- Reaksiyon puanı
- 2,136
Arkadaşlar bu sıra slayt showlarla uğraşıyorum. Elimde 21 resim var. Hepsinin ölçüsünü 680*230 yapmam lazım. Photoshopta çok zaman alıyor. Bunun için özel program yok mudur?
Photoshop'da yaptığın işlemi action olarak kaydedip hızlıca her dosyaya uygulayabilirsin![]()
resme sağ tıkla düzenle deyi ver. ne uğraşıyosun program felan. paint neyine yetmiyor ?
Hocam 21 defa aynı işlem?
Adım 1 - Photoshop açılır
Adım 2 - Tüm resimler photoshop içine sürüklenerek photoshop'un açması sağlanır.
Adım 3 - Yukarıdaki menü'de Window Başlığı altından Actions tıklanır ya da kısayol tuşu olarak Alt+F9'a basılır
Adım 4 - Gelen Actions penceresinden altta çöp tenekesi yanındaki Create New Action tuşuna tıklanır
Adım 5 - Gelen pencerede action'a bir isim verilir ve Record tuşuna basılır
Adım 6 - Yapılacak işlemler yapılır (resim istenildiği biçimde boyutlandırılıp kapatılarak kayıt edilir)
Adım 7 - Actions penceresinden Stop Recording tuşuna basılır.
Adım 8 - Bir sonraki dosyaya geçtiğinizde sadece Actions penceresindeki Play tuşuna basarak resmi otomatik yeniden boyutlandırıp kapatıp kaydedilmesi sağlanır
Yani kayıttan sonra tek yapman gereken play, play, play, play diye tuşa basmak![]()
O kadar play tuşuna basmaya gerek yok. Batch Progress bunun için var![]()
Çağrı abeey![]()
Süpersin![]()
Ellerine sağlık verdiğin bilgiler benim içinde faydalı oldu,sayende birşey daha öğrenmiş oldum.Adım 1 - Photoshop açılır
Adım 2 - Tüm resimler photoshop içine sürüklenerek photoshop'un açması sağlanır.
Adım 3 - Yukarıdaki menü'de Window Başlığı altından Actions tıklanır ya da kısayol tuşu olarak Alt+F9'a basılır
Adım 4 - Gelen Actions penceresinden altta çöp tenekesi yanındaki Create New Action tuşuna tıklanır
Adım 5 - Gelen pencerede action'a bir isim verilir ve Record tuşuna basılır
Adım 6 - Yapılacak işlemler yapılır (resim istenildiği biçimde boyutlandırılıp kapatılarak kayıt edilir)
Adım 7 - Actions penceresinden Stop Recording tuşuna basılır.
Adım 8 - Bir sonraki dosyaya geçtiğinizde sadece Actions penceresindeki Play tuşuna basarak resmi otomatik yeniden boyutlandırıp kapatıp kaydedilmesi sağlanır
Yani kayıttan sonra tek yapman gereken play, play, play, play diye tuşa basmak![]()
Ellerine sağlık verdiğin bilgiler benim içinde faydalı oldu,sayende birşey daha öğrenmiş oldum.