Rasberry Pi

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Arkadaşlar ben rasberry Pi ile ilgili bilgi almak istiyorum. Daha önce elektronik projeler için kullandığını görmüştüm ama tamamen bilgisayar olarak kullandığını görmedim. Windows ve linux dan farkı, avantajları ve dezavantajları nedir öğrenmek istiyorum. Ayrıca büyük sistemine kurulmasını önerir misiniz?

Son düzenleme:

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Arkadaşlar ben rasberry Pi ile ilgili bilgi almak istiyorum. Daha önce elektronik projeler için kullandığını görmüştüm ama tamamen bilgisayar olarak kullandığını görmedim. Windows ve linux dan farkı, avantajları ve sezaryen nedir öğrenmek istiyorum. Ayrıca büyük sistemine kurulmasını önerir misiniz?
Raspberry Pi normal kullanıcılar için rahatça kullanılabilecek bir cep bilgisayarıdır.Canlı ders,hobi elektroniği vb. işlerde gayet iyi iş çıkarır.Windows ile GNU/Linux farkı içinse forumda bir sürü konu açılmıştır oradan bilgi alabilirsiniz.Benim şahsi tercihim tabikide GNU/Linux'tan yana olan seçimdir.Kendi kişisel bilgisayarımda da Ubuntu kullanıyorum.

Reaksiyon puanı
4,093
Arkadaşlar ben rasberry Pi ile ilgili bilgi almak istiyorum. Daha önce elektronik projeler için kullandığını görmüştüm ama tamamen bilgisayar olarak kullandığını görmedim. Windows ve linux dan farkı, avantajları ve sezaryen nedir öğrenmek istiyorum. Ayrıca büyük sistemine kurulmasını önerir misiniz?
Günlük kullanım için uygundur.Tarayıcı olarak Chromeium gelir.Hatta SDNnin videosu var

Son düzenleme:

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Birşey indiremezsiniz.Tarayıcı olarak Chromeium gelir.
Bir şey indiremezsiniz yorumunuzu anlayamadım istediğiniz şeyleri indirebilirsiniz.Kendi elimde de bir Raspberry Pi 3B+ var ve böyle bir şey ile hiç karşılaşmadım.Biraz daha detay verebilir misiniz?

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Pardon yanlış yazdım yani uygulama indiremezsiniz diye biliyorum yanlış da olabilir
Debian tabanlı bütün programları Raspberry Pi ile çalıştırabilirsiniz.Windows'taki programları çalıştırmak için Lutris ve PlayOnLinux programlarını kullanabilirsiniz.

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Arkadaşlar ben rasberry Pi ile ilgili bilgi almak istiyorum. Daha önce elektronik projeler için kullandığını görmüştüm ama tamamen bilgisayar olarak kullandığını görmedim. Windows ve linux dan farkı, avantajları ve dezavantajları nedir öğrenmek istiyorum. Ayrıca büyük sistemine kurulmasını önerir misiniz?
Bende merak ediyorum sağol bu konu iyi oldu misal tvbox mu bunu mu alsam diye düşünüyorum ama avantajları merak ediyorum

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Bende merak ediyorum sağol bu konu iyi oldu misal tvbox mu bunu mu alsam diye düşünüyorum ama avantajları merak ediyorum
İsterseniz Raspberry Pi TVBOX olarak kullanabilirsiniz isterseniz farklı hobi elektronik çalışmalarınızda Raspberry Pi'yı kullanabilirsiniz.Ekstra olarak günlük normal bir kullanıcı için işe yarayabilecek bir bilgisayar olması Raspberry Pi avantajlarından biridir.

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
İsterseniz Raspberry Pi TVBOX olarak kullanabilirsiniz isterseniz farklı hobi elektronik çalışmalarınızda Raspberry Pi'yı kullanabilirsiniz.Ekstra olarak günlük normal bir kullanıcı için işe yarayabilecek bir bilgisayar olması Raspberry Pi avantajlarından biridir.
TVbox olarak kullanılır biliyorumda ilerde sıkıntı olur mu misal çabuk bozulur mu? Soğutma yok herhalde ısınınca yanar mı?

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Raspberry Pi içinde bazı oyunlar oynanabilir bu oyunlar minecraft vb. leridir Retro oyunlar için RetroPIE işletim sistemini Rasberry Pi kurabilirsiniz.Ama GTA V açmak gibi bir beklentiniz olmasın. :D
Yok ben zaten Minecraft oynasam yeter kimse benden büyük Minecraft fanı olamaz!!

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907
Windows ve GNU/Linux isletim sistemi, Raspberry Pi bilgisayardir boyle bir fark var mesela :D

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
TVbox olarak kullanılır biliyorumda ilerde sıkıntı olur mu misal çabuk bozulur mu? Soğutma yok herhalde ısınınca yanar mı?
İsterseniz 5-10 Lira arasında bir fiyata Heatsink alıp ısınma sorununu çözebilirsiniz. Rasberry pi KODİ programı ile TVBOX'a çevirebilir hatta IP TV olarakta kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Birde acaba bu rasberry pi yi samsung qled TV ye bağlama yolu varmıdır?
Evet,Raspberry Pi HDMI çıkışını televizyonunuzun HDMI girişine HDMI kablosu ile bağladığınız takdirde Raspberry Pi'yı televizyonun ekranı ile beraber kullanabilirsiniz eğer televizyonunuzun kenarında siyah bir boşluk görürseniz Raspberry Pi ayarlarından Overscan'i kapatıp Raspberry Pi yeniden başlattıktan sonra düzgünce kullanabilirsiniz.