Root hakkında birkaç soru

brobro1312

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba herkese. Ben LG G2 kullaniyorum ve telefonu root yapmak istiyorum. root yapinca hemen CM11 yukliycem ama bir kac sorum var
1) Babam telefonu yeni aldi ve uzun sure kullancaksin dedi. eski telefonum root falan yaparken bozulmustu. simdi G2 ye root yapip rom yuklesem garanti gider mi? giderse nasil gelir?

2) sayac gibi bir sey var mi bu telefonda samsunglardaki gibi

1. soru onemli cunku garanti giderse ve telefona bir sey olursa bu benim son telefonum olur :)

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Merhaba herkese. Ben LG G2 kullaniyorum ve telefonu root yapmak istiyorum. root yapinca hemen CM11 yukliycem ama bir kac sorum var
1) Babam telefonu yeni aldi ve uzun sure kullancaksin dedi. eski telefonum root falan yaparken bozulmustu. simdi G2 ye root yapip rom yuklesem garanti gider mi? giderse nasil gelir?

2) sayac gibi bir sey var mi bu telefonda samsunglardaki gibi

1. soru onemli cunku garanti giderse ve telefona bir sey olursa bu benim son telefonum olur :)

Root yaparsan garanti devre dışı kalır ama root'u kaldırdığın zaman garanti aktifleşir diye biliyorum. Root hakkındaki tek bilgim. :P

ilyastrk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neden yükliceksin cm11 i :-(
Zaten 4.4.2 stok bir cihaz

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bence CM11 falan düşünme, bataryayı iyi kullanamıyor, ben xperia kullanıyorum ve stocktan ayrılmayı düşünmüyorum. Root yap yeter.

brobro1312

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam cm11 i bilmem ama diger sorular hakkinda bilginiz var mi

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Telefonu rootlama. Sayaç yok. Orjinal romundan başka bişi kullanma.

brobro1312

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonu neden rootlamiyim Xposed uygulamasini kullanmayi istiyorum ayrica eminsiniz dimi garantinin geri geldigine

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=374275]Bloother[/MENTION] kardeşimize yardımcı ol :)

beratfur67

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynen rootlama rom lucaksanda son cıkan romlardan kullan

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Telefonu neden rootlamiyim Xposed uygulamasini kullanmayi istiyorum ayrica eminsiniz dimi garantinin geri geldigine

Eğer rootlu şekilde verirseniz garantiye tamir etmeden uyarı mesajı ile geriye yolluyorlar root kaldırın yoksa garantiniz iptal edilicektir diye. Kaldırıp geri yolluyosun.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Normalde cihazda sayaç yok. Önceden rootluyorduk, tekrar orjinal yazılım atınca unrooted (rootsuz) damgası vuruyordu. Ama şimdi rootlamasak bile herhangi bir ülkenin resmi yazılımını kurduğumuzda rooted (rootlu) damgası vuruyor. Hatta bazıları normal güncelleme yaptıkları halde bununla karşılaşmışlar. LG'nin bu konuda ne yapmaya çalıştığını kestiremedim. Telefona, sıfırlanamayan kalıcı bir damga vuruyor da olabilirler. Bunun üstadları bunu elbette çözecektir varsa böyle bir şey. Şimdilik bilgim bu kadar. Siz ne olur ne olmaz diyip yine de rootlamayın. Emin olun hiç gerek de yok. Xposed tarzı programlar telefonda sıkıntılara yol açabilir, stabilite sorunları yaşayabilirsiniz vs. Telefon, en orjinal haliyle en güzeli.

brobro1312

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bloother bende dedigini gordum pc suite den kitkat a guncellerken altta kirmizi rooted yaziyodu

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bloother bende dedigini gordum pc suite den kitkat a guncellerken altta kirmizi rooted yaziyodu

Bu durum LG'nin bir zaafı olarak da kullanılabilir. LG böyle bir hataya düşmüşse, rootlayanlar ya da başka ülke yazılımı yükleyenler root yapmadığını, bunun lg'nin hatası olduğunu iddaa edebilirler. Orjinal yazılım yükleyip bu rooted yazısına takılmadan garantiye gönderirsiniz. Rooted yazsa bile eğer bizden sakladıkları gizli bir sayaçları yoksa garanti dışına çıkaramazlar. Çünkü yasal güncellemeyle bile telefon rooted damgası yiyor.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Valla bu xposed'i yazan adam androidde yeni bi çığır açtı diyebilirim :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Valla bu xposed'i yazan adam androidde yeni bi çığır açtı diyebilirim :)

Aynen ama ben orjinal sevdiğim için kullanmıyorum. Bir de sürekli rom değişiyoruz. Her seferinde ayar yap, program kur vs üşeniyorum açıkçası :D artık G2 ile saldım çayıra. Zaten stockta çoğu uygulaması her işi görüyor. (konu dışına çıkıyorum) Mesela mx player ve airdroid vazgeçilmezimdi ama artık yoklar. Bir tek klavye farklı bakalım LG, touchpal gibi bir klavye gömecek mi cihaza :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
orjinalliği bozmuyor ki [MENTION=374275]Bloother[/MENTION], zaten amaç da bu sadece root ile stock üzerinde istediğin özelleştirmeyi yapabiliyorsun, eskiden custom rom kurup eğer romu yapan adam ayar koymuşsa oradan özelleştirme yapabiliyorduk, şimdi stock üzerine xposed kur istediğini yap :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
orjinalliği bozmuyor ki @Bloother, zaten amaç da bu sadece root ile stock üzerinde istediğin özelleştirmeyi yapabiliyorsun, eskiden custom rom kurup eğer romu yapan adam ayar koymuşsa oradan özelleştirme yapabiliyorduk, şimdi stock üzerine xposed kur istediğini yap :)

xposed'in ne gibi artıları var telefona ? mesela siz ne tarz özelliklerini kullanıyorsunuz paylasırmısınız benimle?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Root konusunda en ıyı sony. Ne sayaç var ne başka bi hile. Kaç rootlu hatta custom romlu telefon gönderdim servis sıkıntı cıkartmadı yaptı gönderdi yada yapamadıysa rootu bahane etmedi

Xposed olayı ise gerçekten çığır açtı özelleştirmede. Yapılabılecekler sınırsız, zahmetsız, performans sorunu yok ve geri dönüşü çok basit

brobro1312

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki madem unroot yapinca garanti geliyor bana root yapma (kitkat kullaniyorum) unroot yapma ve garantinin gelmesi icin orjinal kitkata donme linki verebilir misiniz