Türkiye'nin önde gelen YouTuberlarından Ruhi Çenet, hesabını 2 kere çaldırıp geri almıştı. Ancak bugün, YouTube hesabı yeniden(3. kere) çalındı.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Adam sosyal deney yapıyor bence.ĞQKFĞALFAĞKCQĞVLAİVĞAPGĞWP Ya arkadaşlar vallahi pardon ama dayanamadım artık.
Büyük ihtimalle virüs yedi ve ne zaman şifreyi değişse falan karşıya şifre gidiyor. Şifreyi 123 yapmaz herhalde.Adam sosyal deney yapıyor bence.![]()
RuhİçenEt1453.Büyük ihtimalle virüs yedi ve ne zaman şifreyi değişse falan karşıya şifre gidiyor. Şifreyi 123 yapmaz herhalde.![]()
Merakımdan soruyorum abi. Bu olaylardan cihaz değiştirerek vesaire kurtulma şansı var mı? Yani hesabı kurtardığı taktirde geri çalınabilir mi farklı bir cihazda?Hemen hemen tüm youtube kanalı çalınmalarında aynı senaryo var. Pdf dosyası ile sponsorluk anlaşması gönderiyorlar ama gönderdikleri pdf dosyası virüslü, açıldığı an pc yada cihaz ele geçiriliyor.
Komik olan dümdüz pdf göndermiyorlar, önce iletişim kurup sponsorluk almak istediklerini vs. bildiriyorlar. Hatta bazen kameralı görüşme bile yapıyorlar.
Ben uzun süredir bana atılan tüm pdfleri online pdf okuyuculara upload ederek okuyorum. Pdf konusuna dikkat edilmeli.
%90 cihaz değişmeden kurtulunabiliyor. Sadece bazı virüsler sadece yazılım katmanında değil, donanım katmanına, bios'a veya ROM lara yerleşebiliyor (pegasus virüsünün bazı varyantları rom belleklere yerleşiyor telefon sıfırlansa bile kalıyor). Özellikle donanımsal açıklardan yararlanan bazı virüslerde bu yapışkanlık söz konusu olabiliyor (meltdown ve spectre gibi). Ama bu tarz virüsler genelde çok ileri mühendislik gerektirdiğinden sana özel yazılmış olmalı öyle yaygın değil. Genelde format yada sıfırlama yetiyor.Merakımdan soruyorum abi. Bu olaylardan cihaz değiştirerek vesaire kurtulma şansı var mı? Yani hesabı kurtardığı taktirde geri çalınabilir mi farklı bir cihazda?
Ruhi Çenet'in bunu akıl etmeyecek bir adam olduğunu sanmıyorum. Hesabı 3 kez çaldırmak birazcık aşırıya kaçıyor. Cevapladığın için sağolasın abi.%90 cihaz değişmeden kurtulunabiliyor. Sadece bazı virüsler sadece yazılım katmanında değil, donanım katmanına, bios'a veya ROM lara yerleşebiliyor (pegasus virüsünün bazı varyantları rom belleklere yerleşiyor telefon sıfırlansa bile kalıyor). Özellikle donanımsal açıklardan yararlanan bazı virüslerde bu yapışkanlık söz konusu olabiliyor (meltdown ve spectre gibi). Ama bu tarz virüsler genelde çok ileri mühendislik gerektirdiğinden sana özel yazılmış olmalı öyle yaygın değil. Genelde format yada sıfırlama yetiyor.
Hemen hemen hepsi öyle. Ruhi bizzat kaptırmamıştır genelde kanala erişimi olan, düzenleme yapabilen modlardan biri, mailleri okuyanlardan birileri kaptırıyor zaten. Kanal sahipleri kolay kolay kaptırmıyor. Aynı hikaye pintipanda vs. vs. hemen hemen tüm youtuberlara oldu tam da aynı yöntemle.Ruhi Çenet'in bunu akıl etmeyecek bir adam olduğunu sanmıyorum. Hesabı 3 kez çaldırmak birazcık aşırıya kaçıyor. Cevapladığın için sağolasın abi.![]()
Anladım abi sağolasın kafamda bu konu hakkında birkaç soru işareti vardı, iyi oldu.Hemen hemen hepsi öyle. Ruhi bizzat kaptırmamıştır genelde kanala erişimi olan, düzenleme yapabilen modlardan biri, mailleri okuyanlardan birileri kaptırıyor zaten. Kanal sahipleri kolay kolay kaptırmıyor. Aynı hikaye pintipanda vs. vs. hemen hemen tüm youtuberlara oldu tam da aynı yöntemle.
Sondaki 4 fazla olmuş aga.ruhi1234
Kimsenin hedefi biz değiliz hocam.biz napalim
Aslında şöyle genellikle bu işi sağlam yapanlar bilgisayara değil hesaplara çöküyor. Yani şöyle anlatayım youtuberlarla çalışıyordum, aynısı şirketteki diğer bir youtube kanalının başına gelmişti. Bir çok çalışanın kanala erişimi oluyor.Bu kadar kolay mı ya bunların kanalları böyle çalışıyorsa biz napalim