Regedit İzinlerini Sıfırlama

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Bugün bir kısayol dosyasını başka bir klasöre taşıdığımda bozulduğunu farkettim ve daha önce regedit'te izinleri çok karıştırdığım için olduğunu anladım iyice batırmıştım bilgisayarı. :D Her kısayol dosyası için ayrı ayrı izin eklemekle uğraştım düzeldi ama sonra kontrol ettiğimde yine aynı şey oluyor bununla tek tek uğraşılmaz dedim. :D Bende bir siteden çözümünü buldum.Denedim ve yaptım sorun çözüldü. :)

Kaynak

İlk olarak buradan SubInACL adlı yazılımı(Microsoft'un kendi yazılımı) indirip bilgisayarınıza kurun.Program 32 bit olduğu için 64 bit sistemlerde program dosyaları(x86) bölümünde bulunuyor.[C:\Program Files (x86)\Windows Resource Kits\Tools] Bilgisayara kurduktan sonra şu belirtilen yere(Tools klasörü içine) bir not defteri açıyoruz.Not defterinin içine alıntıdaki yazıları ekleyip not defterini kaydedip kapatıyoruz.Adını da "reset.cmd" olarak kaydediyoruz. Daha sonra bu reset.cmd dosyasını çalıştırıyoruz.Yaklaşık yarım saat ile bir saat arasında çalışmasının bitmesini bekliyoruz.İşlemi otomatik bitirdiğinde bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve izinler eski haline dönmüş oluyor. :) Regedit izinleri ile sorunu olan arkadaşlara bu yolu denemelerini öneririm.

subinacl /subkeyreg HKEY_LOCAL_MACHINE /grant=administrators=f
subinacl /subkeyreg HKEY_CURRENT_USER /grant=administrators=f
subinacl /subkeyreg HKEY_CLASSES_ROOT /grant=administrators=f
subinacl /subdirectories %SystemDrive% /grant=administrators=f

subinacl /subkeyreg HKEY_LOCAL_MACHINE /grant=system=f
subinacl /subkeyreg HKEY_CURRENT_USER /grant=system=f
subinacl /subkeyreg HKEY_CLASSES_ROOT /grant=system=f
subinacl /subdirectories %SystemDrive% /grant=system=f

S

SDN Okuru

SDN Okuru
çalıştırıyoruz derken ? çalıştırınca metin belgesi açılıyor :)

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Yanlış şekilde kaydediyorsunuz demekki. Öncelikle denetim masasında klasör seçenekleri görünüm kısmında bilinen uzantıları gizle bölümü tikini kaldıracaksınız. Ardından uzantıyı .txt değil .cmd olarak kaydedip çalıştıracaksınız.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Komut istemi yönetici tarafın devre dışı bırakılmıştır
Devam etmek için bir tuşa basın diyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Dostum çok teşekkür ederim çok pratik güzel bir çözüm olmuş. Emeğine sağlık +rock

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Komut istemi yönetici tarafın devre dışı bırakılmıştır
Devam etmek için bir tuşa basın diyor
BU HATAYI VRİYOR ARKADAŞLAR YARDIMCI OLUR MUSUNUZ LÜTFEEN :helpsmilie: