Ram Temizleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan D3X8N
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

D3X8N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Merhaba arkadaşlar evde boş duran samsung s4 telefonun var telefonu açtım görev yöneticisinde 2gb ram olduğunu ancak 1.5 kullanıldığı yazıyor bende ram temizlemeye çalıştım bütün programları denedim ancak fayda olmadı bu sorunu nasıl çözebilirim ?

Çözüm
Fayda olmaması normal. İşletim sisteminin doğru bir şekilde çalışması adına alması gereken RAM miktarını almış, size kalan da bu olmuş. Performans bakımından büyük bir kayıp yaşamazsınız.

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Merhaba arkadaşlar evde boş duran samsung s4 telefonun var telefonu açtım görev yöneticisinde 2gb ram olduğunu ancak 1.5 kullanıldığı yazıyor bende ram temizlemeye çalıştım bütün programları denedim ancak fayda olmadı bu sorunu nasıl çözebilirim ?
ram temizleme sağlıklı bir şey değildir. Açık olan sistem uygulamaları kapatır (yada yavaşlatırsa) telefonun donma şansı olur. Format atıp deneyebilirsiniz ama olmazsa zaten android için gereken miktardır rami temizlemek yavaşlamasına sebep olur.

wittroc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
11,235
Fayda olmaması normal. İşletim sisteminin doğru bir şekilde çalışması adına alması gereken RAM miktarını almış, size kalan da bu olmuş. Performans bakımından büyük bir kayıp yaşamazsınız.

Çözüm

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Android sistemi RAM'in en az 2/3'ünü net kullanır. Bunun üzerine arka planda çalışan uygulamalar eklendiğinde çıkan sonuca pek şaşırmamalı. Mesrka kendi cihazımda 8GB RAM var ve ortalama 4GB'ı sistem ve arka plandaki uygulamalar tarafından kullanılıyor. Yani temizlemeniz pek mümkün değil. Belki bir hard reset atsanız biraz daha iyi hale gelebilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ram temizleme sağlıklı bir şey değildir. Açık olan sistem uygulamaları kapatır (yada yavaşlatırsa) telefonun donma şansı olur. Format atıp deneyebilirsiniz ama olmazsa zaten android için gereken miktardır rami temizlemek yavaşlamasına sebep olur.
RAM temizliğinde Google vs. gibi çoğu sistem uygulamaları kapanmaz. Öyle yavaşlama gibi bir şey de olmaz. Onlar her zaman çalışır halde çünkü sizin bir müdahaleniz olamaz. Zaten olsa o uyg. arka plan kullanımlarını kısıtlayabilirdik.

Son düzenleme: