Ramazanda susuzluğun ilacı: lama sütü

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Somali'de ramazan sofralarının vazgeçilmezi lama sütü, açlık ve susuzluk hissine en dirençli meşrubat olarak biliniyor.
ramazanda-susuzlugun-ilaci-lama-sutu.jpg

Somalililer ramazan ayında açlık ve susuzluk hissettirmediği için lama sütünü sofralarından noksan etmiyor.
Dr. Abdullah Malik, lama sütünün başta mide rahatsızlıkları olmak üzere, kansızlık, diş ağrıları gibi birçok hastalığa şifa ve aynı zamanda yağ yakma özelliğine sahip olduğunu belirtti.
Deve Sütü Dağıtım Şirketi Muhammed Nur, bilhassa ramazan ayında süt satışının arttığına dikkati çekerek, "Şirketi kurduğumuzdan beri, devasa bir alıcı kitlesi kazandık. Bunun nedeni de işimize hile karıştırmamamız" diye söyledi. Ramazan'ın ilk günü 500 litre süt sattıklarını söyleyen Nur, bu ölçünün beklentilerinin fazla üstünde olduğunu dile getirdi.
Somalili Halime Abdi ise atalarından kendilerine miras kalan geleneği sürdürdüklerini dile getirerek, ramazan ayında çoğu yemeğin yanında lama sütü içtikleri için susuzluk hissetmediklerini ve bilhassa sahurda lama sütünü tercih ettiklerini dedi.
Somali Körfez ülkelerine de lama sütü ihraç eden ülkelerin başında geliyor.

AktifMedya

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Bakkaldan bi koşu alıp geleyim :D

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Ben mi Lamanın ne olduğunu bilmiyorum, yoksa resimde ki Deve mi ?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Resimde deve var, adamın elinde bol köpüklü ayran var sanki? :D

Reaksiyon puanı
16,128
lama devenin uzaktan akrabası diye deve resmi koymuşlar ...
Llama_lying_down.jpg

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Susaklığımız geçsin diye bi Lama'ya tükürtmediğimiz kalmıştı onu da yapalım tam olsun :P

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
İnsanın suratına tüküren hayvan türü.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bunlar tabiri caizse hikaye. Allah'in verdigi farz ve sunnet dairesinde yenilebilecegi izin verilmis yiyeceklerin hepsi yararlidir ama yerinde ve zamaninda yenirse. Orucun yansimalarindan cok fazileti onemlidir. Aclik hissedilmezse, susuzluk hissedilmezse orucun anlami ve onemi ne kadar gercekci olur orasini Allah bilir. Hem bedeni hem de nefsi anlamda oruc tutan bir kisi, susuzlukla fazla mucadele etmez, fazla mesele de etmez. Sofradan doymadan kalkmayan insanlar elbette oructa zorlanir. Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem hazretlerinin ardi ardina tok oldugu gunler yok gibi azdir. Iftarda agir yemekler yemek ve doymadan kalkmamak oruc tutmayi zorlar ve bedene de zararlari vardir. Insulin degerlerinin ani yukselip, dusmesini tetikler ve daha bir cok zarar da cabasi. Sahur ve iftari hafif yiyecekler ile yapmaliyiz.

tolga9009

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bizim orda vardır heralde ben bi bakıp geleyim:cool::4:

Promethium

Doçent
Reaksiyon puanı
67
O sütü oruç tutarken susuzluğu hissettirmemesi için içenler orucun anlam ve önemini yitirmişler ve Allah katında da bir değerleri olmadığını düşünüyorum çünkü oruç nefsi terbiye için tutulur.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
lama yı nerden bulak la sımdı bız :D :D