Soru Rx 570 Isınma Sorunu

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Rx 570 ekran kartım her şeyi yapmama rağmen aşırı ısınıyor. Termal macununu yeniledim, kasa kapağını açtım, undervolt yaptım. Fanlarından birisi yerinden çıkıyor sürekli ama onunla ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü sağlamken de ısınıyordu. 89 dereceye kadar çıkıyor sonra sabit kalıyor. Isınma sorununu bir nebze azaltmak için oyunlarda 30 fps ye kilitliyorum ama öyle de hiç zevkli olmuyor kasıyor resmen gözüm 60 fps ye alışınca. Ne yapmalıyım servise versem çözülür mü?

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
XFX’de normal. Bende RX580 8G Soğutamıyorum o kartta. Neden taktınız anlamadım bende 90 91 derecede oynuyorum ama FPS kaybı falan yok.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,805
Bende Sapphire Pulse RX 570 8GB ile oyunlarda sebepsiz yere 90 derece ve üstünü görüyordum, sonra ne yaptım hatırlamıyorum fakat düzelttim. Hatırlarsam yazarım.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
E.Kartları ve işlemciler sıcaklıktan asla yanmazlar. Frekans düşürerek kendilerini soğutmaya alırlar.89 derecelerde, e.kartının genel performansı nasıl. Düşmüyorsa,kullanabilirsiniz.
Ryzen 2600 işlemci stok soğutucu ile bu sıcaklarda 94 derece de çalışıyor. Tabi drop yapmaya başladı oyunlarda Bi soğutucu al dedim pc sahibine.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Fan devrini %100 çek sesten rahatsız olmazsan ısınmaz. 4 5 ay oluyor satalı ama cidden XFX kartlar çok ısınıyor.
Dediğini bi ara yapmıştım fan bozuldu yerinden çıkıyor sürekli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasanın yan kapağını çıkarmak dışında dediklerinizi yapmadım.
Kaç derecede çalışıyor?

E.Kartları ve işlemciler sıcaklıktan asla yanmazlar. Frekans düşürerek kendilerini soğutmaya alırlar.89 derecelerde, e.kartının genel performansı nasıl. Düşmüyorsa,kullanabilirsiniz.
Ryzen 2600 işlemci stok soğutucu ile bu sıcaklarda 94 derece de çalışıyor. Tabi drop yapmaya başladı oyunlarda Bi soğutucu al dedim pc sahibine.
Fps gayet iyi. Sadece sıcaklık canımı sıkıyor. Bu şekilde kullanırsam ömrü kısalır mı baya?

Reaksiyon puanı
3,029
Yapabileceğin fazla şey kalmamış gibi. Böyle sıcak havalarda o derecelere ulaşması normal karşılanabilir XFX markası için. Fanı %100 hızda çalıştırarak kullan bir de.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Dediğini bi ara yapmıştım fan bozuldu yerinden çıkıyor sürekli.

Kaç derecede çalışıyor?

Fps gayet iyi. Sadece sıcaklık canımı sıkıyor. Bu şekilde kullanırsam ömrü kısalır mı baya?
Ömür kısalmaz,merak etme.

Yggdrasil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Radeon Yazılımı'na girin. Üst kısımda bulunan Performans'a tıklayın. Açılan kısımda Ayarlanıyor sekmesine gelin. Daha önce bu sekmeye girmediyseniz size bir uyarıda bulunacak ve bir nevi sözleşme sunacak. Onu kabul edin. Daha sonra aşağıda yer alan "Ayarlama Kontrolü"nün sağındaki Manuel seçeneğini işaretleyin. Açılan kısımda Fan Ayarı'nı göreceksiniz. Bu sizde devre dışı olarak görünür. Onu aktifleştirin. Aktifleştirdikten sonra Sıfır RPM'i devre dışı bırakıp Gelişmiş Kontrol'ü açın. Sağ üst köşeden Değişiklikleri Uygula'yı seçin. Bu bir nebze de olsa sorununuzu çözecektir. Hala ısınma sorunu ile karşılaşıyorsanız. Kasanızın temiz olduğundan, fanların çalıştığından ve sistemin düzgün şekilde hava aldığından emin olun.

Ekli dosyalar

• Radeon Ayarları.jpg
    Radeon Ayarları.jpg
    36.2 KB · Görüntüleme: 173

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Radeon Yazılımı'na girin. Üst kısımda bulunan Performans'a tıklayın. Açılan kısımda Ayarlanıyor sekmesine gelin. Daha önce bu sekmeye girmediyseniz size bir uyarıda bulunacak ve bir nevi sözleşme sunacak. Onu kabul edin. Daha sonra aşağıda yer alan "Ayarlama Kontrolü"nün sağındaki Manuel seçeneğini işaretleyin. Açılan kısımda Fan Ayarı'nı göreceksiniz. Bu sizde devre dışı olarak görünür. Onu aktifleştirin. Aktifleştirdikten sonra Sıfır RPM'i devre dışı bırakıp Gelişmiş Kontrol'ü açın. Sağ üst köşeden Değişiklikleri Uygula'yı seçin. Bu bir nebze de olsa sorununuzu çözecektir. Hala ısınma sorunu ile karşılaşıyorsanız. Kasanızın temiz olduğundan, fanların çalıştığından ve sistemin düzgün şekilde hava aldığından emin olun.
Çok sağol işe yaradı. Assasin's Creed Odyssey'de 2k low ayarlarda max 81 derece gördüm ayrıca fanın birisi bozuk. Yani tek fanla bu dereceyi gördüm. Demek ki fan ayarı yapmam gerekiyormuş. Fan ayarlarım otomatikteydi. Diğer fanı düzeltsem daha da düşer mi sıcaklık?

Yggdrasil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Çok sağol işe yaradı. Assasin's Creed Odyssey'de 2k low ayarlarda max 81 derece gördüm ayrıca fanın birisi bozuk. Yani tek fanla bu dereceyi gördüm. Demek ki fan ayarı yapmam gerekiyormuş. Fan ayarlarım otomatikteydi. Diğer fanı düzeltsem daha da düşer mi sıcaklık?
Evet, düşecektir. Sistemin iyi hava aldığından da emin olun. Ayrıca bozuk fanınızı en kısa sürede yaptırmaya çalışın.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Evet, düşecektir. Sistemin iyi hava aldığından da emin olun. Ayrıca bozuk fanınızı en kısa sürede yaptırmaya çalışın.
Genelde otomatikte kalsın diyorlar fanlar ama otomatiğe alınca fan en fazla %53 oluyor. Ben de manuel ayara çekip 80+ derece için %70 yaptım. Biraz daha arttırmayı düşünüyorum fakat fan bozulur diye korkuyorum. Çünkü diğer fan %85-90 da kullandım ve 1 hafta içinde bozuldu yerine takıyorum yine atıyor hızlı dönünce. Ben bu fanı Aliexpress'ten alsam kendim takabilir miyim?