Root Hakkında.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GOLD_CT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Telefonum galaxy ace olduğu için dahili hafızası hayli düşük doğal olarak bazı uygulamalar sd karta taşınamadığı için fazla uygulama yükleyemiyorum. Arkadaşım root etmemi söyledi nedir bu root olayı ? Telefona bir zararı olurmu ? Bir root dan eski haline getirebiliyor muyuz ?
Yardımlarınızı Bekliyorum.

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
root tamamen erişim sağliyor telefonuna zararı olmaz rootlayip geri eski haline cevirebilirsin ama sayaç artabilir yani cihazin garanti dişi kalabilir ama sanırım bu sayacin saymasini önleyen bi kaç şey vardi tam hatirlayamadim şuan ama zarari olmaz ve rootlayarak sd karta taşiyabilirsin

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
root tamamen erişim sağliyor telefonuna zararı olmaz rootlayip geri eski haline cevirebilirsin ama sayaç artabilir yani cihazin garanti dişi kalabilir ama sanırım bu sayacin saymasini önleyen bi kaç şey vardi tam hatirlayamadim şuan ama zarari olmaz ve rootlayarak sd karta taşiyabilirsin
Telefonun zaten garanti süresi doldu pek önemli ve ciddi zararlar olmayacaksa yapmayı düşünüyorum ne derece öneriyorsunuz ?
Virüs falan filan meselesi var mı ? birde fab ayarlarına döndüğümde eski rootsuz haline döner m i?
Bazıları root yaparsan güncelleme alamazsın diyorlar.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Hocam Root işini en güzel ve kısa yoldan şöyle açıklarız; Windows'u düşün hocam. Elindeki telefona sen şu anda Guest hesabından giriş yapıyorsun yani yetkilerin kısıtlı ancak Root yetkisini alınc Administrator oluyorsun. Temelde durum budur. Zararı yoktur. Ancak her şeyde olduğu gibi bilinçli kullanım şarttır. Örneğim rootladım ROM yükleyeyim derken Galaxy Ace'e gidip Gio ROM'u yüklersem ciddi sıkıntılar doğurabilir. Root yapıldığı gibi Unroot yapma işlemi de mevcuttur. Samsung'un Galaxy Ace'e zaten daha fazla güncelleme vereceğini zannetmiyorum ama o dedikleri gibi bir şey duymadım. Olabilir de olmayabilir de. :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Rootlayıp CM romu yüklersiniz, hem cihazınız hızlanır hem de daha verimli kullanırsınız.

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nasıl root yaparım peki

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Telefonum galaxy ace olduğu için dahili hafızası hayli düşük doğal olarak bazı uygulamalar sd karta taşınamadığı için fazla uygulama yükleyemiyorum. Arkadaşım root etmemi söyledi nedir bu root olayı ? Telefona bir zararı olurmu ? Bir root dan eski haline getirebiliyor muyuz ?
Yardımlarınızı Bekliyorum.
egerki rootu yüklerken düzgün herşeyi doğru yaparsan bir sıkıntı olmuyor telefonun tamamen bütün ayarlarına erişebiliyorsun ve değiştirebiliyorsun geride alabiliyorsun orjinal haline.... ama telfonun garantisi gidiyor garantisi var ise biter geri aldıgın zaman ise devam eder ama bilgin yoksa bu işe bulaşma bir şeyi yanlış yaparsan telefon bloke oluyor....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim tel xperia ne v bu root isini anlıyamadım bana yardımcı olabilecek varmı

Reychen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bak root demek telefonun butun yetkisini ele geçirmek demek. Root atınca dolayısıyla telefon garanti kapsamından çıkar. Root sd kart ve telefonun dahili hafızasını değiştirir. Root herkes atamaz. Araştır root nasıl yapılır diye. Ama vazgeçeceğini biliyorum. Çünkü zahmetli bir iştir. Buna rağmen hala yapmak istiyorsan yap.