Resimdeki bir nesnenin boyutunu hesaplama

paatlican

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama ben bir resimdeki nesnenin boyutunu hesaplamak istiyorum boyunun kaç m genişliği nekadar gibi bu konuda bana yardımcı olursanız bir program varmı diye sevinirim:rolleyes:

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
net sonuçlar alamazsın muhtemelen.yani bir araba düşünürsek ve ilk resmi 5 metreden çekersek,ikinci resmi 15 metreden çekersek ve aynı programda açarsak farklı boyutlar gösterir :) yada ben böyle düşünüyorum :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Referans bir obje kullanarak yapabilirsin. Resimde boyutunu bildiğin bir obje varsa örneğin araba örneği verilmiş araba örneğin arabanın yanında boyutunu bildiğin bir objeyi yeniden boyutlandır gerçek boyut ile senin elde ettiğin boyutun arasındaki farkı hesapla. Böyle bir yöntem geldi aklıma doğrumu bilmiyorum

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Resimdeki nesne nedir bizle paylaşırsan belki yardımcı olabiliriz. Çünkü fotoğrafı çektiğin mesafe çektiğin açıya göre nesnenin boyutu görüntüde değişir.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Referans bir obje kullanarak yapabilirsin. Resimde boyutunu bildiğin bir obje varsa örneğin araba örneği verilmiş araba örneğin arabanın yanında boyutunu bildiğin bir objeyi yeniden boyutlandır gerçek boyut ile senin elde ettiğin boyutun arasındaki farkı hesapla. Böyle bir yöntem geldi aklıma doğrumu bilmiyorum

Referans kullanabilmek için iki nesnenein de aynı açıdan ve aynı uzaklıkta olması gerekir.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
neyi ölçmek istediğini bizimle bir paylaşırmısın iyi kötü tahminlerde bulunuruz ayrıca öyle bir programın olduğunu düşünmüyorum

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
smartphone ile yapabilirsin. programları var. androidli telefonlar yapıyor.
iphone da yapıyor ama uygulama paralı. hem iphone zaten pahalı. değmez.