Resident Evil 5'e Tanıdık Kontroller

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Önümüzdeki yıl çıkacak Capcom'un korku aksiyon oyunu Resident Evil 5, kontrol mekaniğini ve kooperatif oynanış sistemini bir diğer çok ünlü oyundan alacak.

Chris Redfield'ı yönetirken kendinizi Marcus Fenix ile oynar gibi hissederseniz, bunun sebebi Resident Evil 5'in, kontrol şemasını Gears of War'dan alacak olması. Bugüne kadar ilginç kontrol yöntemleri deneyen seri, bu sefer çok sağlam bir yöntem bulmuş gibi görünüyor. Capcom'un Gears of War'dan esinleneceği tek şey kontrolleri değil.

resident-5.jpg

İki kişilik kooperatif oynanıştaki oyuna istendiği an katılma özelliği ve siper alma sistemi de Resident Evil 5'te görebileceğimiz Gears of War izleri arasında yer alıyor. Oyun Xbox 360 ve PlayStation 3 konsollarına 19 Mart 2009'da çıkacak.

Bilgi İçin: Resident Evil
Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Resident Evil 2'den bi' şeyler esinlenseler daha iyi olacak bence

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Bence Resident Evil 2, sadece nostalji değeri taşıyor. Zamanının en iyisiydi evet ama, Resident Evil 4 de kendini yeterince geliştirmiş bir oyun. RE2'den kötü olmuş demek haksızlık olur. Tek fark oyunun korku öğelerinden aksiyona kaymış olması. RE5 de muhteşem olacak, Capcom RE serisinin yeni selefini hiçbir zaman dandik piyasaya çıkarmaya cesaret edemez.

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
@Starcrossed

Aşırı iddialı kaçacak ;)

@Alengirli

Biraz demesek şu aksiyona kayma işine? Basbaya askiyon oyunuydu RE4. Çok beğendim ve defalarca bitirdim; ama RE4 bir Resident Evil oyunu olmaktan uzak. Yeni bir nişan alma sistemi, most attack isimli saldırılar, saldırılardan kaçabilme, aksiyon tuşları...Ayrıntıya girmeye gerek yok; ama bir RE3'teki aksiyon ve onun verdiği tat ile oynamak var, bir de RE4 oynamak var...

Tekrar belirteyim, RE4 en beğendiğim oyunlar arasındadır; ama Leon, Ada ve Wesker'i kullanmak, adına da Resident Evil demek oyunu Resident Evil yapmaya yetmiyor gibi geliyor bana...