S serisinden sonra A serisi kullanmak

Doğukan S

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar. Şu an da Samsung Galaxy S7 Edge kullanıcısıyım ve neredeyse 4 yıl olacak. Cihazı severek aldım ve severek kullandım, beni hiç yarı yolda bırakmadı, iyi ki almışım dedim ve ciddi anlamda Samsung'a alıştırdı. Şimdi ise niyetim artık cihazı değiştirmek. Aslında cihaz da bir problem yok, hâlâ daha kullanılır ama bir yerden sonra insan değişiklik istiyor. Şu an bir Samsung model bakıyorum ama S ve Note serisine çıkılacak gibi değil. Cihazların fiyatları aşırı yüksek bu yüzden A serisine baktım. Bana yakın gelen A51 ve A71 var yani fiyat anlamında. Hep Samsung mu? S ve Note serisi dışında alınmaz denir ama ne düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar tekrar.

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Bence a51 al
Mesaj otomatik birleştirildi:

Samsung un en çok satılan modeliymiş

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Sizin için oldukça zor olacaktır ama ben yine de A serisinden bir cihaz önermem. Siz bize bütçenizi söylerseniz çok daha iyi cihazlar önerebiliriz.

Ha eğer illaha Samsung olacaksa zaten A71 4 bin banında bir cihaz onun yerine yine S veya Note serisinden ikinci el bir cihaz bakmanızı tavsiye ederim.

Doğukan S

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Sizin için oldukça zor olacaktır ama ben yine de A serisinden bir cihaz önermem. Siz bize bütçenizi söylerseniz çok daha iyi cihazlar önerebiliriz.

Ha eğer illaha Samsung olacaksa zaten A71 4 bin banında bir cihaz onun yerine yine S veya Note serisinden ikinci el bir cihaz bakmanızı tavsiye ederim.
Aslında Note 10 Lite'ın fiyatı iyi ama malzemesi plastikmiş sanırım
Birde Hepsiburada'dan alsam daha iyi geliyor fiyat ama biraz güven sorunu yaşıyorum acaba problem olur mu?

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Aslında Note 10 Lite'ın fiyatı iyi ama malzemesi plastikmiş sanırım
Birde Hepsiburada'dan alsam daha iyi geliyor fiyat ama biraz güven sorunu yaşıyorum acaba problem olur mu?
A71'inde plastik. Önemli olan en azından içindeki işlemcisinin ve kamerasının bir amiral gemisi olması.
Ben kendi telefonu HB'den aldım gayet de memnunum. Sadece satıcının HB olmasına dikkat edin.

Doğukan S

Doçent
Reaksiyon puanı
266
A71'inde plastik. Önemli olan en azından içindeki işlemcisinin ve kamerasının bir amiral gemisi olması.
Ben kendi telefonu HB'den aldım gayet de memnunum. Sadece satıcının HB olmasına dikkat edin.
HB'den S10+'a bakıyorum 5599TL, Samsung'un sitesine bakıyorum 7699TL fiyat farkı bayağı var insan güvenemiyor

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
HB'den S10+'a bakıyorum 5599TL, Samsung'un sitesine bakıyorum 7699TL fiyat farkı bayağı var insan güvenemiyor
O çıkış fiyatı, mesela ben cihazı ilk çıktığında aldım o zaman 6500'e satıyordu Samsung ama HB'den 5800'e aldım. Yani indirimler olabilir ucuz diye bir hinlik var diye düşünmeyin. Zaten cihaz 2 yıl oldu neredeyse fiyatı düşmesi çok normal iPhone olsa düşmez ama Samsung'lar çabuk değer kaybediyor.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Bence artık A51 veya A71 kesinlikle alınmaz. Fiyatları zaten uçmuş ayrıca 1 yılı geçti o modeller çıkalı.

Sana önereceğim telefon al 3-4 sene arkana bakma bir daha

Üst bütçelere çıkabiliyorsan Hepsiburada üstünde Oneplus 7T öneririm 5499 İle. Ama orta alt segment samsung'a para verme bence.

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Bence artık A51 veya A71 kesinlikle alınmaz. Fiyatları zaten uçmuş ayrıca 1 yılı geçti o modeller çıkalı.

Sana önereceğim telefon al 3-4 sene arkana bakma bir daha

Üst bütçelere çıkabiliyorsan Hepsiburada üstünde Oneplus 7T öneririm 5499 İle. Ama orta alt segment samsung'a para verme bence.
Realme 6 güzel telefon

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar. Şu an da Samsung Galaxy S7 Edge kullanıcısıyım ve neredeyse 4 yıl olacak. Cihazı severek aldım ve severek kullandım, beni hiç yarı yolda bırakmadı, iyi ki almışım dedim ve ciddi anlamda Samsung'a alıştırdı. Şimdi ise niyetim artık cihazı değiştirmek. Aslında cihaz da bir problem yok, hâlâ daha kullanılır ama bir yerden sonra insan değişiklik istiyor. Şu an bir Samsung model bakıyorum ama S ve Note serisine çıkılacak gibi değil. Cihazların fiyatları aşırı yüksek bu yüzden A serisine baktım. Bana yakın gelen A51 ve A71 var yani fiyat anlamında. Hep Samsung mu? S ve Note serisi dışında alınmaz denir ama ne düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar tekrar.
A51/A71 bu iki cihazı asla önermem.

2800 TL Realme 6
3100 TL Redmi Note 9 Pro
3600 TL Realme 6 Pro
3600 TL Mi Note 10 Lite
4000 TL Mi 10 Lite
4?00 TL P30

Bu yukarıdaki cihazlar segmentlerinin en başarılı modelleri. Ben bunlar arasında kalsam Realme 6, Realme 6 Pro ve P30'dan birini alırım. Ancak yine de karar sizin. Özelliklerine bakıp karşılaştırın, kafanıza yatanı alın.
Aceleniz yoksa, tahminen 2 3 hafta sonra ülkemize giriş yapacak olan Realme 7 serisini veya K30 Ultra'yı bekleyebilirsiniz.

Guaqroz

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Eğer samsung fanı değilsen malzeme kalitesi olarak s7 edge yaklaşacak alt-orta segment bir telefon yoktur malzeme kalitesi yenilerinde hep plastik ama oppo reno 2z modeli ne bakabilirsin gövde alüminyum arka kapak cam

umit4421

Profesör
Reaksiyon puanı
1,114
a51 ve a71 önermem malzeme kalitesi iyi değil ve a51 de ki işlemci rakiplerine göre çok geride.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Hocam 4 yıllık S7 kullanıcısı idim şuan A71 kullanıyorum. S7 yi bırakma nedenim custom rom yüklemem ve cihazın kafayı yemesi. Daha sonra tekrar orjinal roma dönerek kullanmayı bıraktım. A71 i ben sevdim. Almamda ki en büyük etken ise işlemcisinin snapdragon olması. Rom atarken bir sıkıntı olmuyor. Kamerası s7 gibi. Anlatıldığı gibi mükemmel değil :) Valla plastik kasa olması beni pek etkilemedi. S7 de kılıfla kullanıyordum bunu fa kılıfla kullanıyorum. Şahsen ben telefondan memnunum. Tabi telefondan anlayan arkadaşların yorumları daha değerli olacaktır ?

Doğukan S

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bir süre daha S7 Edge kullanmaya devam edeceğim. İleride ne yaparım bilmiyorum ama A serisi hakkındaki görüşlerinizi öğrenmiş oldum. İyi akşamlar, iyi forumlar.

Avicebron

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Pek çok kişi çinli marka öneriyor ama onların ara yüzden tut, tasarıma, bugsız güncellemeye kadar kat edecekleri çok yol var. Note 10 lite Glasstic (cam plastik karışımı bir materyal). S10 lite öneririm Note 10 lite değilde kamerası daha iyi.

Doğukan S

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Pek çok kişi çinli marka öneriyor ama onların ara yüzden tut, tasarıma, bugsız güncellemeye kadar kat edecekleri çok yol var. Note 10 lite Glasstic (cam plastik karışımı bir materyal). S10 lite öneririm Note 10 lite değilde kamerası daha iyi.
Aslında bakarsanız Çinli üreticilere nedense pek güvenim yok, verilen önerilere tabii ki bakıyorum ama pek sıcak bakamıyorum. Üstelik Samsung'un arayüzüne falan bu kadar alışmışken gözüm hep Samsung'a kayıyor. Gözüme S10 veya S10+'ı kestirmiştim ama fiyatlar çok uçuk, keşke fiyatları düşse.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Aslında bakarsanız Çinli üreticilere nedense pek güvenim yok, verilen önerilere tabii ki bakıyorum ama pek sıcak bakamıyorum. Üstelik Samsung'un arayüzüne falan bu kadar alışmışken gözüm hep Samsung'a kayıyor. Gözüme S10 veya S10+'ı kestirmiştim ama fiyatlar çok uçuk, keşke fiyatları düşse.

Az farklılıkları dene pişman olmazsın :D Ne alışamam yapamam beceremem diyen insanlar telefon markasını modelini değiştiriyor.

Sen verdiğin paraya aldığın kaliteye donanıma bakacaksın. Çin'inde kalitelisi var hepsine güvenmesen bile...

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Attan inip eşeğe binmek olarak tanımlıyorum sana tavsiyem S serisinden devam et

Doğukan S

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Attan inip eşeğe binmek olarak tanımlıyorum sana tavsiyem S serisinden devam et
Keşke yani benim niyetimde o ama işte fiyatlar çok fena. Hadi S20'lerde gözüm yok desem ki ben S10 veya S10+'a da geçsem yeter bana ama onların da fiyatları çok uçuk.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Keşke yani benim niyetimde o ama işte fiyatlar çok fena. Hadi S20'lerde gözüm yok desem ki ben S10 veya S10+'a da geçsem yeter bana ama onların da fiyatları çok uçuk.
Reisim sende 2.el temiz alırsın sıfır alman şart değil gerci S10+ 5-6 bin seviyelerinde takip et al
Mesaj otomatik birleştirildi:

O zaman ikinci el düşünün. Çok temiz ve fiyatları uygun cihazlar bulunuyor piyasada.
Reis 3 sene sonra ben amiral gemisi almak istiyorum demistim ya 2.el alayım diyorum ne dersin sıfır cok pahalı oluyor özellikle OnePlus'ın