Rj12 to rj45

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan .net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

.net

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar benim çalıştırdıgım bir iss firmam var radio link üzerinden bağlantı sağlıyoruz müşterilere.
Neyse konuyu uzatmamak en iyisi zaten bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar bunlardanda yaptıgım işi anlayabilirler.
Şimdi arkadaşlar bana bina merkezi sistemleri gelmekte telefon kablosu kullanmadıgımız için ve cihazlarımıza uyumlu olmadıgı için mecburen her kata her daireye cat 5 veya cat 6 kablo cekmek zorunda kalıyoruz ama binaların alt kısmında TTNET'için telefon hattıyla yapılan merkezi sistemler var benim yapmak istedigim ister telefon kablosuyla rj45 ucu çalıştırayım direnç olayı felan nasıl olur bilmiyorum.veya rj12'yi rj45 e çeviren converter'lar var imiş onları nerden temin edebilirim performansı nasıl olur yardımlarınızı bekliyorum.Farklı önerilerinizide tabiki..
İyi günler.

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
bizim burda kablosuz veriyolar bağlantıyı 15 tane felan modemleri var küçük bir ilçe zaten sanıyorum yetiyor bağlantı hızları vs böyle bir yatırım yapabilirsiniz bilmiyorum mantıklı olur mu sizin için

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Merhaba arkadaşlar benim çalıştırdıgım bir iss firmam var radio link üzerinden bağlantı sağlıyoruz müşterilere.
Neyse konuyu uzatmamak en iyisi zaten bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar bunlardanda yaptıgım işi anlayabilirler.
Şimdi arkadaşlar bana bina merkezi sistemleri gelmekte telefon kablosu kullanmadıgımız için ve cihazlarımıza uyumlu olmadıgı için mecburen her kata her daireye cat 5 veya cat 6 kablo cekmek zorunda kalıyoruz ama binaların alt kısmında TTNET'için telefon hattıyla yapılan merkezi sistemler var benim yapmak istedigim ister telefon kablosuyla rj45 ucu çalıştırayım direnç olayı felan nasıl olur bilmiyorum.veya rj12'yi rj45 e çeviren converter'lar var imiş onları nerden temin edebilirim performansı nasıl olur yardımlarınızı bekliyorum.Farklı önerilerinizide tabiki..
İyi günler.

efendım siz yine kendi bildiğinizden şaşmayın. ben yıllardır internet işiyle ilgleniyorum CAT6 kablo gerçekten radmanlı ve etkilenmiyor..

normal telefon kablosuylada işi yapaiblirsin ama şu gibi sorunlarla karşılasırsın

1- hatta gürültü olur - zayıflama
2- verilen hız düşer
3- ping oluşur
4- çevredeki elektronik sinyallerden etkilenir. (micro dalga v.s v.s)
5- Radman düşer

Nedenler:
1- Kablo kalitesi ve bakır alaşımı iletkenliği
2- verilen hız düşecektir
3- conventer ve ince kablolar yüzünden veri trafiği oluşacak ve ping olacaktir
4- kablo içindeki bakır dümdüz geldiği için her türlü sinyalden etkilenir ve büküldümü içte bakır kırlır. halbuki cat6 larda yedek bakır var ve kablo içeriden burgulu sekilde geçiyor buda çevredeki sinyallerden etkilenmiyo
5- Biz evde adsl kullananlar cat6 cekim hızımızı adam ediyoruz siz cat6 olan baglantıyı lütfen düşürmeyin

conventerlerlede olacak iş değil. Haa olurmu olur ama ben şahsen CAT6 öneriyorum..