Merhaba arkadaşlar,
Razer Blade Pro 17 (2022) model dizüstü bilgisayarım var ve mevcut 32GB DDR5 RAM’imi 64GB’a yükseltmek istiyorum. Araştırmalarım sırasında Amazon’da şu iki seçenekle karşılaştım:
1. CORSAIR Vengeance SODIMM DDR5 4800MHz 32GB (1x32GB): Tanesi 72 euro.
2. CORSAIR Vengeance SODIMM DDR5 4800MHz 64GB (2x32GB): 169 euro.
Daha uygun fiyatlı olduğu için 1x32GB RAM’den 2 adet sipariş ettim (toplamda 145 euroya geldi). Teknik özelliklerini kontrol ettiğimde her iki ürün de aynı görünüyor:
• Frekans: 4800MHz
• Gecikme: CL40
• Voltaj: 1.1V
Sormak istediğim birkaç soru var:
1. 1x32GB modül ile 2x32GB kit arasında fark var mı? Çift kanal (Dual Channel) modunda çalışır mı?
2. 1x32GB RAM’ler farklı üretim serilerinden geldiyse uyumsuzluk riski olur mu?
3. Uyumluluğu ve stabiliteyi kontrol etmek için hangi testleri önerirsiniz?
4. BIOS veya sistem ayarlarında dikkat etmem gereken özel bir durum var mı?
Linkler
Bu RAM’leri taktığımda toplamda 64GB RAM ve Dual Channel performansı almayı bekliyorum. Ancak DDR5 teknolojisi yeni olduğu için detayları bilenlerden fikir almak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
up
Razer Blade Pro 17 (2022) model dizüstü bilgisayarım var ve mevcut 32GB DDR5 RAM’imi 64GB’a yükseltmek istiyorum. Araştırmalarım sırasında Amazon’da şu iki seçenekle karşılaştım:
1. CORSAIR Vengeance SODIMM DDR5 4800MHz 32GB (1x32GB): Tanesi 72 euro.
2. CORSAIR Vengeance SODIMM DDR5 4800MHz 64GB (2x32GB): 169 euro.
Daha uygun fiyatlı olduğu için 1x32GB RAM’den 2 adet sipariş ettim (toplamda 145 euroya geldi). Teknik özelliklerini kontrol ettiğimde her iki ürün de aynı görünüyor:
• Frekans: 4800MHz
• Gecikme: CL40
• Voltaj: 1.1V
Sormak istediğim birkaç soru var:
1. 1x32GB modül ile 2x32GB kit arasında fark var mı? Çift kanal (Dual Channel) modunda çalışır mı?
2. 1x32GB RAM’ler farklı üretim serilerinden geldiyse uyumsuzluk riski olur mu?
3. Uyumluluğu ve stabiliteyi kontrol etmek için hangi testleri önerirsiniz?
4. BIOS veya sistem ayarlarında dikkat etmem gereken özel bir durum var mı?
Linkler
Bu RAM’leri taktığımda toplamda 64GB RAM ve Dual Channel performansı almayı bekliyorum. Ancak DDR5 teknolojisi yeni olduğu için detayları bilenlerden fikir almak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
Mesaj otomatik birleştirildi:
up
Son düzenleme: