Ramazanda Olursa Neolur ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NeUeRR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NeUeRR

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Selamun Aleyküm arkadaşlar , daha yeniyim bu forumda belki ilkdefa böyle bi konu gorucksiniz sacma olabilir ama başka biyer bulamadim, lutfen onyargili davranmayin hemen, aileme soramadigim bi konuyu sizinle paylaşmak istiyorum, " ramazanda oruçluyken ruyalanmak orucu bozarmi ?, Bozuyosa gusul abdesti almam gereklimidir ?, eğer alınması gerekli ise iftara kadar almasam olmazmi ?
sabah namazını kilip yatmistim abdest alana kadarda diğer namazlari kilamam değilmi ?

Şimdiden hayırlı Ramazanlar diliyorum herkese, bu konuyla ilgili bu forumda soru sordum ve hata yaptiysam özür diliyorum herkesden.

NeUeRR

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Böyle bir durum yaşadıysan orucun bozulmaz hemen abdestini alarak kaldığın yerden orucuna devam edersin.
Diyanetden araştırdığımda göre gusülu düzgün almssam orucum bozulma ihtimali varmış, iftara kadar almasam olmazmi, 60 gün Kefaret tutmam lazim, zaten birgün kaza tutucam bugün için, namazda kilamam bide değilmi ?

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Bununla ilgili geçen bir yazı okudum.Rüyalanma olursa örneğin sahurdan sonra sabah namazını kıldın uyudun oldu diyelim oruç bozulmaz ancak öğlen namazı vakti geçmeden gusül abdesti alman gerekir.Yani gusül 1 namaz vaktini geçmemeli.

NeUeRR

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Bununla ilgili geçen bir yazı okudum.Rüyalanma olursa örneğin sahurdan sonra sabah namazını kıldın uyudun oldu diyelim oruç bozulmaz ancak öğlen namazı vakti geçmeden gusül abdesti alman gerekir.Yani gusül 1 namaz vaktini geçmemeli.
Ama ağızada gargara yaparken boğaza kaçarsa bozulur, ve burundan suyu çekince, sahurda kalktım namazimi kilip yatmistim, 1 saat önce uyandim bende, ben hiç almasam olmazmi ?

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Diyanetden araştırdığımda göre gusülu düzgün almssam orucum bozulma ihtimali varmış, iftara kadar almasam olmazmi, 60 gün Kefaret tutmam lazim, zaten birgün kaza tutucam bugün için, namazda kilamam bide değilmi ?
Kardeş dikkat edeceksin, suyu yutmayacaksın, iftara kadar almasan olmaz, almak zorundasın.

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Selamun Aleyküm arkadaşlar , daha yeniyim bu forumda belki ilkdefa böyle bi konu gorucksiniz sacma olabilir ama başka biyer bulamadim, lutfen onyargili davranmayin hemen, aileme soramadigim bi konuyu sizinle paylaşmak istiyorum, " ramazanda oruçluyken ruyalanmak orucu bozarmi ?, Bozuyosa gusul abdesti almam gereklimidir ?, eğer alınması gerekli ise iftara kadar almasam olmazmi ?
sabah namazını kilip yatmistim abdest alana kadarda diğer namazlari kilamam değilmi ?

Şimdiden hayırlı Ramazanlar diliyorum herkese, bu konuyla ilgili bu forumda soru sordum ve hata yaptiysam özür diliyorum herkesden.
Bence ailene söyle

NeUeRR

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Bence ailene söyle
Aslaa, ben zaten onlar duymasin diye elimden geleni yapiyorum, çok utanirim ben onlardan asla bir sırrımı diyemem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslaa, ben zaten onlar duymasin diye elimden geleni yapiyorum, çok utanirim ben onlardan asla bir sırrımı diyemem.
Onlar görmesin diyede abdest almak istemiyorum zaten, evde 5 dk tek olsam hemen alirimda pazar bugün yasak var hepsi eve tikilmis yapabilecegim bisede yok

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Gusül abdestini al agzına suyu alınca direk tükür sorun olmaz

NeUeRR

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Gayet normal bir durum neden utanıyorsun ki namaz kılan adamsın sonuçta kılmasan hadi neyse.Yani temiz olmak zorundasın bunda utanacak bişi yok gir 10 dk abdestini al çık.
Denemedimmi saniyosun, ramazan olmadan önce herkesin uyumasini bekliyodum geceleri, beni sorguya cekiyolardi : niye giriyosun bu satte, niye girdin, hep boyle sorular soruyorlar

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Denemedimmi saniyosun, ramazan olmadan önce herkesin uyumasini bekliyodum geceleri, beni sorguya cekiyolardi : niye giriyosun bu satte, niye girdin, hep boyle sorular soruyorlar
E cevap basit namaz kılıyorum temizlenmem lazım demen gerekiyor.Ordan anlarlar zaten ?