Root tamam da şimdi ne yapacağım

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
arkadaşlar bu gün samsung galaxy w cihazımı rootladım ancak rami rahatlatmak için uygulamalrı nasıl sd karta taşıyacağım yada nasıl yeni uygulamaları sd karta yükleyeceğim

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Markette programları var onlar ile taşıyabiliyorsun yada görev yöneticisinden bildiğim kadarıyla bilen arkadaşlar yardım olurlar.

strKullaniciAdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uygulamaları sd karta taşımak ramini rahatlatmaz sadece telefonun yerleşik hafızasını boşaltmış olursun. yani 16 gb ın sınırlarına dayandıysan işine yarar yoksa yaramaz

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
app2sd ile uygulamaları hafıza kartına taşıyabilirsin

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
app2sd ile uygulamaları hafıza kartına taşıyabilirsin

Kardeş o varda. Onda yanlız 2 seçenek. Var yani telefondaki iki farklı
yere taşımakta başka bir işe yaramiyor
Ne yaparsam sd kart seçeneği gelir..?

Şehzade~

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Move2SD Enabler ile taşıyabilirsin:)

app2sd de olur:)
[MENTION=284772]hamza5806[/MENTION]:)

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Beyler ne yazikki olmuyor sd kartı bölmek mi ne lazımmış nasıl yapmaz o isi

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Recovery mode a girip Partition SD Card a tiklayacaksin. End az 1 GB sececeksin..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Menu >> Ayarlar >> Uygulamalar >> indirmis oldugunuz her hangi bir uygulamanin uzerine basarak acilan sayfada SD;ta aktara bilirsiniz. NOT: bazi Uygulamalar telefon belleyinde bulunmaktadir, yani aktarilamaz.

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ben HTC Desire kullanıyorum. Ses kısma ve Power tuşuna aynı anda basınca oluyor. Sizin telefonunuzun markası nedir bulabiliriz belki? (Ayrıca karttan hafıza ayırınca telefona rom atmanız gerekiyor uygulamayı oraya yüklemeniz için.. Haa başka bir yol biliyorsanız öyle yaparsınız benim bildiğim böyle)

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ben HTC Desire kullanıyorum. Ses kısma ve Power tuşuna aynı anda basınca oluyor. Sizin telefonunuzun markası nedir bulabiliriz belki? (Ayrıca karttan hafıza ayırınca telefona rom atmanız gerekiyor uygulamayı oraya yüklemeniz için.. Haa başka bir yol biliyorsanız öyle yaparsınız benim bildiğim böyle)
evet bendede aynısıda hani bir tuşa basınca küçük bir menü çıkyor orda 4 adet seçenek var ve dediğin yok
(tel galaxy w)

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
rest atıyoda.. atmıyo aslında öyle görünüyo sonra farklı seçenekler geliyo bekleyince, bende öyle..

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Recovery Mode'a girip oradan Advanced'e gireceksiniz. Sonra Partition SD Card çıkacak karşınıza oradan En az 1 GB seçeceksiniz. (Seçtikten sonra bi seçenek daha çıkarsa 0 'SIFIR'ı seçin.. Ardından telefonunuza rom atacaksınız geçerli olması için. veya bildiğiniz bi programla telefonda hafıza olarak kullanacaksınız. (ki ben öyle bir program bilmiyorum) Rom atarken de app2sd Amarulz sd gibi programları seçeceksiniz rom atarken.. Ardından telefon açıldığında istediğiniz hafızaya sahip olacak..

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Galaxy w de dahili hafıza 2gb degilmiydi? Öyle hatırlıyorum. Kimi sitede 512 mb, kimi sitede 2 gb yazıyor.

Eğer dahili hafıza 2gb ise, hafıza kartına ext alan oluşturup, Romu ext alana kurmak mantıklı değil.

Sizin istediğiniz tam olarak ne?

Dahili hafıza alanını arttırmak mi?
Ram i rahatlatmak mi?
Yoksa uygulamaları hafıza kartina taşıyıp, bundan sonra yüklenecek uygulamaları da hafıza kartına otomatik olarak yüklemek mi?

Hepsi farklı farklı işlemler bunlar.

Ayrıca [MENTION=284994]BthnYlmz09[/MENTION] , bu anlatmaya çalıştığın custom rom yükleme, öyle üstün körü anlatılacak bir şey değil. Detayları çok önemli :)

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Anca senden ogrendiklerimizle abi :)

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Galaxy w de dahili hafıza 2gb degilmiydi? Öyle hatırlıyorum. Kimi sitede 512 mb, kimi sitede 2 gb yazıyor.

Eğer dahili hafıza 2gb ise, hafıza kartına ext alan oluşturup, Romu ext alana kurmak mantıklı değil.

Sizin istediğiniz tam olarak ne?

Dahili hafıza alanını arttırmak mi?
Ram i rahatlatmak mi?
Yoksa uygulamaları hafıza kartina taşıyıp, bundan sonra yüklenecek uygulamaları da hafıza kartına otomatik olarak yüklemek mi?

Hepsi farklı farklı işlemler bunlar.

Ayrıca @BthnYlmz09 , bu anlatmaya çalıştığın custom rom yükleme, öyle üstün körü anlatılacak bir şey değil. Detayları çok önemli :)
amacım şu hafıza kartına uygulamaları taşıyarak rami rahatlatmak bunun için kartta bölüm oluşturmam lazımmış şimdi onunla uğraşıyorum doğrumu yapıyorum?

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
iyide uygulamaları hafıza kartına taşısanız bile uygulamaları açan ram sonuçta. rahatlama gibi bişey olmaz ki..

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
iyide uygulamaları hafıza kartına taşısanız bile uygulamaları açan ram sonuçta. rahatlama gibi bişey olmaz ki..
kardeş neyse o çok önemli değilde şu an mini partition tool wizardı yükledim move and resize diyorum bölüyor sonra böldüğüm yeri biçimlendircekken hata variyor none yazması gereken yerde active yazıyor:S

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
O programla uğraşmana gerek yok ki. Recoverydeki Partition Sd Card'dan hafızayı ayırabiliyorsun.. (Dediğin programı da [MENTION=30923]CiiixXx[/MENTION] daha iyi biliyor ben pek hatırlamıyorum..)

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@hamza5806

Ram kullanımını azaltmak istiyorsan özellikle başlangıçta ve arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kaldırmalısın. Ayrıca programları taşırsan ve sd kartın yavaş bir kart ise büyük boyutlu programlarda daha ağır çalışmasına sebep olursun. Root uninstaller yükle gereksiz yazılımları kaldır bence.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
@hamza5806

Ram kullanımını azaltmak istiyorsan özellikle başlangıçta ve arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kaldırmalısın. Ayrıca programları taşırsan ve sd kartın yavaş bir kart ise büyük boyutlu programlarda daha ağır çalışmasına sebep olursun. Root uninstaller yükle gereksiz yazılımları kaldır bence.
programları kapatmak için orjinal ram booster bile kullansam 2 sn sonra yine ram düşüyor yani bu tür programlar anlık işe yarıyor :S

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
galiba sd kartı bozdum mini tool partition wizard hariç pc görmüyor telefon görüyor ancak galiba çalışmıyor bakın şu şekil
fotoğraf çıkmamışda bakın şöyle yazıyor

fat 32 primary active

galiba sd kartı bozdum mini tool partition wizard hariç pc görmüyor telefon görüyor ancak galiba çalışmıyor bakın şu şekil
fotoğraf çıkmamışda bakın şöyle yazıyor

fat 32 primary active
oh yaptım çok şükür

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Minitool ile uğraşmayın bence kartı bozabilirsiniz. Bootloder menüsünden kolayca yapabilirsiniz.

Cihazın rami aslında düşük değil yeterli. Siz ext bölüm oluşturmak istediğinize göre amacınız sistem dosyalarini ext alana taşımak. Bunun da ram ile bir alakasi yok. Bu dahili hafızayı artırmaya yarar.

Ayrıca hafıza kartınızın özellikleri nedir? Class 10 değil ise hiç uğraşmayın.