Rom yükleme sorunu

hllsygn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar.

3 senelik htc One X telefonuma Custom Rom yükleyeyim dedim. Sanırım biraz elime yüzüme bulaştırdım.

http://forum.xda-developers.com/htc-one-x/orig-development/rom-aicp-8-0-lp-5-0-2r1-endeavoru-t3026396

Şu adresteki AICP romu yüklemeye karar verdim. dosyayı indirdim. birşekilde telefonu rootladım ve clockworkmod recovery diye bir recovery programı yükledim. Daha sonra bir yedek aldım. Bütün cache'leri, systemi, wipe cache falan herşeyi sildim, bu arada yedeği de silmişim. Rom'um image dosyasını çalıştırdım, hatasız kuruldu göründü. Telefonu baştan başlattım.

Telefon yeniden başlayınca yeni rom'un logosu çıkıyor, dönüp duruyor. Yarım saat, bir saat bekliyorum bir değişiklik yok. Telefonda bir yedek de olmadığından eski sisteme geri dönemiyorum, sdcard'a dışardan erişip başka bir image dosyası yükleyemiyorum. Elim kolum bağlı kaldı.

Şimdi benim ne yapmam lazım, yapmam gereken birşeyi mi atladım bunu da bilmiyorum. Telefonun sdcardına bilgisayardan ulaşıp dosya atabileceğim bir sistem var mıdır? Yardımcı olmak, yol göstermek isteyen olur mu acaba?

j.connor

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Cwm ye girip wipe cache yap o da olmazsa htc orjinal romunu flasla sonra yukardaki yazdıklarını sıra sıra yap

hllsygn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim ama cdcard'a orjinal rom'u nasıl atacağım, veya atmam gerekmiyor mu?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Rom'un logosuna gelmişse bildiğim kadarıyla ya boot loop'a girmiştir ya da soft brick. Soft brick romda yuklemede vs arıza çıkmış demektir ama kurtarılır.

Ama one x'in durum sakat biraz sd kart girişi olmadığından :(. Wipe data cache wipe cache partition yapın yutmadıysa soft brick olmuş demektir.
[MENTION=278224]j.connor[/MENTION]'un da dediği gibi.

Orijinal romu flaşlamanız gerekir. Burada aman dikkat One X'in X+ ve XL sürümü ayrıca operatör özel sürümleri var ki her birinde donanımsal farklılıklar var mesela One X+ overclock edilmiş Tegra 3 ya da One X Amerika versiyonunda Qualcomm işlemci var. Kesinlikle kendi cihazınız olduğundan şüphelendiğiniz stok romları flaşlamaktan uzak durun. Download moda alıp sizde flash tool mu bilmiyorum Sony ve LG'de adı bu. Işte oradan stok romu atmanız gerek diye biliyorum. Kolay gelsin umuyorum düzelir telefonunuz.

Ayrica hTC'nin geliştirici özel sayfası vardı burada orijinal romlar barındırılıyor olabilir.

Aklima üçüncü bir çare de geliyor ama yazsam mı yazmasam mı bilemedim.

Soft brick oldu varsayalım.

Tek sorun CWM flaşı tanır mı onu bilmiyorum.

Elinizde mini usb girişli flaş varsa ve One x otg destekliyorsa flaşa pc'deki rom dosyalarını göndererek onları cihaza flaşlayın. Ama üstte dediğim gibi cwm otg desteği sağlıyor mu bilemedim.

Flashtool'da stok romu cihaza atmıyorsun bilgisayar aracılığıyla flaşlıyorsun. Yoksa diğer türlü üçüncü dediğim tek çaren olurdu.

hllsygn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilgin için teşekkürler.

Wipe data cache wipe cache partition vs. yaptığımda yüklemek istediğim romun logosu çıkmıyor, makina htc logoda kalıyor.

az önce başka bir modu indirdim. bilgisayardan komut panelinden kurmayı denedim. ekteki gibi batery düşük deyip işlemi durdurdu. bu işlem işe yarar mıydı?

Ekli dosyayı görüntüle 12309

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada telefona flahsdisk de taktım ama CWM de flash diski gösteremedim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı olay benim samsung galaxy mini telefonuma oldu ama farklı telefon anroid surumu 2.2 pek iyi oyun yüklenmez
neyse ben buna angry birds space (45 mb o zamanlar bunu bile kaldırmıyor telefon) adlı oyunu yükledim ve açtım biraz oynadım telefon kapandı açtım ve samsung logosu çıkıyor ekran siyaha donuyor tekrar çıkıyor logo falan filan sıra geldi android sistemini tekrar yüklemeye recovery moda aldım ama youtubeda olan videodaki dosya yoktu neyse servise gönderdik düzeldi ve geldi bu işleri iyice öğrendim ve maalesef sana soyluyorum android çökmüş
yeniden yuklicen ama htc telefonlarda nasıl oluyo bilmiyorum bence servise gonder