Ronaldinho İspanyol Oluyor

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,863
Reaksiyon puanı
129
Puanları
243
Geçmişte Real Madrid'de Brezilyalı futbolculardan Ronaldo, Roberto Carlos, Baptista, Barcelona'da Arjantinli Lionel Messi ve Meksikalı Rafael Marquez gibi futbolcular İspanyol vatandaşlığı da alarak, yabancı statüsünde futbolcu olmaktan çıkarken, son olarak Brezilyalı Ronaldinho bu gruba eklenecek.
2003 yazından bu yana İspanya'da oturan ve yaklaşık 1 yıl önce vatandaşlık için başvuran Ronaldinho'nun gelecek pazartesi günü İspanyol bayrağı önünde anayasasına yemin ederek vatandaşlık hakkını elde edeceği belirtildi. Ronaldinho, İspanyol vatandaşlığı alsa da Brezilya Milli Takımı'nda oynamaya devam edecek.
Barcelona'da mevcut durumda yabancı statüsüne sadece Kamerunlu Samuel Eto'o ve Fildişi Adaları'ndan Toure Yaya bulunuyor.
Bu arada, Barcelona'nın sol kanat defans oyuncusu Juliano Belletti, 5.5 milyon Avro bonservis bedeli karşılığında İngiltere'nin Chelsea takımına transfer oldu.

Kaynak AA

 

lucifer

Profesör
Katılım
2 Temmuz 2007
Mesajlar
1,644
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Adamlar en akıllıcasını yapıyor :) Çift vatandaşlık
 
Üst