Ryzen 5 2600x problemi

Pati Fetisisti

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar işlemcim ryzen 5 2600x işlemci değerlerine baktığım zaman edc nin yüksek olduğunu görüyorum.Nedir bu EDC? Yüksek olmasının bir zararı varmıdır? Yardım ederseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• 6afd06f6077ff0e72b031cffcf6d00cb.jpg
    6afd06f6077ff0e72b031cffcf6d00cb.jpg
    40.9 KB · Görüntüleme: 490

Pati Fetisisti

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Hocam ingilizcem yeterli seviyede değil, biraz detaya gireyim;
Bunu düşürmek için iki tane yol buldum birincisi biostan cpu core performance boostu kapatıp 3.6 ghz ya sabitlemek ancak 3.6 ghz kullanınca iyi performans elde edilmiyor ve üzüyor. Bu ayarı otomatiğe alıncada 4.1ghz ile 2.4 ghz arasında değişiyor ve oyunlarda bile 3 ghz nin altına indiği için buda üzüyor.
İkinci yol işe güç planı seçeneklerinden işlemci en düşük işlemci durumunu %100 den %80 e 70 e indirmek ama bunu yapıncada biostaki otomatik ayarı gibi işlemci 4.1 ile 2.4 arasında değişim gösteriyor ve buda üzüyor.

Sanıyorum sizin bu yolu çözmüş dediğiniz kişide benim yaptığım ayarlar ile azaltmış, ayrıca diğer linkte endişelenmemelisin bu normal cevabını verip konuyu kapatmışlar. Ama ne kadar güvenilir cevabı veren kişinin profiline bile giremiyorum

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Hocam ingilizcem yeterli seviyede değil, biraz detaya gireyim;
Bunu düşürmek için iki tane yol buldum birincisi biostan cpu core performance boostu kapatıp 3.6 ghz ya sabitlemek ancak 3.6 ghz kullanınca iyi performans elde edilmiyor ve üzüyor. Bu ayarı otomatiğe alıncada 4.1ghz ile 2.4 ghz arasında değişiyor ve oyunlarda bile 3 ghz nin altına indiği için buda üzüyor.
İkinci yol işe güç planı seçeneklerinden işlemci en düşük işlemci durumunu %100 den %80 e 70 e indirmek ama bunu yapıncada biostaki otomatik ayarı gibi işlemci 4.1 ile 2.4 arasında değişim gösteriyor ve buda üzüyor.

Sanıyorum sizin bu yolu çözmüş dediğiniz kişide benim yaptığım ayarlar ile azaltmış, ayrıca diğer linkte endişelenmemelisin bu normal cevabını verip konuyu kapatmışlar. Ama ne kadar güvenilir cevabı veren kişinin profiline bile giremiyorum
2. linkteki forum bu konularda iyi bir forum. Cevabı veren kişide AMD konusunda bilgili birisi yani zaten profilinde de AMD amblemi var. İşin garibi bu değerin yüksek olmasının bir zararı var mı bunu bilen yok.

Pati Fetisisti

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim sanıyorum %100 de kullanmaya devam edeceğim