RX 480 Görüntü Vermeme Sorunu

LightSide

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugün topladığım bilgisayarda Asus RX480 8GB ekran kartı kullandım. Sistemi ilk açtığımda ekran kartının güç bağlantısını bağlamayı unutmuşum bu yüzden Intel'in dahili ekran kartıyla görüntü elde edebiliyordum fakat aygıt yöneticisinde ekran kartımı görmeyince durumu fark ettim. Sistemi kapattıktan sonra güç kablosunu bağladım ve sistemi açtığımda hiç görüntü gelmedi. Güç bağlantısını kesince tekrar Intel'in ekran kartıyla görüntü elde edebiliyorum. Asıl ekran kartımdan görüntü almak için ne yapmam gerekiyor?

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Ekran kartın için HDMI mı kullanıyorsun dostum? VGA dönüştürücü mü

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Dijital çıkış destekli monitörünüz yoksa o ekran kartından ancak aktif adaptörlerle görüntü alabilirsiniz. Monitörünüz en az DVI-D veya HDMI çıkışlarını desteklemeli.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Arkadaş vereceğim cevabı vermiş zaten. Onu türünüz DVI veya HDMI destekli ise , Başka bir kablo ile denemenizi öneririm.

Tabi bunları söylerken, Başka sorunları gözardı ediyorum.

Driver, GPU yuvası vs

LightSide

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Monitörüm Viewsonic 2257, hdmi destekli olmasa hiç görüntü almamam gerekmiyor mu? Ben ilk basta intel dahili grafik kartıyla görüntü almıştım.

LightSide

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Monitörüm Viewsonic 2257, hdmi destekli olmasa hiç görüntü almamam gerekmiyor mu? Ben ilk basta intel dahili grafik kartıyla görüntü almıştım.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Güç kaynağından ekran kartına giden 8 pin connector'ün tam oturduğundan emin ol. Ekran kartında PCI slotuna tam oturmamış olabilir iyice kontrol et. Bu gibi sorunlar bios güncellemesiyle de çözülebiliyor istersen biosunu güncelleyip öyle dene. Kullandığın görüntü kablosunda da problem olabilir. Sana tavsiyem kaliteli bir Displayport kablo kullan yoksa o sisteme yazık edersin.

LightSide

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun çözüldü dalgınlığıma denk gelmiş kusura bakmayın, ilgilenenlere teşekkür ederim.

Çözüm: Hdmi kablosunu anakarta değil ekran kartına taktığınıza emin olun :).

Konu kilitlenebilir.