S.M.A.R.T Hard Drive Detecets Error sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nit

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Ar0hh5U.png

Arkadaşlar bu nedir nasıl çözerim sistem başlangıcında acılıyor bir tuşa basarak geçiyorum ama bunu kaldırmak istiyorum maxblast yaptım düzelmedi lütfen yardım

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
[MENTION=409589]Nit[/MENTION] sorunun hakkında bişey bilmiyorum da, avatarın çok güzelmiş. :)

Nit

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Haftayada Atatürk fotoğrafı koyarım ikisinide seviyorum. Koskoca forumda sorunun çözümünü bilen yok mu arkadaşlar

Umutcann

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba. S.M.A.R.T Sistemi bildiğim kadarıyla Hardisk'deki sıkıntıları, sorunları haber veriyor. Ki göründüğü üzere senin de Hardiskin de bir sorun bulmuş. Öncelikle,
HDDAT2 programını indirip bir DVD'ye boot et. Ardından bilgisayarı yeniden başlat, format atar gibi boot ekranına kadar gir. Ardından HDDAT2 Hardisk'in deki sorunları bulacak. Ha eğer aşırı derece Bad Sector yok ise, onları temizleyecek (Donanımsal değilse.) Bununla ilgili blog yazıma buradan ulaşabilirsin; http://www.muhammetumutcan.com/donanim/harddiskiniz-ne-durumda/

Nit

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Öncelikle merhaba. S.M.A.R.T Sistemi bildiğim kadarıyla Hardisk'deki sıkıntıları, sorunları haber veriyor. Ki göründüğü üzere senin de Hardiskin de bir sorun bulmuş. Öncelikle,
HDDAT2 programını indirip bir DVD'ye boot et. Ardından bilgisayarı yeniden başlat, format atar gibi boot ekranına kadar gir. Ardından HDDAT2 Hardisk'in deki sorunları bulacak. Ha eğer aşırı derece Bad Sector yok ise, onları temizleyecek (Donanımsal değilse.) Bununla ilgili blog yazıma buradan ulaşabilirsin; http://www.muhammetumutcan.com/donanim/harddiskiniz-ne-durumda/

Kardeş diskimde hiç bad sectör yok 2 kere tarama yaptım hepsi yeşil çıktı

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu hatayı sadece UEFI bioslarda yapar. UEFI bios olmayan makinaya tak o hatayı almazsın. Tamamen disk ile biosun arasında olan bir durum

Nit

Asistan
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] kardeş aynı dediğin gbi uefi biosla alakalı bir durummuş offf

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bu hatayı sadece UEFI bioslarda yapar. UEFI bios olmayan makinaya tak o hatayı almazsın. Tamamen disk ile biosun arasında olan bir durum
UEFI ile ilgisi yok. Benim 5 sene önce aldığım P5Q mainboard da bu hatayı verdi daha önce.
[MENTION=409589]Nit[/MENTION] Nasılını bilmiyorum ama diskin gidici. http://www.hdtune.com/ indir SMART datasını burada paylaş.

Nit

Asistan
Reaksiyon puanı
5
UEFI ile ilgisi yok. Benim 5 sene önce aldığım P5Q mainboard da bu hatayı verdi daha önce.
@Nit Nasılını bilmiyorum ama diskin gidici. http://www.hdtune.com/ indir SMART datasını burada paylaş.

Yok kardes seyhoo nun dediği gibi ne arkadaşların pc de denedim uefi biosların hepsinde verdi diğerlerinde vermedi

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
@Nit Nasılını bilmiyorum ama diskin gidici. http://www.hdtune.com/ indir SMART datasını burada paylaş.

Hocam alakası yok gibi görünüyor ama UEFI bioslarda genelde böyle oluyor. Ama dediğin gibi sonuçta arkadaşın harddisk gidici. Tahminimce reallocated sector count ve current pending sector bölümleri hatalı. Sen yinede healt statülerini burda paylaş. Bu arada o hatayı uefi bioslar gözden gelmemezlikten gelmediği için o hatayı veriyor uyarıyor yani

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Hocam alakası yok gibi görünüyor ama UEFI bioslarda genelde böyle oluyor. Ama dediğin gibi sonuçta arkadaşın harddisk gidici. Tahminimce reallocated sector count ve current pending sector bölümleri hatalı. Sen yinede healt statülerini burda paylaş. Bu arada o hatayı uefi bioslar gözden gelmemezlikten gelmediği için o hatayı veriyor uyarıyor yani
Seyhoo aynı şeyi diyoruz. SMART çok yeni olmasa da nispeten yeni bir teknoloji ve BIOS'lu board'ların kalitelileri kontrolünü yapıyor, ya da açarsan yapıyor. UEFI'de ise standart yapıyor muhtemelen . UEFI'li BIOS'lar ise standart kontrol ediyor ki bu kontrol sonuçta hard diskteki hatayı önceden bildirdiği için iyi birşey. Örnek biraz uç olacak ama kansersin, bunu erken öğrenirsen tedavisi var, gecikirsen yapılacak birşey yok hesabı. Yani [MENTION=409589]Nit[/MENTION] senin bu hatayı alman sonuç itibariyle iyi birşey. Hard diskinin gidiyor olması kötü birşey olsa da. :-(