Rıdvan Dilmen'den Galatasaray itirafı!

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
tsn_haber_detay.asp

Galatasaray - Elazığspor mücadelesini yorumlayan Rıdvan Dilmen ilk yarım saatin ardından maçı 7-3 biter dediğini ifade etti.

%100 futbol programında açıklamalarda bulunan NTVSpor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in konuşmasından satır başları:

"Galatasaray istim üzerinde üst üste galibiyetler elde ediyor. Ligin boyu kısalmış durumunda yine hata yapmayarak puan farkını yediye çıkarttı. Bundan sonrasında Fenerbahçe’ye mağlup olsa bile puan kaybı yapmazsa şampiyon olacağının farkında.

Bugün ben maçı izlerken Galatasaray’ın erken gelen golden sonra maçın skoru 7-3 filan olur diye düşündüm. Ama sarı-kırmızılılar iyi kontra atağa çıkabilen bir ekip değil. Özellikle Fatih Terim sonrasında uzun oynayıp önde baskı kuran bir ekip görüntüsünde. Hızlı hücum alışkanlığı olmadığı için de yakaladıkları pozisyonlarda son pasları veremediler. Verdiklerinde de Burak Yılmaz ofsayta düştü.

Ligin sonlarında küme düşme hattındaki takımlara karşı oynamak zordur ama Elazığspor gibi hücum oynayan bir takım karşısında işleri kolaylaştı. Bugün Sneijder’i de dinlendirme fırsatı buldular, geriye düşünemleri gereken 270 dakikaları var. Fenerbahçe’ye oranla rahat durumdalar, sarı-kırmızılılar için enfes bir Cuma gecesi oldu. Büyük bir avantaş sağlamış durumdalar.

Burak Yılmaz’ın pozisyonunda belki top taca doğru gidiyor ama oyuncu neden kendini atsın. Topu kurtarmış yandan gelen rakibinin darbesi düştü. Bülent Yıldırım kalitesinde bir hakemin bunu çözüp penaltı vermesi gerek.

Sezon başında bana göre yönetimin başarısızlığından dolayı Felipe Melo takıma geç katıldı. Sezon başı kampı geçirmediğinden zor toparladı. Fiyatını bilmiyorum ama bu Melo'nun bonservisi alınır. Son bölümde üst üste sakatlık ve cezalardan dolayı Gökhan Zan, Dany ve Semih'in önüne geçmiş durumda. Sezon sonunda Fatih Terim devam ederse en az ikisi merkeze olmak üzere Galatasaray'ın savunma hattına üç transfer yapmasını bekliyorum."

Turkfutbol

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
İmparator'dan baya korkmuş belli o gün bugündür doğru düzgün yorumlar yapıyor.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Galatasaray kazanınca şu adamı dinlemeye bayılıyorum. Sabaha konuşsun dinlerim.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Çok kaliteli saygı duyduğum bir yorumcu lakin üstündeki sarı lacivert formayı çıkartması lazım. Bazen çok yanlı yorumlarını yadırgıyorum.

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Galatsaray'ın şampiyon olduğu akşam somurta somurta zorla çıkacağı programı özlemle, hasretle,sabırsızlıkla bekliyoruz.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Galatasaray şampiyon olacak, evde tv mi izleyeceksin be abi. :D

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bak o da doğru,konvoydan gelince izlerim netten sen de haklısın :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Gecen sezon bizim ana caddeyi kapatım tam 3 km kuyruk oldu herkese korna caldırtık :)

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Rıdvan Dilmen Fenerbahçeli bir yorumcu. Bu adamdan tarafsız yorum yapmasını istemek saçma olur. Bazı insanlar yorumculuk olayını yanlış anlıyor. Yorumculuk demek herşeye objektif yaklaşıp tarafsız yorum yapmak demek değildir. O adam 'kendi' görüşlerini yorumlarını belirtir. Beğenen beğenir beğenmeyen de beğenmez bu kadar basit. Bizim ülkemizde istiyorlar ki biri bir yorum yapacak herkes de onu beğenecek. Yok öyle bir dünya.

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Rıdvan Dilmen Fenerbahçeli bir yorumcu. Bu adamdan tarafsız yorum yapmasını istemek saçma olur. Bazı insanlar yorumculuk olayını yanlış anlıyor. Yorumculuk demek herşeye objektif yaklaşıp tarafsız yorum yapmak demek değildir. O adam 'kendi' görüşlerini yorumlarını belirtir. Beğenen beğenir beğenmeyen de beğenmez bu kadar basit. Bizim ülkemizde istiyorlar ki biri bir yorum yapacak herkes de onu beğenecek. Yok öyle bir dünya.

Görüşlerine saygı duyuyorum ama katılmıyorum. Saygın bir kurumda, her takım taraftarının izleyeceği bir program yapıyorsan eğer yanlı davranma gibi bir lüksün yoktur. Bunu sadece Rıdvan Dilmen için değil tüm spor yorumcuları için söylüyorum.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33

o zaman çıksın fb tv de yorum yapsın.. yok ntvspor'da fenerbahçe'nin kanalı dersen orası ayrı

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Öyle bir başlık atılmış ki görende gs Fenerbahçemizi yenmiş sanacak.Başlıkla saadet isterseniz tabi atabilirsiniz o zaman tatmin olmak da güzel.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
o zaman çıksın fb tv de yorum yapsın.. yok ntvspor'da fenerbahçe'nin kanalı dersen orası ayrı

Görüşlerine saygı duyuyorum ama katılmıyorum. Saygın bir kurumda, her takım taraftarının izleyeceği bir program yapıyorsan eğer yanlı davranma gibi bir lüksün yoktur. Bunu sadece Rıdvan Dilmen için değil tüm spor yorumcuları için söylüyorum.

Arkadaş taraf olduğu için konuya objektif bakamadığından ben polemik yaratmak istemedim. Ama siz uygun cevabı vermişsiniz.

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Yapmayın kardeşim yahu. Madem tarafla olacak işler bunlar , o zaman yorumcuyu seçme hakkını bize vermeleri lazım. Yorumcu taraflı yorum yaparsa gerçek ortaya yansıtılamaz bu apaçık bir gerçek , yapmayın yahu.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
@RedQueen , yorumcuyu seçme hakkın zaten var. İstediğin yorumcunun köşe yazılarını okuyabilirsin ya da herhangi bir tv programında ise gider onu izlersin.
@Jacoub, @trnc Ntvspor'un kimi yorumcu yapacağına ben karar veremem. Ben de Ntvspor'un taraflı olduğunu düşünenlerdenim.

Olaya nasıl taraflı yaklaşmışım açıklarsanız sevinirim ve tekrar eklemek istiyorum tarafsız yorum diye bir şey mümkün olamaz. Adı üstünde yorumdur. Yapanın görüşlerini yansıtır.

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=20926]checkirge[/MENTION] Taraflı yaklaşıyorsunuz demedim, cümlelerimi yanlış anlamışsınız. Sizin de bahsettiğiniz gibi Rıdvan Dilmen taraflı bir yorumcu lakin ne olursa olsun ortamı germemek adına yorumlarının üslubunu doğru bulmuyorum. Doğru bir örnek olur mu bilemem ama Hakan Şükür de yorumculuk yapıyor ama ben Galatasaray için taraflı bir yorumuna denk gelmedim. Elbette eski kulubüne duygusal bağ olması çok normal ama yorum düzeyleri doğru değil.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
@checkirge Taraflı yaklaşıyorsunuz demedim, cümlelerimi yanlış anlamışsınız. Sizin de bahsettiğiniz gibi Rıdvan Dilmen taraflı bir yorumcu lakin ne olursa olsun ortamı germemek adına yorumlarının üslubunu doğru bulmuyorum. Doğru bir örnek olur mu bilemem ama Hakan Şükür de yorumculuk yapıyor ama ben Galatasaray için taraflı bir yorumuna denk gelmedim. Elbette eski kulubüne duygusal bağ olması çok normal ama yorum düzeyleri doğru değil.

aç beyaz tv'yi orda rasim ozan kütahyalı denen şahsiyeti göreceksin.bütün gün onu dinle,izle.taraflı nasıl konuşulur.bir klüp düşmanı nasıl olur.öğren.
rıdvan'a şükredeceksin.

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
aç beyaz tv'yi orda rasim ozan kütahyalı denen şahsiyeti göreceksin.bütün gün onu dinle,izle.taraflı nasıl konuşulur.bir klüp düşmanı nasıl olur.öğren.
rıdvan'a şükredeceksin.

Beyaz TV izlemiyorum ve mümkün olduğunca çevreme de izletmiyorum. Futbolda gözden düşmüş ne kadar insan varsa toplanmış program yapıyorlar. Ayrıca ben zaten taraflı yorumun savunucusu değilim. Alıntı yapmış olduğun post ile bana gönderdiğin post arasında herhangi bir bağ kuramadım.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Beyaz TV izlemiyorum ve mümkün olduğunca çevreme de izletmiyorum. Futbolda gözden düşmüş ne kadar insan varsa toplanmış program yapıyorlar. Ayrıca ben zaten taraflı yorumun savunucusu değilim. Alıntı yapmış olduğun post ile bana gönderdiğin post arasında herhangi bir bağ kuramadım.

Rıdvan Dilmen taraflı bir yorumcu lakin ne olursa olsun ortamı germemek adına yorumlarının üslubunu doğru bulmuyorum
demişsin ya.rasim ozanı da izle üslubu gör.bildiğin hakaret,küfür.

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=10880]masterbaba[/MENTION] Güzel arkadaşım ben de sana diyorum ki ben zaten Beyaz TV denen o programı izlemiyorum ve izletmiyorum. Taraflı yoruma hangi takım olursa olsun karşıyım.

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Doğru konuşmuş ancak renklerini tarafsız kılmalı.

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ne yapsın baktı feneri şampiyon yapamayacak ibreyi çevirdi g.saraya adamı böyle madara yaparlar

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
@RedQueen , yorumcuyu seçme hakkın zaten var. İstediğin yorumcunun köşe yazılarını okuyabilirsin ya da herhangi bir tv programında ise gider onu izlersin.
@Jacoub, @trnc Ntvspor'un kimi yorumcu yapacağına ben karar veremem. Ben de Ntvspor'un taraflı olduğunu düşünenlerdenim.

Olaya nasıl taraflı yaklaşmışım açıklarsanız sevinirim ve tekrar eklemek istiyorum tarafsız yorum diye bir şey mümkün olamaz. Adı üstünde yorumdur. Yapanın görüşlerini yansıtır.

Yok ya , ben Rıdvan yüzünden kanal mı değiştireceğim ? İşini düzgün yapmak zorunda nokta. Öyle sağa sola laf atmakla yorumcu olunmuyor. Yorumcu gerçeği yansıtmalı , taraf olmamalı o zaman isteyen , beğendiği yorumu dinler. Bu kendini kandırmak olur , anlıyor musun ?

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
İtiraf...Bu yazının neresinde?Rıdvan FENERBAHÇELİDİR.Ama yorumlarıda öyle taraflıda değildir.Bir Taraftar ne kadar Tarafsız olabiliyorsa oda o kadar tarafsız yorumlar yapıyor.Herşeyden önce Futbol Adamıdır.Yarın terim yorumculuga başlarsa o ne kadar tarafsız olurdu acabs?

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Yok ya , ben Rıdvan yüzünden kanal mı değiştireceğim ? İşini düzgün yapmak zorunda nokta. Öyle sağa sola laf atmakla yorumcu olunmuyor. Yorumcu gerçeği yansıtmalı , taraf olmamalı o zaman isteyen , beğendiği yorumu dinler. Bu kendini kandırmak olur , anlıyor musun ?
Senin hoşuna giden yorumlar yaptığı zaman da seni kandırmış olmayacak mı?

3xpired

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bakın Mehmet Demirkol da Fenerbahçeli ve bunu çekinmeden de söyler her zaman. Ama adam yeri geldiğinde Feneri de eleştirir, Galatasaray'ı da över. Öyle baktı adamlar iyi gidiyor şampiyon olacak hooop o takımı övmüyor veya düşüşteki takımları eleştirmiyor. Ben uzun süredir izlerim ve hep de böyle oldu. Yorumcu dediğin böyle olmalı.