Root Nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TechnologyBoss

Asistan
Katılım
18 Haziran 2013
Mesajlar
138
Reaksiyon puanı
9
Puanları
18
Arkadaşlar ben forumda yeniyim ve bir çok yerde "root yapma" diye yazılar okudum. Fakat tam olarak anlamadım. Root nedir arkadaşlar anlatırmısınız? :confused1:
 

hephiphop22

Öğrenci
Katılım
18 Haziran 2013
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bende bu root işlerinde yeniyim ama bildigim kadarıyla telefonu root yapmak telefona istegin programı yükleyebilmek ve telefonu tam kontrol edebilmek gibi birşey örnegin senin rootsuz telefona yükleyemiyecegin sadece rootlu telefonlara yüklenen programlar var.
 

hephiphop22

Öğrenci
Katılım
18 Haziran 2013
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
[h=3]Superuser ile uygulamaların Root yetkisini kullanmasına yardımcı olun[/h]
superuser.jpg
Superuser root olduktan sonra yüklemeniz gereken ilk uygulamadır
icon_smile.gif
Superuser root kontrolünü elinizde tutmanızı sağlayacak, eğer root gerektiren bir işlem yapılmak istendiğinde size izin verip vermediğinizi soracaktır. Siz izin verirseniz işlem devam edecek, etmezsenizde sona erecek ya da root gerekiren bölümler atlanacaktır. Bu uygulama listedeki diğer uygulamaları çalıştırabilmek için bile gereklidir.


[h=3]Titanium Backup ile otomatik yedekler alın[/h]
titanium-backup.jpg
Titanium Backup en işlevsel Android uygulamalarından biridir. Titanium backup ile sadece uygulamalarını alabileceğiniz bir uygulama değil; Sistem uygulamalarını, uygulamaların data dosyalarını da yedeklemenizi sağlayabilecek bir uygulamadır. Telefonda işlerin kötü gittiği anda eski yedeğinize dönebilirsiniz
icon_smile.gif
Eğer ki sürekli ROM deneyen biriyseniz Titanium Backup kesinlikle sizi zaman kaybından kurtaracaktır.




[h=3]ShootMe ile telefonunuzu sarsarak ekran görüntünüzü alın[/h]
shootme2.jpg
Root olmanın nimetlerini kullanan bir başka işlevsel uygulama ShootMe. ShootMe ile telefonuzu sarsmanız ekran görüntüsü almanıza yetiyor. Sadece sarsma ile değil, ışık sensörü veya seslenme yoluylada ekran görüntünüzü alabiliyorsunuz.




[h=3]etamorph ile telefonunuzun görsel tasarımını modifiye edin[/h]
metamorphed.jpg
İleri düzey kullanıcılar için tasarlanmş Metamorph uygulaması sizlere kendi oluşturduğunuz temaları yükleme imkanı sunuyor. Tema oluşturmanın kolay olmadığının farkındayız ama diğer kullanıcıların temalarından yararlanma şansını metamorph ile elde ediyorsunuz. Metamorph’la ekran kilidiniz, menü ikonları gibi her türlü görseli düzenleyebilir/ekleyebilirsiniz.



[h=3]SSH Tunnel ile güvenli Internet bağlantısı altında sörf yapın[/h]
ssh-tunnel.jpg
Gelişmiş kullanıcılar için olan SSH Tunnel uygulaması sizlere tamamen güvenli internet bağlantısı kullanım imkanı veriyor. Ortak Wi-Fi kullanım alanlarında kullanabileceğiniz bu uygulama ile Facebook, Gmail gibi sitelerdeki önemli bilgileriniin çalınmasının önüne geçebilirsiniz.



[h=3]Tasker ile her şeyi otomatiğe bağlayın[/h]
tasker-android.jpg
Cihazınıza günün belirli bölümlerinde hep aynı işlemleri mi yaptırıyorsunuz? Eğer cevabınız evetse “Tasker” uygulaması tam size göre. Tasker ile çoğu sistem işlevini ayarladığınız görevlerde kullanabiliyor ve işlemleri otomatik olarak yaptırabiliyorsunuz.



[h=3]SetCPU ile işlemci frekansınızı detaylı bir şekilde yönetin[/h]
setcpu-android.jpg
SetCPU Android kullancıları tarafından sevilerek kullanılan uygulamalardan biri. Uygulamanın temel işlevi sizlere işlemci frekansınızın max ve min değerlerini belirleyebilme imkanı vermesi. Uygulama size sadece böyle bir imkanı vermekle kalmıyor belirli durumlara karşı otomatik ayarlamalar yapabiliyor. Örneğin yandaki resimde işlemci frekansı; işlemci sıcaklığı 50 dereceyi geçtiğinde 100-400 MHz, ekran kapandığında 100-800 MHz, şarj sırasında 1000-1000MHz arasına, batarya %50′nin altına düşünce 100-800MHz frekansları arasına çekiliyor. Özetle SetCPU Hem batarya ömrünüzü uzatıyor hemde performansınızı daha mantıklı kullanmanızı sağlıyoruz.




[h=3]BusyBox ile Linux/UNIX kodlarınızı çalıştırın[/h]
busybox.jpg
Gelişmiş değil aşmış Android kullanıcıları için tasarlanmış UNIX aracıyla kernel derlemeleri yapabiliyorsunuz. Daha çok uygulama GNU Çekirdek Aracı olarak görülüyor. Uygulama kurulduktan sonra cihazınız ideal bir linux işletim sistemini taşımış oluyor
icon_smile.gif




[h=3]Wifi Tether cihazınızı Wireless modeme dönüştürüyor![/h]
wireless-tether.jpg
Örnek vermek gerekirse; Cihazınızda mobil internet erişimi var ve arkadaşlarınızla birlikte Wi-Fi ağı olmayan bir yerdesiniz ve arkadaşlarınız internete girmek istiyor. Wifi Tether ile cihazınızı isterseniz bir wireless modem gibi, istersenizde bluetooth aracılığıyla modem olarak gösterip internetinizi paylaşabiliyorsunuz. Bu basit uygulamadan ne yazıkki sadece rootlu cihazlar yararlanabiliyor
 

TechnologyBoss

Asistan
Katılım
18 Haziran 2013
Mesajlar
138
Reaksiyon puanı
9
Puanları
18
Gerçekten işe yarayacak uygulamalara benziyor. Bildiğim kadarıyla telefona Root yapınca garanti kapsamından çıkıyor. Peki tekrar garantiye döndürebilirmiyiz?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst