Rtx 3080 Yakın Tarihte En Ucuz Ne Kadara Düşer ?

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416
Bir iki ay içinde yeni bir bilgisayar toplayacağım bütçem 18k fakat çok stresliyim toplayamayacağım diye eski fiyatlara baktım bu şekilde :
2021-04-18.png

Bu fiyatlarda bu fiyat olasa rahat toplanabilir bence siz ne düşünüyorsunuz ne zaman sistemi toplamalıyım?RTX 3080 alabilir miyim ?

Herobrine

Müdavim
Reaksiyon puanı
4,024
İmkansız. 12000 TL olması bekleniyor. Bu kazma kürekçiler bitmedikçe 19000 TL'ye de çıkabilir.

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Eğer stoklar düzelirse normal fiyatına inebilir. Ama madenciler yüzünden bu zorda olabilir. Dolarda yıl sonlarında 9 veya üzerinde olursa fiyatlara etki edecektir. Zaten doların düşmesi için neredeyse hiç bir şey yapmıyorlar. Fiyatların ve de doların yükselmesi normal bir şey bu ülkede.

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416
Düşerse ne zamana düşer ?
Eğer stoklar düzelirse normal fiyatına inebilir. Ama madenciler yüzünden bu zorda olabilir. Dolarda yıl sonlarında 9 veya üzerinde olursa fiyatlara etki edecektir. Zaten doların düşmesi için neredeyse hiç bir şey yapmıyorlar. Fiyatların ve de doların yükselmesi normal bir şey bu ülkede.

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
@TheMedusa, Onu bilmiyorum. Bu sene bile düzelmeyecek gibi ama düzelebilir de belki. Şu korona yüzünden çip sorunu yani krizi var. Korona virüs her şeyi kötü etkiledi

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416
@TheMedusa, Onu bilmiyorum. Bu sene bile düzelmeyecek gibi ama düzelebilir de belki. Şu korona yüzünden çip sorunu yani krizi var. Korona virüs her şeyi kötü etkiledi
Ben kaç senedir bu günü bekliyordum çok şanssızım.Heralde 3060 alıcam bu gidişle sizce ne yapmalıyım.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
28000 mi olmuş :O Kısa zamanda normal fiyatına düşmesi imkansız neredeyse hocam. Alternatif kartlara yönelebilir veya geçici kart alabilirsiniz. Ben mesela eğer 3080 bulamasaydım 1650 alacaktım geçici olarak. 3080i temin edince de satacaktım. Bu şekilde bir yol da izleyebilirsiniz. YTD. :)

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416
28000 mi olmuş :O Kısa zamanda normal fiyatına düşmesi imkansız neredeyse hocam. Alternatif kartlara yönelebilir veya geçici kart alabilirsiniz. Ben mesela eğer 3080 bulamasaydım 1650 alacaktım geçici olarak. 3080i temin edince de satacaktım. Bu şekilde bir yol da izleyebilirsiniz. YTD. :)
Peki sıkıntı yaşamaz mıyım o zaman Ryzen 7 5800x ile birlikte 1650.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Peki sıkıntı yaşamaz mıyım o zaman Ryzen 7 5800x ile birlikte 1650.
Örnek verdim. Geçici olarak idare edebilecek bir kart olsun demiştim. Yatırım tavsiyesi değildir demem bu düşüncenin her sisteme ve herkese uymayacağını bildiğim içindi :)

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416
Peki fiyatların düzelme ihtimali yüzde üzerinden kaçtır ?

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
stok varken
palit gamerock 8700tl idi

ben kasımda yurtdışından 12800 e aldım 3080 i

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Fiyatların düşmesi için pandeminin bitmesi, kazma kürekçilerin bilinçlenmesi, çip krizinin bitmesi ve ekonomik açıdan dolar ve enflasyonun düşmesi gereklidir. Bunları dikkate aldığımızda 2-3 yıl gibi bir zamanda fiyatları makul denebilecek seviyeye anca düşer ki o zaman da zaten yeni ekran kartları piyasaya çıkacağı içindir.

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
3070 ti bekleyin çıktığı an al 9000-10000 olur

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Ne zaman gelecek ve performansı 3080 ile aynı olabilecek mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz böyle yapsam düzelince 3080 alsam.
3080 den biraz düşük olur haziran gibi tanıtlmasını bekliyoruz

BatuhanDN

Profesör
Reaksiyon puanı
1,477
Eğer Ekonomi (Tabi Öyle Birşey Varsa) Düşecek Gibi Değil.

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416
Eğer Ekonomi (Tabi Öyle Birşey Varsa) Düşecek Gibi Değil.
Ben en iyisi 1650 takılayım :)

Bir sisteme iki ekran kartı takabiliyor muyuz

@Görkem Say abi sen ne düşünüyorsun ne yapmalı ?

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Bir hesap yapıcak olursak.Ethereum mining bitecek gibi.Diğer altcoinleri kazmak için etherrum kadar kıymetli olmaları gerek.Yoksa bir kişi neden 5-6 dolar için o kadar yükün altına girsin ki? demi.Şuan piyasada oluşan hasarı %45 miningciler desek geriye %55 Pandemi kalıyor.Minigcilerin kökünü kurutacaklar bu devletler.Bu kadar kontrol edilemeyen bir para hem dünya için hem ülke için ciddi sorun teşkil eder.O yüzden coinler üzerinde bir abluka kuracaklar.Başarılı olucak mı orasını Yaradan bilir.
Pandeminin etkilerine gelince Uzmanlar 2022 nin eylül ayına doğru hasarların giderileceğini öngörüyor.Yani fabrikaların çalışması ,normale dönüş vesaire vesaire vesaire...
Dolar kuru çok oynaklık yaşıyor şu son 5 yılda.Zaten merkez bankasının büyük ihtimalle bu dönem içinde en çok güvenilen başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınması zaten bizden önce açılan Asya borsalarına yansıdı.Şu anda yeniden bir merkez bankasına başkan atarlarsa dolar maalesef ki 7 altına inmesi imkansız olur.Eğer Naci Ağbal şuan yerinde olsaydı.Birçok banka dolar/tl parametrelerini epey aşağıya çekmişti.Kimisi 6,50 kimisi 6,25 lere kadar inmişti.Yani dolar konusunda ek bir şey söylemek mantıklı olmaz.Ama olumsuz bir şey olursa (ki her zaman oluyor.)Dolar ivmesini yukarıya çevirir.Hapı yutarız.
Sen en iyisi bir coine yatırım yap.Oradan kazandığın para ile istediğin ekran kartını alabilirsin.(Yine de riskli bir süreç. ytd... ytd...yatırım tavsiyesi değildir!!!)

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416
Bir hesap yapıcak olursak.Ethereum mining bitecek gibi.Diğer altcoinleri kazmak için etherrum kadar kıymetli olmaları gerek.Yoksa bir kişi neden 5-6 dolar için o kadar yükün altına girsin ki? demi.Şuan piyasada oluşan hasarı %45 miningciler desek geriye %55 Pandemi kalıyor.Minigcilerin kökünü kurutacaklar bu devletler.Bu kadar kontrol edilemeyen bir para hem dünya için hem ülke için ciddi sorun teşkil eder.O yüzden coinler üzerinde bir abluka kuracaklar.Başarılı olucak mı orasını Yaradan bilir.
Pandeminin etkilerine gelince Uzmanlar 2022 nin eylül ayına doğru hasarların giderileceğini öngörüyor.Yani fabrikaların çalışması ,normale dönüş vesaire vesaire vesaire...
Dolar kuru çok oynaklık yaşıyor şu son 5 yılda.Zaten merkez bankasının büyük ihtimalle bu dönem içinde en çok güvenilen başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınması zaten bizden önce açılan Asya borsalarına yansıdı.Şu anda yeniden bir merkez bankasına başkan atarlarsa dolar maalesef ki 7 altına inmesi imkansız olur.Eğer Naci Ağbal şuan yerinde olsaydı.Birçok banka dolar/tl parametrelerini epey aşağıya çekmişti.Kimisi 6,50 kimisi 6,25 lere kadar inmişti.Yani dolar konusunda ek bir şey söylemek mantıklı olmaz.Ama olumsuz bir şey olursa (ki her zaman oluyor.)Dolar ivmesini yukarıya çevirir.Hapı yutarız.
Sen en iyisi bir coine yatırım yap.Oradan kazandığın para ile istediğin ekran kartını alabilirsin.(Yine de riskli bir süreç. ytd... ytd...yatırım tavsiyesi değildir!!!)
Çok sıkıldım ne miningmiş be bitmez bu iş bence

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Mining ile devletin ne alakası var yasak değil ki.
Emin misin?
Bir çok ülke kripto parayı yasakladı veya sınırlama getirdi.Eğer bu kadar büyük piyasayı kontrol etmezsen sorunlara yol açar.1929 da olan ''Büyük buhran'' ı bilirsin.Tüm ülkeler etkilendi.Hatta bu yüzden bizde çok kötü etkilendik.Düşün şuan kripto para borsası şuan 2,000,000,000,000 dolar.Kripto paralar yaygınlaştıkça bu sayı artıyor.Şu anda da zaten herkes eve tıkılıyken ''Daha nasıl kolay kazanırım?'' derdinde e haliyle kriptolara yöneliyorlar.