Robot Yaparak Harçlığınızı Çıkarabilirsiniz

Bu konuyu okuyanlar

Rom.

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
15,332
Reaksiyon puanı
177
Puanları
63
Dijital Gelecek Hareketi olarak Ankara’da düzenlediğimiz "Yapay Zeka, Robotik ve Ardunio'ya Merhaba !" adlı etkinlikte ‘Robotik ve Ardunio’ konuşuldu. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Gürkan Yarar(ayamengineer.blogspot.com), Ardunio ile küçük robotlar yaparak üniversite harçlığının çıkarabileceğini söyledi.

Robotik teknolojisinin gün geçtikçe gelişmesi ve daha ulaşılabilir hale gelmesiyle hızlı bir yükseliş yakalayan ve Ardunio ismi verilen fiziksel programlama platformu üzerine Ankara’da düzenlenen ‘Ardunio’ya Merhaba’ etkinliğine katılım yoğun olarak gerçekleşti.







EVDE ÇAY GETİRMESİ İÇİN ARDUNİO ROBOT YAPTI

“Ardunio nedir, Ardunio ile neler yapılabilir, Ardunio nasıl kullanılır?” gibi soruların cevaplarını bulduğu etkinlikte konuşmacı Gürkan Yarar birkaç örnek uygulamayı da etkinlik sırasında çalıştırarak katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı. Gürkan Yarar Ardunio ile küçük robotlar yaparak üniversite harçlığının çıkarabileceğini söyledi.

Katılımcılar arasında bulunan Yalçın Pak’ın kendi evi için yaptığı ve düz çizgi üstünde giderek çay servisi yapabilen Ardunio projesi ise ilgi çekici Türk projeleri arasında yerini aldı.

SİMS’İN TÜRK TASARIMCISI TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Katılımcılar arasında dikkat çeken bir isim de “Sanal marangoz” olarak tanınan ve efsanevi Oyun Sims’in tasarımlarının pek çoğunu yapan Dinçer Hepgüler’di(borsaci06.com). Hepgüler Ardunio ve programlama konusunda da uzun sürede elde ettiği tecrübelerini de katılımcılarla paylaşarak etkinliğe güç kattı.

Açık kaynak kodu desteği sayesinde birçok örnek projeye rahatlıkla ücretsiz olarak erişilebilen Ardunio’nun donanımlarına yüksek olmayan fiyatlarla sahip olabiliyorsunuz. Dijital Gelecek Hareketi isimli platform tarafından Ankara’da düzenlenen etkinlikte ‘Robotik ve Ardunio’ konuşuldu.

Konferansta konuşmacı olarak katılan Gürkan Yarar, Ardunio ile küçük robotlar yaparak üniversite harçlığının çıkarabileceğini söyledi.

Robotik teknolojisinin gün geçtikçe gelişmesi ve daha ulaşılabilir hale gelmesiyle hızlı bir yükseliş yakalayan ve Ardunio ismi verilen fiziksel programlama platformu üzerine Ankara’da düzenlenen ‘Ardunio’ya Merhaba’ etkinliğine katılım yoğun olarak gerçekleşti.





www.dijitalgelecek.org adresinden oluşum hakkında bilgi alabilir, www.facebook.com/dijitalgeleceksayfasından etkinlikler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Konuşmacımız Gürkan Yarar başta olmak üzere; etkinliğe katılım sağlayan bütün arkadaşlara teşekkür ediyor, daha sonraki etkinliklerimiz için Facebook sayfamızı takip etmenizi öneriyoruz.
 
Üst