Soru Ryzen 5600 işemci sıcaklık derecesi

Reaksiyon puanı
0
Ryzen 5600 işlemcim(stok fan var) yük altında 92-93 dereceleri görüyordu.Kasanın temperli camını çıkardım, yanı açık şu an yük altında 82-83 derecelere düştü.3 sorum olacak birincisi 82-83 normal mi? İkincisi kasa yanı açık şekilde kalırsa bir sıkıntı olur mu tozlanmadan dolayı vs. Son olarak tozlanmadan dolayı sorun olursa ki olur büyük ihtimalle ,nasıl düzenli temizleyeceğim statik elektriklenme muhabbeti olduğu için çekiniyorum.Tecrübesi olan yardımcı olursa sevinirim.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Elektronik cihazların 3 düşmanı vardır.

1. si sıvı teması 2. si toz 3. sü de aşırı ısınma...

Kasanın hava hakımı çok kötü demek ki İşlemcinin 92-93 derecelere çıkması normal değil. Kasa fanlarını ters takmış olabilir misin ? Birbirlerini engelliyor olmasınlar. Yan taraftaki camı açman mantıklı değil bence.

Yapabileceklerin yaa kaliteli 1-2 tane kasa fanı al yada kaliteli bir işlemci soğutucu al. Sabah akşam kasa yan kağağı açık iyi olmaz. Oradan toz toprak hatta yeri gelir nem su gelir PC parçalarına... Buda PC'nin hem ömrünü kısaltır hemde büyük arızalara neden olabilir.

Reaksiyon puanı
0
Fanlar takılı şekilde geldi düzgün gözüküyorlar.Kaliteli kule tipi fan alıcam muhtemelen ve bir şey daha soracağım bios undervolt işlemi yapsam işlemcinin voltajını düşürsem pc performansında bir düşüş olur mu?(youtubede rastladım soğutmak için işlemciye giden gücü azaltıyorlar).Yardımcı olduğun için teşekkürler.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Gözle bir kontrol et fanların yönleri doğrumu diye. Öndeki ve alttaki fanlar içeri hava çekmeli arka ve üst fanlar dışarı hava atmalı.

001c8cbc69009673938ca758ca334ac3.jpg

Not: Sistem sana hazır halde geldi ise stok haldedir işlemci. Bir voltaj arttırımı flan yapmamışlardır. O halde bile 90-93 derecelere çıkması normal değil.

En iyi çözüm bir soğutucu alman olacaktır. En az 500-600 TL yi göster çıkaracan.