Ryzen APU sistem toplanırken dikkat edilmesi gerekenler

Berat yapıcı 88

Profesör
Reaksiyon puanı
866
Bugün sizlerle ryzen apu sistem toplanırken dikkat edilmesi gerekenleri paylaşacağım başlayalım
1 İleriye dönük bir PC Olması için mutlaka ama mutlaka R5 3400g tercih dedin benim gibi R3 alırsanız ekran kartı alırken sıkıntı çıkar çünkü bir R3 e en fazla RX 570 alabilirsiniz
2 ekran kartı alma süreniz : apu sistemler minumum 1 max 3 yıl idare eder Valırant CSGO gibi oyunlarda rahat performans alırsınız AAA RDR 2 GTA 5 gibi oyunlarda oynatmaz
3 iyi PSU iyi bir PSU şart çünkü ilerde ekran kartı alacağınızda ek olarak psu masrafı çıkmak SAKIN EVEREST tercih etmeyin Everest PSU ların patlama ihtimalleri yüksektir ve diğer parçalaranhasar verebilir
4 iyi anakart : Anakartınız kesinlikle iyi bir anakart ve Overlock destekleyen lamla çünkü Overlock yaparsanız daha fazla işlemci destekleyebilirsiniz a320m yerine B350M gibi anakartları öneririm aynı zamanda ekran kartı taktığınızda darboğaz olursa bunu önleyebilirsiniz

Evet rehberimiz buraya kadardı umarım işinize yaramıştır iyi forumlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bugün sizlerle ryzen apu sistem toplanırken dikkat edilmesi gerekenleri paylaşacağım başlayalım
1 İleriye dönük bir PC Olması için mutlaka ama mutlaka R5 3400g tercih dedin benim gibi R3 alırsanız ekran kartı alırken sıkıntı çıkar çünkü bir R3 e en fazla RX 570 alabilirsiniz
2 ekran kartı alma süreniz : apu sistemler minumum 1 max 3 yıl idare eder Valırant CSGO gibi oyunlarda rahat performans alırsınız AAA RDR 2 GTA 5 gibi oyunlarda oynatmaz
3 iyi PSU iyi bir PSU şart çünkü ilerde ekran kartı alacağınızda ek olarak psu masrafı çıkmak SAKIN EVEREST tercih etmeyin Everest PSU ların patlama ihtimalleri yüksektir ve diğer parçalaranhasar verebilir
4 iyi anakart : Anakartınız kesinlikle iyi bir anakart ve Overlock destekleyen lamla çünkü Overlock yaparsanız daha fazla işlemci destekleyebilirsiniz a320m yerine B350M gibi anakartları öneririm aynı zamanda ekran kartı taktığınızda darboğaz olursa bunu önleyebilirsiniz

Hiç güzel olmadı ya

Hiç güzel olmadı ya
Bir sorusu olan özelden yazabilir

Son düzenleme:

Berat yapıcı 88

Profesör
Reaksiyon puanı
866
Nasıl ya açmasi lazım hemde kasmadan sende hangisi var
R3 2200g var açıyor ama 20 fps normalde kasa kasa 30 a çıksa havalara uçuyorum o yüzden RX 570 istiyorum

R3 2200g var açıyor ama 20 fps normalde kasa kasa 30 a çıksa havalara uçuyorum o yüzden RX 570 istiyorum
Zaten artık warbanda bile donuyor

Nasıl ya açmasi lazım hemde kasmadan sende hangisi var
Kasa kasa dona dona R3 2200 g yele 20 fps oynuyorum RX 570 aldırmayı düşünüyorum ama yok yani allah aşkına birşey söyleyin ya

Son düzenleme:

Mikail_Ebrinç

Profesör
Reaksiyon puanı
2,700

Zaten artık warbanda bile donuyor

Kasa kasa dona dona R3 2200 g yele 20 fps oynuyorum RX 570 aldırmayı düşünüyorum ama yok yani allah aşkına birşey söyleyin ya
Hiç normal değil 20 FPS ne ya daha yüksek olması lazım

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Özgün ve yarımcı olmak amaçlı bir konu. Ellerinize ve emeğinize sağlık.
Hiç güzel olmadı ya
Gayette güzel olmuş en önemlisi emekli olmuş.

Çok önemli bir konu eklemem gereken;

Bahsetmediğin ama APU sistemlerde çok önemli olan başka bir konu da RAM konusu.
Apu sistemlerde minimum 16 gb çift kanal ram olması gerekmektedir ve en az 3000 mhz hızında ve CL16 dan düşük cast latency değerinde olması beklenir. Anakarttan bile önemlidir. Bu konu apu sistemlerde atlanmamalı.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
çok önemli olan başka bir konu da RAM konusu.
Apu sistemlerde minimum 16 gb çift kanal ram olması gerekmektedir ve en az 3000 mhz hızında ve CL16 dan düşük cast latency değerinde olması beklenir. Anakarttan bile önemlidir. Bu konu apu sistemlerde atlanmamalı.
Apu kullanıyorsan çift kanal kullanmalısın vede MHz yüksek olmalı ram leri dediğim gibi yapabilirsen yap
Evet hocam yukarıda bahsetmiştim, teşekkür ederim.

Berat yapıcı 88

Profesör
Reaksiyon puanı
866
Hocam R3 3500x + RTX 2060 SÜPER hayalim var bu ikisi bide bunlata yetecek bir psu ne kadar eder

Berat yapıcı 88

Profesör
Reaksiyon puanı
866
Evet hocam yukarıda bahsetmiştim, teşekkür ederim.
Bende çöp 8 GB tek kanal var

Konu dışı, bu konu altına tartışılmamalı bu
Yani apu sistemi yükseltme planım var

Konu dışı, bu konu altına tartışılmamalı bu
Sizde haklısınız ama evet

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Tamam sende haklısın ama bende söyledim yani nolcak?
Genelde öneriniz sizden daha önce başkası tarafından verilmişse etik olarak önce beğeni atılır ve onun üzerinden alıntı yapılarak tekrar önerilir.

Bence bu konuya yeterince cevap verildi @MrtAltg
Konu başka noktalara gidiyor kapatılmasını tavsiye ediyorum.

Berat yapıcı 88

Profesör
Reaksiyon puanı
866
Genelde öneriniz sizden daha önce başkası tarafından verilmişse etik olarak önce beğeni atılır ve onun üzerinden alıntı yapılarak tekrar önerilir.

Bence bu konuya yeterince cevap verildi @MrtAltg
Konu başka noktalara gidiyor kapatılmasını tavsiye ediyorum.
İsteyen gelsin okusun ama kavga çıkmasında İstemiyorum

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Sıkıntı olmaz kavga etmeyin yeter

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
R3 2200G Kendi grafik birimiyle açıyor RDR2 Bal gibi bune peki o zaman ? ? 720p de

Apu sistem candır, Buradaki fps biraz düşük 30 larda ama "playable" denilen minimum sınırda, ayarlar biraz düşürülmeli en az 45 olmasında fayda olacaktır.