz!? :)
Lakin kimseyi incitmek, kırmak gibi bir niyetim asla olmamıştır.
Sadece apple hayranlığı için biraz sitemim oluyor. :)

Arma*

Asistan
Reaksiyon puanı
64
Önceliklerinizi söyleseydiniz direkt ordan giderdik ama ben nacizane genel bir değerlendirme yapayım.

Ekran, hızlı şarj, pil ömrü ve tasarımı (11'in çerçeveleri rahatsızlık veriyor Xr ve 11'i görünce onca laf ettiğim 8+ gözüme daha hoş görünmeye başladı) göz önünde bulundurursak S10+ her türlü daha iyi.

Performans konusunda Apple genel olarak daha iyi olsa da günlük hayatta farkı hissetmezsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 86287Ekli dosyayı görüntüle 86288

(Kaynak-Max Weinbach)
Resimler aynı zamanda çekilmemiş sanırım, bulutların şekillerine bakarsanız belli gibi, biri gündüz biri akşam çekilmiş, Samsung fazla yapay zekaya kaçıyor, fotoğraflarda fazla oynama yapıyor, gece çekimlerinde Samsung iyi ama gündüz ve ışığa uygun resim çekimlerinde İPhone çözünürlük konusunda daha önde sanırım, yanlışsam düzeltin

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Resimler aynı zamanda çekilmemiş sanırım, bulutların şekillerine bakarsanız belli gibi, biri gündüz biri akşam çekilmiş, Samsung fazla yapay zekaya kaçıyor, fotoğraflarda fazla oynama yapıyor, gece çekimlerinde Samsung iyi ama gündüz ve ışığa uygun resim çekimlerinde İPhone çözünürlük konusunda daha önde sanırım, yanlışsam düzeltin
İlk olarak buraya geniş açı çekilmiş iki görselde Samsung'un çektiği fotoğraf daha iyi diye hemen atağa geçmenize gerek yok sakin olun.
Kaynağı tanımadığınızı varsayıyorum. Çok sağlam bir arkadaştır, iyi karşılaştırmalar ve sızıntılar yapar. Eğer görme yetinizde bir problem yoksa ikisinin de akşam çekilmediği apaçık ortada. Ki diyelim iPhone ile akşam çekti, şahsen gözlerim böyle bir tonda akşam görmedi açıkçası; belki de orda akşamlar öyledir :) Tabi fotoğraf anlayışı kişi kişiden kişiye değişir fakat mavi/yeşilimsi bir efekt uygulanmışcasına çekilen kare size daha doğal geliyorsa yorum yapmak bana düşmez. Ayrıyetten gece çekimlerinde Apple'ın daha iyi işler çıkardığını rahatlıkla söylemek mümkün.
Hemen size bir link atayım da Apple'ın dünyanın en iyi kamerası olduğunu anlayın ve rahatlayın :)
Bir diğer link fotoğrafları çeken geliştirici arkadaş.
https://twitter.com/maxwinebach
Son olarak sözüm meclisten dışarı iki fotoğraf karşılaştırıldığında göze güzel gelen kare mutlaka iPhone sanılır her zaman. Emin olun açıklama yapmadan buraya koysaydım Apple fetişi olanalar Galaxy'nin çekmiş olduğu kareyi beğenip "bu kesin iPhone" derdi. İşte bu algıyla güzel dalga geçen bir video bırakayım. Mkbh uzun bir zaman önce Twitter üzerinden kamera yarışması yaptı ve son kalan iki cihaz da Samsung oldu. Ben çekilen karenin güzelliğine bakarım neyle çekildiğine değil, siz de öyle yapın :)

Mesaj otomatik birleştirildi:

"Görüşümü bildirdim, kanımca, bence, benim fikrim" çoğaltılabilir, bunu dediğinizde eleştirilmeyeceksiniz diye bir kural yok. Ki çok da saygılı bir yorum ama size öyle gelmedi demek. Daha önceden orta segment bir Android cihaz kullandığınızı varsayıyorum -özellikle de Samsung olması gerek ama- ve size hak veriyorum. Ki bugünün orta segmenti bile 2 yıl rahat götüreceğine kalıbımı basarım. Eğer amiral gemisi bir model kullansaydınız ne kadar uzun ömürlü olduğunu görürdünüz. Fakat amiral gemisi bir model kullanıp bunu söylüyorsanız demek ki siz bir Apple tutkunusunuz. Pardon profil resminizi şimdi gördüm.
Eğer size hakaret ettiysem lütfen affedin, raporlayın hatta bana da söyleyin ben de imkanım varsa kendimi raporlayayım :)

Son düzenleme:

frostfear

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
ben s10 kullanıyorum birkaç aydır. inanılmaz memnunum , pilim günü çıkartıyor , arka kamera performansı çok iyi (ön kamerada iphone açık ara önde) ekran kalitesi olarak ip11in lcd ekranından çok daha iyi bir performans veriyor. herhangi bir problem yaşamadım öneririm kesinlikle.
bu arada internette gördüğünüz her görüntüye de inanmayın :) ben bakarken gece performansını kötü görmüştüm ama gayet memnun kaldım. pil konusunda da yetersiz ama kötü değil kesinlikle. zaten elime aynı gün hem s10 hem ip11i alınca hangisini almam gerektiğini anladım direkt. gidin bir deneyin elinize alın. ama s20ler çıkacakken s10 almak da maddi olarak sizi birkaç ay sonra pişman edebilir o kısmı bilmiyorum tam.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Ben ip11 alırdım . S10+ daha iyi bir cihaz ama 11 hem daha şık hem de uzun süre güncelleme desteğiyle beni kazanıyor . S10 + seneye var sonraki sene yok .
2-3 sene sonra yenilerim diyorsanız s10 plus.4-5 yıl kullanırım diyorsanız iphone 11.
Ya babanız çok zengin, ya çok kredi borcunuz var yada almadan, etmeden sadece kelime kalabalığı yapıyorsunuz.

7k üzeri maaş olan arkadaşlarım var. Birinde iphone 6, ötekinde note 3 var. Her ikisi de çatır çatır kullanıyor telefonları. Sıkıntıları yok mu ? Elbet var. Ama bir cihaza seneye yok demek israftır. [ daha fazla tanımı var da neyse .. ]

Ben ise Note 5 kullanıyorum. 2 hattım olduğu için sök tak yapmaktan sıkılıp Iphone 7 denemeyi düşünüyorum. Yinede Note 5 onca darbeye, düşmeye rağmen tüm kasası çatlasa da taş gibi çalışıyor ve hala daha düşüyor elimden cebimden. Savruk biriyim. Iphoneyi de görücez yakında.

Kızmayın darılmayın. Hiçbir resmi rakama dayanmadan şahsi fikrimi söyleyeceğim. Benim için Türkiyedeki en büyük israfın tanımı bu.
"Döviz kurunu arttıran bir sebep teknolojide dışa bağlılıksa öteki de dışarıdan alınan futbol oyuncularıdır :)"

Reaksiyon puanı
10,315
Ya babanız çok zengin, ya çok kredi borcunuz var yada almadan, etmeden sadece kelime kalabalığı yapıyorsunuz.

7k üzeri maaş olan arkadaşlarım var. Birinde iphone 6, ötekinde note 3 var. Her ikisi de çatır çatır kullanıyor telefonları. Sıkıntıları yok mu ? Elbet var. Ama bir cihaza seneye yok demek israftır. [ daha fazla tanımı var da neyse .. ]

Ben ise Note 5 kullanıyorum. 2 hattım olduğu için sök tak yapmaktan sıkılıp Iphone 7 denemeyi düşünüyorum. Yinede Note 5 onca darbeye, düşmeye rağmen tüm kasası çatlasa da taş gibi çalışıyor ve hala daha düşüyor elimden cebimden. Savruk biriyim. Iphoneyi de görücez yakında.

Kızmayın darılmayın. Hiçbir resmi rakama dayanmadan şahsi fikrimi söyleyeceğim. Benim için Türkiyedeki en büyük israfın tanımı bu.
"Döviz kurunu arttıran bir sebep teknolojide dışa bağlılıksa öteki de dışarıdan alınan futbol oyuncularıdır :)"

Bu güne kadar gördüğüm en akil ve yararlı bir yorum diyebilirim. Kesinlikle katılıyorum. Bu arada ben de Note5 kullanıyorum ve fabrikadan bugün çıkmış gibidir. Onca parayı verdikten sonra hor kullanmamak gerek diye düşünüyorum.

Reaksiyon puanı
892

Ya allah allah sürekli model değiştirmeyi isteyen biri olduğumu nereden çıkardınız?Benim telefonum 2.5 yıldır aynı ve en az 2 yıl daha kullanacağım,sadece iphoneların daha uzun yıl gittiğini belirttim.Samsung da uzun gider gitmeye ama bir süre sonra performans eskisi gibi olmaz.Ama benim cihazım ilk alındığı gibi.Buradan bu çıkarımı yapmanız hiç hoş değil.