Resimlerin boyutu nasıl düşürülür?

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bu benim keşfettiğim bir şey, açıkça hiç bir yerde duymadım.. Çoğu kişi belki biliyorda olabilir. Ama bilmeyenlerin mutlaka işine yarayacağını düşünüyorum. Photoshopta düzenlediğiniz yada hazırladığınız bir resmi Maximum kalitede kaydettiğiniz zaman yüksek boyutlarda yer kaplayabilir. Ama Photoshopta kaydettiğiniz JPG formatındaki bir resmi ACDSee programının her hangi bir versiyonunda açıp farklı bir isimle kaydettiğinizde görüntünüz bozulmadan %50 ye yakın boyutu hafifleyecektir.

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Güldürdün beni pixel kalitesi düştükçe zaten boyutu azalır.Ps bunu koruyabiliyor ACDSee koruyamıyordur.Sen aradaki değişikliği anlamayabilirsin.

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bahsettiğim şeyi denersen ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsin. Hem aradaki değişiklik anlaşılamadıktan sonra varsın pikselide düşüversin :D

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Sadece ACDsee ile değil bende Pixresizer kullanıyorum dediğin gibi yapıyorum.Kullanıcağın alana bağlı pixelini küçülttüğün resimde tekrar ps ile oynamak isteyen güzel olmaz mesala.

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Ben sana ısrarla ACDSee ile denemeni tavsiye ediyorum. Ben istediğim gibi oynuyorum. Sadece Gif olarak kaydettiğim resimler bozuluyor. O da normal zaten.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Dostum,
Resimlerin kayıpsız formatı sadece BMP'dir.
JPG formatı, zaten sıkıştırılmış formattır.
İnsan gözüne çok güzelmiş gibi görünse de JPG'de zaten gözün algılayamadığı sıkıştırma sonrası kayıp olduğundan, boyutunu küçültünce daha pekişmiş (gibi) görünür o kadar.
Ses formatlarında da WAV kayıpsız formattır. MP3 ise sıkıştırılmış ses dosyasıdır.
Örnek olarak bir radyodan MP3 formatında yayın yaparsan kalitenin çok bozulduğunu hissedersin.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
PNG de kayıpsız değil miydi?
PNG formatını Abobe firması lanse etti yanlış anımsamıyorsam.
Kapasitesini bilemiyorum.
Ama benim bildiğim kayıpsız grafik formatı BMP.
Grafikerler ve fotoğrafçılar daima BMP formatını tercih ederler.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Böyleymiş :)

PNG

PNG (Portable Network Graphics) was created as a free and better alternative to GIF. This format supports animation and transparency, too, but is no longer limited to 256 colors. It has the advantage of truecolor (16 million colors). It can be used for editing photographs, since it doesn't lose quality through repeated savings like JPEG. However, JPEG is still preferred for transferring and distributing photos because of the reasonable file size. A disadvantage of PNG is that some of the Internet browsers do not support this format yet.

BMP

BMP, also called Windows bitmap, is a format specific to the Windows operating system. It can be used in various Window-based applications but its great disadvantage is the large file size, since it doesn't use any compression. The 24 bits-per-pixel BMP files are great quality images but they take a lot of space.

PNG

PNG (Portable Network Graphics) ve daha iyi bir GIF alternatif ücretsiz olarak kuruldu. Bu format da animasyon ve saydamlığı destekleyen ama artık 256 renk ile sınırlıdır. O truecolor avantajı (16 milyon renk) sahiptir. O JPEG gibi tekrarlanan tasarruf ile kaliteli kaybetmez beri, düzenleme fotoğraflar için kullanılabilir. Ancak, JPEG hala aktarılması ve makul bir dosya büyüklüğü nedeniyle fotoğraflar dağıtmak için tercih edilir. PNG dezavantajı internet tarayıcıların bazıları henüz bu formatı destekleyen kalmamasıdır.

BMP

Ayrıca Windows Bitmap olarak adlandırılan BMP, bir biçim Windows işletim sistemine özgüdür. Ama çeşitli Windows tabanlı uygulamalarda kullanılabilecek herhangi bir sıkıştırma kullanmak değildir bu yana büyük dezavantajı, büyük dosya boyutudur. 24 bit piksel başına BMP dosyaları çok kaliteli görüntüler ama onlar çok yer alır.

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bir Resmin Photoshop ile kaydedilmiş hali
1024*640*24b Ağırlık 624,9 Kb
Recover_1.jpg

Aynı Resmin ACDSEE ile kaydedilmiş hali
1024*640*24b Ağırlık 295,3 Kb
Recover_1(acdsee).jpg

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Soldaki resim 800 X 433 boyutunda 800 K, sağdaki aynı boyutta 80 K. Photoshopta yapıldı.

ahmtzya

Doçent
Reaksiyon puanı
19
Photoshop da save the for web menüsü vardı. bir de o şekilde save alın.
En düşük boyutu o şekilde alırız.

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
herhangi bir formatta çekilmiş resmi paintte aç
resmin görünmeyecek bir yerine soldaki bir araçla nokta koy (mesela kalem)
sonra farklı kaydet
pikseli değişmeden jpeg den jpg e bile mbyte olarak dosyanın kapladığı yer
veya boyutunun üçte birden fazla küçüldüğünü göreceksin
tabi bu fotoğraf makinesinin markasına göre değişebilir

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Ya bunlara hiç gerek yok başka programda aç olayı filan. Photoshopta istediğiniz boyuta getirirsiniz resimleri. He 4 mblık resmi 800k ya indirirsin kalite bozulmazmı tabiki bozulur. Bunun programla ilgisi yok yapısı gereği. Dediğim gibi diğer programlara gerek yok photoshopta çok geniş bir kaydetme yelpazesi var zaten :)