Rx 570 Her Oyunda Fps Drop Yemek

Yağız Trz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Öncelikle selam. GTA V, Valorant, CS:GO, RDR2 gibi oyunlar oynuyorum ancak hepsinde FPS düşmesi yiyorum. Örneğin FPS 60 ise birden 30 oluyor ve bu 5 saniyede bir oluyor. Oyun oynamaktan soğudum resmen. Yardım eder misiniz?

RX570 4 GB.
8 GB tek kanal RAM.
i7-4770K.
60Hz monitör: (FreeSync yok o yüzden v-Sync açıyorum)

Bu arada bu sistem iş kasasının içerisine kurulu. Belkide kasadan dolayıdır. Sizce?

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
MSI afterburner yükleyip oyun sırasında birkaç anda özellikle bu takılmanın olduğu anlarda görüntü çekebilir misin?
CPU kullanımı CPU sıcaklığı
GPU kullanımı GPU sıcaklığı
Açık olsun, ona göre öneri yapmaya çalışacağım.
Şu ana kadar söylediklerinle ısınma olabileceği ve aşırı ısınma kaynaklı frenlemeler gibi geldi. Termal macun ve temizlik zamanı gelmiş olabilir. Ya da arkaplan programları vb. bazı uygulamalar işlemcini oyalıyor ve darboğaza uğratıyor olabilir.
Görselleri at yardımcı olmaya çalışayım.

Yağız Trz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
MSI afterburner yükleyip oyun sırasında birkaç anda özellikle bu takılmanın olduğu anlarda görüntü çekebilir misin?
CPU kullanımı CPU sıcaklığı
GPU kullanımı GPU sıcaklığı
Açık olsun, ona göre öneri yapmaya çalışacağım.
Şu ana kadar söylediklerinle ısınma olabileceği ve aşırı ısınma kaynaklı frenlemeler gibi geldi. Termal macun ve temizlik zamanı gelmiş olabilir. Ya da arkaplan programları vb. bazı uygulamalar işlemcini oyalıyor ve darboğaza uğratıyor olabilir.
Görselleri at yardımcı olmaya çalışayım.
Hocam Gpu, Cpu 60-65 derecelerde oluyor

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
Hocam Gpu, Cpu 60-65 derecelerde oluyor
Dostum yorum yapmanı istemiyorum, yardımcı olabilmem için dediğim şekilde değerlere ihtiyacım var. Ben kahin değilim. Atmazsanız da diğer üyeler bir şekilde "tahmin" edeceklerdir sorunu belki.