RTX 2060 ile mining yapmak istiyorum. Sorularım var

cash menderes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
RTX2060 gigabyte oc var mining yapmayı düşünüyorum.
1. Artıları eksileri nedir ? Ne kazancım olur ne kaybederim?
2. Mining nasıl yapılır ?
3.Mining için bi soğutucuya veya başka bir alete ihtiyacım olurmu ?
4.Günde en kadar para kazanbilirim ? Hangi coini kasmalıyım ?
3.Önerileriniz nedir ?
Teşşekürler <3

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Konu ile ilgili yazımı okuyabilirsiniz: Kişisel Bilgisayarda Mining Yapmak
Cevapları da okumanızı öneririm zira güncellemelerim var durumla ilgili.
Sorularınızın cevabına gelirsek:
1- Artısı, dişe dokunur olmasa da bir para elde edersiniz. Eksisi, Kartı çok uzun süre durmadan çalıştırırsanız ömrü azalır. Elektrik faturasına katkısı da olduğundan az da olsa faturayı artıracak.
2- Çeşitli uygulamalar var bunun için. Ben nicehash kullandım mesela.
3- Ekran kartınızın soğutmasının iyi olması önemli. İşlemci miningi yapmayın kesinlikle. Çünkü külliyen zarar. Kasanızın içinde yeterli hava akışı varsa kartınızın soğutması muhtemelen yeterli olacaktır.
4- Ne kadar kazanabileceğinizi tahmini olarak öğrenmek için şu siteyi kullanabilirsiniz: NiceHash - Leading Cryptocurrency Platform for Mining and Trading
Ekran kartıyla şuan en verimli coin ethereumdur. Zaten programlar genelde otomatik olarak ethereum kazar. Nicehash mesela ethereum kazıyor ama ödemeyi size btc olarak yapıyor. Üstte attığım yazımda da görebileceğiniz gibi kişisel bilgisayarda mining yapmak para kazandırmaz. Sadece aşırı küçük miktarlarda yatırım yapmanızı sağlar. 3080 gibi bir kart bile saatte en fazla 3tl kazabiliyorken düşünün yani ne kadar az bir miktar kazanabileceğinizi. O yüzden para kazanma amacıyla tavsiye etmem çünkü hayal kırıklığı olur. Denemek için yapabilirsiniz. Zira 2060 ile yatırım amaçlı bile yapsanız kartı çok çalıştırmanız gerekecek.

Son düzenleme: