Router özeliikli modem varken router gerekli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ikspi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Merhabalar,
Router bildiğim kadarı ile farklı networklerin biribiri ile haberleşmesinde paketlerin nereden nereye gideceğini ayarlıyor... Öğrenmek istediğim işlevinden çok router özellikli modem var iken ayrıca router almama gerek var mı?

Kablosuz Access Pointlerde kimileri router özellikli. Modemim bu işi görürken neden kablosuz router kullanmam gerekebilir? Pratikte ne işe yarar? Ustalardan rica ediyorum.

cagatay.vural

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar. pratikte eger ev kullanıcısı iseniz. ROuter size birşe katmaz.
eger evde farklı network ağlarınız var ise 192.168.1.x ve/veya 192.168.2.x işte burada devreye girer router.. bu iki network ü birbirine bağlamak için paketlerin düzgün şekilde aktarılmasını saglamak için kullanırısınız..

Evde DSL modem lerde ROuter özelliği olanlar var. az çok bu sebeple üretiliyorlar. mesela evde kendi agınız var ayrıca arkadaşlarınızla aynı apartmanda oyun ağı kuruyorsunuz. bu oyun ağı ve ev ağını aynı anda kullanabilmenin yolunu acar router.

eger ayrıntılı bilgi almak isterseniz Router hakkında
Cisco CCNA Routers hakkında bilgi arayabilirisiniz.

aşağıdaki resim CCNA Routers Instructor LAb manual den (2.8.1) Alınmıştır.

cisc.JPG

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
merhabalar. pratikte eger ev kullanıcısı iseniz. ROuter size birşe katmaz.
eger evde farklı network ağlarınız var ise 192.168.1.x ve/veya 192.168.2.x işte burada devreye girer router.. bu iki network ü birbirine bağlamak için paketlerin düzgün şekilde aktarılmasını saglamak için kullanırısınız..

Evde DSL modem lerde ROuter özelliği olanlar var. az çok bu sebeple üretiliyorlar. mesela evde kendi agınız var ayrıca arkadaşlarınızla aynı apartmanda oyun ağı kuruyorsunuz. bu oyun ağı ve ev ağını aynı anda kullanabilmenin yolunu acar router.

eger ayrıntılı bilgi almak isterseniz Router hakkında
Cisco CCNA Routers hakkında bilgi arayabilirisiniz.

aşağıdaki resim CCNA Routers Instructor LAb manual den (2.8.1) Alınmıştır.

cisc.JPG

Hocam, öncelikle teşekkürler... Olayı tam istediğim gibi açıklamışsınız... Aşağıdaki ağdaki bilgisayarlar birbirleri ile oyun oynayabilir, hepsi internete girebilir, modem ve router'a erişim yapabilir diye düşünüyorum. Doğru mudur?
Resmi kendim çizdim :)

8184.png

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
İki ağada aynı ip dağıtsan yani iki ağdada 192.168.1.x ip alsa çalışır. Ama bilmiom çalıştırması gerek yani sadece router uzman şirketlere gerekir. Bizim okuldaki ağ tamamen bir birine bağlı 200 e yakın pc var sorun yok bencede sizdede sorun olmaması gerekir. Ağ ile ilgili başka sorun olursa bana sorabilirsin ağ bölümü okuyorum.

Reaksiyon puanı
189
Modem temelde bir routerdır aslında. Modemin internet bacağı farklı bir ip sizin iç networkünüz farklı bir ip kullanır ve modem bunların arasında geçişi sağlar. Home router denen cihazlar sadece iki farklı network için üretilir. Yani internet ve yerel makinalar gibi. Bir bakıma modem işte :)

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
İki ağada aynı ip dağıtsan yani iki ağdada 192.168.1.x ip alsa çalışır. Ama bilmiom çalıştırması gerek yani sadece router uzman şirketlere gerekir. Bizim okuldaki ağ tamamen bir birine bağlı 200 e yakın pc var sorun yok bencede sizdede sorun olmaması gerekir. Ağ ile ilgili başka sorun olursa bana sorabilirsin ağ bölümü okuyorum.

Aynı ip alır ise router kullanmama gerek kalmaz ki...
Desteğiniz için teşekkürler... Ağla ilgili durumlarda size ulaşmaya çalışırım.