RTÜK tarihinin en büyük cezası!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
RTÜK, tarihinin en yüksek cezasını verdi. Üç kanaldaki evlilik programlarına toplam 1 milyon 419 bin 394 lira ceza uygulandı.

137080393181904.jpg

TV’lerdeki evlilik programlarına rekor ceza geldi. Çiftlerin birbirlerine, ‘’Yeşil pasaportun var mı?, Kaç evin var?, Bankada paran var mı?’’ gibi sorular sorması, ATV, Flash ve FOX TV’ye rekor düzeyde ceza getirdi.

RTÜK bu programlar için kanallara, ‘’Evlilik müessesesini ticarileştirdikleri, toplumun millî ve manevî değerleri ile, ailenin korunması ilkesine aykırı davrandıkları’’ gerekçesiyle, toplam 1 milyon, 419 bin, 394 lira ceza verdi.

Gazeteport’un edindiği bilgiye göre, RTÜK toplantısında, ATV’de yayınlanan ‘’Esra Erol ile Evlen Benimle’', FOX TV’de yayınlanan ‘’Su Gibi’’ ve Flash TV’de yayınlanan ''Ne Çıkarsa Bahtına’’ adlı evlilik programları ele alındı.

‘’AİLE MÜESSSESİ ZEDELENİYOR’’

Her üç programda da evlenmek amacıyla programa katılan çiftlerin''Birbirleri hakkında argo ve küçümseyici ifadeler kullandıkları, özel hayatlarına saldırıda bulundukları, eş seçiminde sadece maddi imkânları sorguladıkları ve program sunucularının da buna destek verip, aile müessesesini ticarileştirdiği’’ sonucuna varıldı.

Üç TV kanalına, ‘’İnsan onuru ve özel hayatın gizliliği ilkesini zedelemek, kişileri eleştiri sınırları dışında aşağılamak ve küçük düşürmek, toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı davranmak’’ gerekçesiyle para cezası verilmesi benimsendi.

ATV’ye 917 bin 204 lira, FOX TV’ye 478 bin 378 lira ve Flash TV’ye 23 bin 772 lira olmak üzere toplam 1 milyon 419 bin 354 lira ceza uygulandı.

Gazeteport

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Cem Yılmaz'ın dediği gibi programın adı Tapu ve Kadastro olmalıymış. :)

administrator

Asistan
Reaksiyon puanı
47
ayda, yılda bir olsada bazen doğru işler yapıyor Rtük bey:P birde şunu hiç anlamam. gecenin geç saatinde bir korku filmi koyuyor tv kanalı, filmden önce uyarıcı logolar falan işte +18, şiddet, korku vb. buraya kadar herşey tamam uyarıcı işaretler, gecenin geç saatinde olması. yahu kardeşim bunları yapıyorsun birde filmdeki bütün şiddet, kan vb sahneleri kesiyorsun 1 saatlik film oluyor 30dk .nasıl bir mantık bu madem filmin her yerini kesecen o işaret denen saçmalıklar niye var ? ahhh bi Rtük'ün başında ben olcaktım ki....... neyse konuyu saptırdım heralde:laugh:

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
helal olsun kendımden utanıyordum böyle şeyler duyunca ayıp ya !!

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
sonunda.1 ay önce yazmıştım.bu evlilik programlarında insanlar pazarlanıyor diye.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Çook isabetli olmuş. Alayının bitmesi dileği ile.

Shizo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Program başı 1 milyon yazsalarmış keşkee

qwerty67

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Flash TV nin ne şuçu var adamların gelir kaynağı sadece o program geriye kalan saatlerde halay çekiyolar :)

img-935759230.jpg

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
One Piece i şiddet içerdiği için yasaklayan Rtük ilk defa düzgün bişey yapmış.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
ATV'ye yazık olmuş.Ben sadece iş yerinde denk gelirsem Esra Erol'a bakıyorum.Diğerlerinden daha seviyeli ve kaliteli.

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
en kalitelisi su gibi ona ceza verilmemeliydi atveye en yüksek cezayı vermeleri gerek hatta programın yayından kaldırılması gerek diycem ama onada rtüğünde ona gücü yetmez işte

008taki

Asistan
Reaksiyon puanı
1
iyi olmuş. aile müessesesinin daha fazla sarsılmaması için bir an evvel yayından kaldırılması gerektiği kanısındayım.

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Yahu zaten büyük çoğunluğu düzmece, bir gün X bir kanalda çıkan, ertesi gün başka bir kanalın evlilik programına çıkıyor, sektör olmuş yani, evlilik programlarına adam ihitiyacı olduğunda hemen orada bitiveren tipler var, bunun daha önce defalarca haberleri yapılmıştı.