S.Arabistan'dan İran saldırı yalanlaması

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Times gazetesinde, ''İran'a olası saldırısı sırasında İsrail'e hava sahasını kullandıracakları'' yönündeki haberi kesin dille yalanladı. Suud yönetimi İsrail için "işgalci" ifadesini kulandı...

Suudi Arabistan'ın resmi ajansı SPA'ya göre, Bakanlık, bu ''yalan iddiaları kesin dille yalanladı'' ve ''Suudi Arabistan, egemenliğinin ihlal edilmesini ya da bir başka ülkeye saldırmak için hava sahasını kullandırmayı reddeden kararlı tutumunu yineler. Bu siyasetin hiçbir ilişkimiz bulunmayan İsrailli işgalci yetkililere de uygulandığı açıktır'' açıklamasında bulundu.

İngiliz Times gazetesinin Körfez'deki askeri kaynaklara dayanarak dün verdiği haberde, Suudi Arabistan'ın İran'a olası bir saldırı halinde İsrail'e hava sahasını kullanması için izin verdiği ileri sürülmüş, bir Amerikalı askeri kaynağın da ''Suudi Araplar, kendileri başka yere bakarken İsraillilerin ülke hava sahasından geçmesine izin verdi. Suudiler kendi savaş uçaklarının harekete geçmemesi ve kimsenin vurulmaması için denemeler yaptı bile. Bütün bunlar ABD Dışişleri Bakanlığının onayıyla yapıldı'' dediği belirtilmişti.

AA

Kaynak

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Evet, ben dahil herkes bunlara küfür etti! Şimdi ne olacak? Özür diyecekmiyiz?

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Vay Suudilerin de dili varmış , ben yok sanıyordum sus pus durunca .

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Evet yaptık diyecek halleri yok ya. Müslüman dünyasının tepkisinden çekindiğinden kıvırıyor işte