Ryzen 7 4800h işlemcili laptop

Kaklas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Herkese merhaba, mühendislik okumak için ve aynı zamanda bana oyunlarda sıkıntı çıkarmayacak uzun ömürlü dizüstü bilgisayar alacağım. Araştırmalarım sonucu bu bilgisayarı buldum fakat bir kaç sorum var. İşletim sistemi linux gözüküyor bunu silip windows yükleyebilir miyim ?(anakarta gömülü işletim sistemi olma imkanı varmı ?) Bir diğer sorum ise işlemci sizce nasıl intel 10. Nesil i7 işlemciyle kıyaslarsak nasıl bir sonuç alırız ?

Ek olarak başka bir bilgisayar önerisi olan varsa incelemem için link atarsa sevinirim.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246

Herkese merhaba, mühendislik okumak için ve aynı zamanda bana oyunlarda sıkıntı çıkarmayacak uzun ömürlü dizüstü bilgisayar alacağım. Araştırmalarım sonucu bu bilgisayarı buldum fakat bir kaç sorum var. İşletim sistemi linux gözüküyor bunu silip windows yükleyebilir miyim ?(anakarta gömülü işletim sistemi olma imkanı varmı ?) Bir diğer sorum ise işlemci sizce nasıl intel 10. Nesil i7 işlemciyle kıyaslarsak nasıl bir sonuç alırız ?

Ek olarak başka bir bilgisayar önerisi olan varsa incelemem için link atarsa sevinirim.
Alabilirsiniz 8 çekirdek 16 threadlı bir CPU.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Laptopda kesinlikle intel işlemci alınmlı
Hayır, kesinlikle 4.nesil AMD Ryzen CPU'lar alınmalıdır.

Brian O'Conner

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
722
İlk olarak Win10 pro yükledim driverlerde problem oldu daha sonra win10 home yükleyince problem kalmadı. Demiş kullanan birisi

Deli_yazilimci

Asistan
Reaksiyon puanı
107
PC nin özellikleri ağır oyunlarda full ayarlarda nasil bı sonuç çıkarır bilmem isletimsisteminide win10 yapar kullanırsınız sürücüleri yüklerken düzgün yüklerseniz sıkıntı cikmaz

kagan53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
2 işletim sistemi de aynanda kurulu kalsın eğer bilgisayar/yazılım okuycaksan. Başka bir şey okuycaksan sil linuxu gitsin fiyatına göre çok iyi laptop. Anakarta gömülü işlemci diye bir şey duymadım bence yoktur ?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246

Evet, yükleyebilirsin.

Asus FA506IU-BQ078 AMD Ryzen 7 4800H 8GB 512GB SSD GTX1660Ti Fiyatı biraz eklemeyle daha iyi bir ekran kartlı asus alabilirsin .
Isınma sorunu var FA506 serisinde.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,393
İlk olarak Win10 pro yükledim driverlerde problem oldu daha sonra win10 home yükleyince problem kalmadı. Demiş kullanan birisi
Hangi driverda nasıl bir problem yaşamış bilmiyorum. Windows 10 Home da Pro da aynı driverları yüklüyor. Ancak kurduğu Windows 10 sürümleri farklı olabilir ve bu nedenle driverlarda farklılık olabilir ya da kendisi manuel olarak uyumlu olmayan bir driver veya sorunlu bir program da yüklemiş olabilir.

Son düzenleme:

ZevkiSefa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Evet, yükleyebilirsin.

Isınma sorunu var FA506 serisinde.
Ben de var kullanıyorum . Boost kapalı kullandım daha 80 dereceyi görmedim . Yazıldığı çizildiği gibi değil . Ama sürekli soğutucu ile kullanıyorum . Çok da memnunum .

Hocam bence bu çok mantıksız. 8400₺'ye 60Hz oyuncu laptop'u mu olur?
Yüksek çözünürlükte maksimum alacağın fps ile uyumlu aslında , ha Gönül isterdi ki 144 olsun ama o zaman fiyat öyle olmuyor nalesef .