Real Madrid 1-2 Atletico Madrid - Video, Maçın Özeti, Golleri | 13 Eylül 2014

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Real Madrid 1-2 Atletico Madrid | İspanya La Liga 3. Hafta Maçı

Maçın özetini izlemek için tıklayınız...


arda_1.jpg


Bu gece Arda, Atletico hovarda!

La Liga'da Madrid derbisine Arda Turan damgası... Milli futbolcumuz, Atletico Madrid'in, Real Madrid'i deplasmanda 2-1 yendiği derbide, takımının galibiyet golüne imza attı.

İspanya La Liga'da 3. hafta, dev bir maça sahne oldu... Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi Finali ve bu sezon İspanya Süper Kupa Finali'nde karşı karşıya gelen Real Madrid ile Atletico Madrid, bu kez kozlarını ligde paylaştı.

NTV Spor Smart'tan yayınlanan Madrid derbisine iyi başlayan taraf, konuk ekip Atletico Madrid oldu. 11. dakikada sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen Tiago, kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra ev sahibi Real Madrid, rakibi karşısında ciddi bir baskı kurdu. Benzema ve James Rodriguez ile pozisyonlar da yakalayan Real, 25. dakikada Cristiano Ronaldo'nun düşürülmesiyle penaltı kazandı. Penaltıda da topun başına geçen Portekizli yıldız Ronaldo, skoru 26'ncı dakikada 1-1'e getirdi.

Derbide ilk yarı, iki Portekizli Tiago ve Ronaldo'nun golleriyle 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda Atletico Madrid, oyunu daha fazla kendi yarı sahasında kabul ederken, Real Madrid karşısında kontraatak şansı aradı. Real Madrid ise ilk yarıda olduğu gibi Cristiano Ronaldo'nun yaratıcılığıyla Atletico savunmasını aşmaya çalıştı.

Dakikalar 61'i gösterirken, milli futbolcumuz Arda Turan, Gabi'nin yerine oyuna girdi. Arda'nın oyuna girmesiyle Atletico Madrid hücumları da hız kazandı. 72. dakikada sol çaprazda topla buluşan Arda Turan, uzak direğe çok sert vurdu ancak bu top az farkla dışarı gitti.

Ancak Arda Turan, bu pozisyondan sadece birkaç dakika sonra Bernabeu tribünlerini susturdu... Sağ taraftan gelen ortada, Raul Garcia topun üzerinden atladı. Ceza sahası içinde gelişine çok sert vuran Arda, Atletico Madrid'i 2-1 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Atletico Madrid, Arda Turan'ın golüyle Madrid derbisinde Real Madrid'i 2-1 mağlup etti.

KAYNAK
 

Aretios

Müdavim
Katılım
13 Kasım 2009
Mesajlar
3,815
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
helal valla ardaya ancak alkışlarım aga bu çocuğu....
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
"Arda oynadı Ronaldo baktı"

İspanyol basını uzun süren bir sakatlık döneminden sonra tekrar formasına kavuşan Arda Turan'ın Real Madrid karşısında attığı galibiyet golünü manşetlere taşıdı.

Milli futbolcumuza övgüler yağdıran gazeteler Arda'nın oyuna girişi ile farkını ortaya koyduğunu vurguladılar. Bazı gazeteler ise " Ronaldo durdu Arda oynadı" başlıkları ile oyuncumuzun ortaya koyduğu futbolun Ronaldo kalitesinde olduğunu ileri sürdüler.

Sosyal medyada ise Arda Turan için Hastag'lar açılarak takımının en iyi futbolcusu seçildi. "Ezeli rakibimizi kendi sahasında yenme zevkini bize yaşattığın için teşekkürler Arda" yönünde mesajlar atan taraftarlar yıldız futbolcunun Atletico de Madrid'in en önemli oyuncularından biri olduğu işaret ettiler.

Marca gazetesi: Atletico de Madrid iki yıl üstüste Bernabeu stadından galibiyetle ayrılıyor başlığını kullanarak bunda Arda Turan'ın rolünün büyük olduğuna dikkat çekti. Arda'nın başkent Madrid'in yeni kaptanı olduğunu kaydeden gazete, Türk oyuncunun kalitesinin tartışılmaz olduğuna işaret etti.

As gazetesi: "Bernabeu'da Arda karar verir" başlığını kullanan gazete, milli futbolcumuzun oyuna girişi ile Atletico Madrid'in yapısının tamamen değiştiğine yer verdi. Gazete, "Ronaldo'ya değil de Arda'ya bakın" yorumunda da bulunarak Arda Turan'ın takımının galibiyetine sadece golü ile değil oyunu ile de katkıda bulunduğunu yazdı.

El Mundo Deportivo gazetesi, "Arda böyle olmasını istedi" başlığı altında milli futbolcumuzun attığı golün taraftarlardan Real Madrid başkanı Florentino'nun istifasını istemesine yol açtı yorumunda bulundu.

El Pais gazetesi, "Atletico Arda'nın istediği anda galip geldi" başlığını kullandı. Arda ve Greizmann'ın oyuna girişi ile takımının havasının değiştiğine dikkat çeken gazete, bu iki oyuncuya övgü dolu sözler etti.

Bu arada Arda'nın attığı golü anlatan Raul Garcia "topa ben vuracaktım ancak arkamdaki Arda 'bana bırak' diye öylesine bağırdı ki, ben de vurmadım o golü attı, iyi ki bırakmışım" sözlerini etti. Karşılaşmayı cezalı olduğu için tribünlerde izleyen teknik direktör Simeone ise Arda'nın attığı gol sonrası çocuğuna sarılarak beraberce "Arda Turan, Arda Turan" sloganları attığı belirtiliyor. NTV Spor

arda1_QROSP.jpg
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
maçı seyretim arda girdikten sonra Ronaldo sahada kayboldu...
 
Üst