Render Yaparken Siyah Ekran Sorunu

Mert1107

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar Sony Vegas Pro 15 isimli video edit uygulamasında edit yapıyorum herşey tamam fakat renderlemeye başlayınca 5 dk düzgün renderliyor sonrasında bilgisayarın ekranı kararıyor ve düzelmiyor ne yapabilirim güzelim editlerin hepsi çöp oldu bilgisayarın fişini çekip takıyorum masaüstünde renderide göremiyorum yardım edin

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
İşlemi tamamlamaya ekran kartının performansı yetmiyor olabilir. Donanım bilgilerini bizimle paylaşır mısın?

Mert1107

Asistan
Reaksiyon puanı
12
İşlemi tamamlamaya ekran kartının performansı yetmiyor olabilir. Donanım bilgilerini bizimle paylaşır mısın?
ekran kartı nvidia geforce 9500 gt
ram 4gb
64 bit
işlemci amd athlon x2 240 processor 2.80 ghz

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Hangi program üzerinde işlem yapıyorsunuz?

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,242
Sony Vegas Pro 15 de yapıyorum
bide bişey sorcam hd tune pro testinde hdd de sorun olduğu gözüküyo hdd den dolayıda olabilirmi?
Kaydetmede sorun var sanırım. Farklı bir depolama cihazı ile dene.

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Zaman etmenini düşünmezsek yeterli görünüyor kart.

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Masrafsız çözüm için kasa içi temizlik denenebilir.

Mert1107

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Rica ederim, kolay gelsin.
bişey daha sorcam render ayarlarını değiştirip denemeler yapacağım ama tekrar aynı sorunla karşılaşırsam bilgisayara bişey olurmu yani bu olay bilgisayara zarar verirmi

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Sorunun tam olarak neden kaynaklandığını bilemiyorum. Bu yüzden net bir şey söyleyemesemde, sistem istem dışı kapandığından evet donanımının zarar görme ihtimali var.

Mert1107

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Sorunun tam olarak neden kaynaklandığını bilemiyorum. Bu yüzden net bir şey söyleyemesemde, sistem istem dışı kapandığından evet donanımının zarar görme ihtimali var.
Peki işlemcinin termal macununu yenilesem bi yararı olurmu?

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Termal macun ısı yalıtımıyla alakalı bir bileşen. Sorunun ısınmayla alakalı olduğundan eminseniz 1 yılı aşkın süredir yenilenmediyse. Çözüm sağlayabilir.

Mert1107

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Termal macun ısı yalıtımıyla alakalı bir bileşen. Sorunun ısınmayla alakalı olduğundan eminseniz 1 yılı aşkın süredir yenilenmediyse. Çözüm sağlayabilir.
7 buçuk senedir yenilenmedi :) yeniliyim bi faydası olur umarım

Ya bide ben bundan 1 sene kadar önce camtasia studio dan 20 dk video renderliyodum bi sorun çıkmıyodu bir daha deneyeyim bakalım şu an kullandığım uygulamamı ağır geliyo yoksa bilgisayardamı sorun var

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
7 buçuk senedir yenilenmedi :) yeniliyim bi faydası olur umarım

Ya bide ben bundan 1 sene kadar önce camtasia studio dan 20 dk video renderliyodum bi sorun çıkmıyodu bir daha deneyeyim bakalım şu an kullandığım uygulamamı ağır geliyo yoksa bilgisayardamı sorun var

Denedikten sonra bizide bilgilendirin.

Mert1107

Asistan
Reaksiyon puanı
12
renderı yaptım camtasıa studıo da bı sorun olusmuyo gayet güzel yaptı renderı fakat ben hiçbir oynama yapmadım videoda sadece arkaplana müzik ekledim şimdi bi kez daha deneyeceğim bu sefer oynama yapacağım

---- Mesajlar birleştirildi ----

başta ben size ekran kartım yeterlimi diye sorduğumda zaman etmenini düşünmezsek yeterli görünüyor dediniz
zaman etmeni derken ne demen istediniz?

---- Mesajlar birleştirildi ----

birsürü efekt ekleyip tekrar renderladım bi sorun çıkmadı sanırım uygulama bilgisayarıma ağır geliyor olmalı

Son düzenleme:

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Donanım bileşenleri zamanla işlevlerini kaybediyorlar. Donanımın ömrü gibi düşünün performans kayıpları oluyor. Problemin çözülmesine çok sevindim, geçmiş olsun.

Mert1107

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Donanım bileşenleri zamanla işlevlerini kaybediyorlar. Donanımın ömrü gibi düşünün performans kayıpları oluyor. Problemin çözülmesine çok sevindim, geçmiş olsun.
ben render yapmayı render ayarlarını değiştirip tekrar denedim bu sefer ekran karardı 1 saniye sonra tekrar düzeldi ve windows ta şu uyarı çıktı "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarıyla kurtuldu" bu erkan kartının yetersizliğinden ve ekran kartına zarar veren birşey mi?

BlackTSix

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Evet yetersizlikle veya uyumsuzlukla alakalı olabilir. Düz mantıktada bilindiği gibi olmayan bir şeyi çok zorlamamak gerekir :)