Resetleniyor

suleyman42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımda hem pardus hemde xp kurulu.Pardusda saatlerce çalışmasına rağmen hiçbir şey olmuyor.Xp de ise sıksık reset atıyor.Format attım yeniden bölümlendirip xp ve pardusu tekrar kurdum.Değişen bir şey yok.Bazen açılışda,bazen bir program yüklerken bazende internette.Pardusda hiçbirşey yok.Nedenini bilen yardım edebilirmi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Konu başlığının ilk harfini büyük yaparsan sorun düzelir belki:D

Şaka bir yana inşallah sorunun çözülür:)

oduncu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
muhtemelen ramdan kaynaklanabilir. benim başıma gelmişti ram i değiştirdim düzeldi.

suleyman42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konu başlığının ilk harfini büyük yaparsan sorun düzelir belki:D

Şaka bir yana inşallah sorunun çözülür:)
Haklısın da benim gibi ellisinden sonra yeğenine kızıp herşeyi kendisi yapmaya çalışan birisi için çok görme.:sweatdrop:

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayarımda hem pardus hemde xp kurulu.Pardusda saatlerce çalışmasına rağmen hiçbir şey olmuyor.Xp de ise sıksık reset atıyor.Format attım yeniden bölümlendirip xp ve pardusu tekrar kurdum.Değişen bir şey yok.Bazen açılışda,bazen bir program yüklerken bazende internette.Pardusda hiçbirşey yok.Nedenini bilen yardım edebilirmi

Sorma seklin cok karmasik olmus.
  • Donanim bilgilerini vermemissin. ( Bu en onemlisi )
  • Kurdugun XP hangi SP'ye sahip yazmamissin.
  • Hangi programlarin bu hataya sebep oldugunu soylememissin
  • Xp hangi birimde, pardus hangi birimde ve hangisi primary belirtmemissin.
Bu yuzden senin sorularin cevabini ancak muneccim bilir :D

qzawar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadasım xp de bu tur problemler bazen oluyor.bunun ikinci bir işletim sistemiyle alakalı bir durum değil yani pardus yerine lınux yada macos bile yuklesen calısır.xp deki soruna gelince anladıgım kadarıyla eğer reset uyarısı veriyorsa yani reset atıyorsa senin cd boxuk demektir.cunku bilgisayar sadece bir olayı sistem 32 alamadıgı zaman reset attırır.xp cd sini degiştir.farklı bir surum kullan sonucta c ve d surucusu birbirinden bagımsız olsada cakıstıgı bir nokta yada programların cakıstıgı bir nokta olabilir.yuklediğin programlara dikkat et cakısan bir program varmı simdilik tavsiyelerim bunlar bir dene olmazsa bana pm at sana yardımcı olurum ok gorusmek dileğiyle

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
arkadasım xp de bu tur problemler bazen oluyor.bunun ikinci bir işletim sistemiyle alakalı bir durum değil yani pardus yerine lınux yada macos bile yuklesen calısır.xp deki soruna gelince anladıgım kadarıyla eğer reset uyarısı veriyorsa yani reset atıyorsa senin cd boxuk demektir.cunku bilgisayar sadece bir olayı sistem 32 alamadıgı zaman reset attırır.xp cd sini degiştir.farklı bir surum kullan sonucta c ve d surucusu birbirinden bagımsız olsada cakıstıgı bir nokta yada programların cakıstıgı bir nokta olabilir.yuklediğin programlara dikkat et cakısan bir program varmı simdilik tavsiyelerim bunlar bir dene olmazsa bana pm at sana yardımcı olurum ok gorusmek dileğiyle

Mesaj tarihlerine bakarsandaha iyi olur.

Ayrıca
Pardus yerine linux nasıl kuruluyor?
"Reset Uyarısı" nasıl bir şey?

Bu durumda mavi ekranda yeniden başlatmayı önleyerek hatanın detayını öğrenmek gerekir. Ram'dan ve ya bir donanım sürücüsünden kaynaklanabilir bu hata. Artık sorunun sahibine lazım olmaz ama ben yine de yazmış olayım.

qzawar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pardus yerine lınux kurabilrsin demek istedim yada macos bu farketmez benim bilgisayardada 2 tane isletim sistemi vardı.yani demek istediğim ikiside olur.ramdan kaynaklandıgı zaman bilgisayar genelde donuyor reset uyarısı vermiyor yada direk kapanıyor umarım cozmustur.

---------- saat 04:51 eklendi ---------- önceki mesaj saat 04:51 eklenmişti ----------

birde sorun eger ram dan kaynaklansaydı bu her isletim sisteminde yapardı oyle değilmi

yasark

Asistan
Reaksiyon puanı
5
pardus yerine lınux kurabilrsin demek istedim yada macos bu farketmez benim bilgisayardada 2 tane isletim sistemi vardı.yani demek istediğim ikiside olur.ramdan kaynaklandıgı zaman bilgisayar genelde donuyor reset uyarısı vermiyor yada direk kapanıyor umarım cozmustur.

---------- saat 04:51 eklendi ---------- önceki mesaj saat 04:51 eklenmişti ----------

birde sorun eger ram dan kaynaklansaydı bu her isletim sisteminde yapardı oyle değilmi

Pardus ta Linux değil mi?

Soruna gelince sadece XP de ise bence 2 seçenek var. 1 xp işlemciyi daha fazla kullandığı için işlemci fanını vs kontrol etmeni tavsiye ederim. Eğer değilse yazılımsaldır, cd / versiyon değiştir düzelecektir.

suleyman42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu sorunu halledeli çok olmuştu. ram den olabileceğini söylediler bende 1gb ram aldım düzeldi hiç bir probem yok.