Rx 570 fps sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jahronb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jahronb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar ben daha önceden cs go gibi oyunları oynamak amacıyla kurmuş olduğum amd a10-7870k apulu bilgisayarıma bugün rx 570 ekledim. Bilgisayarımı deneme amacıyla yeni monitör alıncaya kadar 55' televizyonuma bağladım ve cs go'yu açtım

1080p en yüksek ayarlarda oyun 100fps'i zar zor gördü ayarları düşürdüm 1024x768p yaptım ama yine de istediğim değerlerin çok altındaydı

Msi afterburner kullanarak darboğaz sorunu mu var diye baktım ama islemci kullanımı hep %50-%60 arasındaydı herhangi bir sıkıntı da yoktu. Lütfen yardım edin

BilgisayarUzmani

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
640
Sistemini daha detaylı yaz daha iyi yardıumcı olalım. Isı değerlerine de bir göz at. Aynı zamanda RX 570 ama hangisi sıfır mı aldın ikinci el mi OC'lu mu?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Darboğaz olayını tersten düşünmüşsünüz. İşlemciniz ekran kartına darboğaz yapıyor. Hemde öyle böyle değil,maalesef.
msı afterburner de GPU kullanım yüzdesine bakınız. Yüzde 90 larda veya üstü olursa darboğaz yok demektir. Sizde sanırım epey düşüktür.
Yani işlemciniz ,bu e.kartı için zayıf bi işlemci. E.kartınıza yetişemediği içinde, ekran kartınız tam gücüne çıkamıyor.
Anakrtınız müsaitse işlemcinize yapabildiğiniz kadar overclock yapalım. Biraz faydası kesin olur.

BilgisayarUzmani

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
640
Darboğaz olayını tersten düşünmüşsünüz. İşlemciniz ekran kartına darboğaz yapıyor. Hemde öyle böyle değil,maalesef.
msı afterburner de GPU kullanım yüzdesine bakınız. Yüzde 90 larda veya üstü olursa darboğaz yok demektir. Sizde sanırım epey düşüktür.
Yani işlemciniz ,bu e.kartı için zayıf bi işlemci. E.kartınıza yetişemediği içinde, ekran kartınız tam gücüne çıkamıyor.
Anakrtınız müsaitse işlemcinize yapabildiğiniz kadar overclock yapalım. Biraz faydası kesin olur.
Hocam haklı ben bile A6 9500 ve RX 570 kullanıyorum OC'suz PUBG'de %50 darboğaz olurken, 4.5 OC'tan sonra darboğaz seviyesi %25 seviyelerine düşüyor. Ancak iyi bir soğutmanız olursa daha yüksek miktarlara kadar OC yapabilirsin.

Jahronb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardım etmeye çalıştığınız için çok teşekkür ederim lakin ekran kartını letgoya koydum. Bilgisayarın sürekli sorun çıkarmasından imanım gevredi. Her şey o kadar pahalı ki piyasa o kadar durgun ki hiç bir şey alamıyorum. Bir daha da bilgisayarlarla işim olmaz. Hayatın zorluğuna da bilgisayarlara da ak partiye deeeee.....