Ram sorunu..!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TurX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TurX

Asistan
Reaksiyon puanı
28
slm arkadaşlar.Bilgisayarımda donma problemi var.Bu donma olayının RAM dan olduğunu tespit ettim.Ama bir sorunum daha var.Benim ram toplam 512 mb.256-256 diye iki tane ayrı ram var.Bunlar takılıyken donma yapıyor birisini çıkarıyordum donma olayı kesiliyor.Ramlardan birinin bozuk yada arızalı olduğu kanısına vardım.Diğer 256 mb ram takıyorum oyundur,nettir,chattir vs..herşeyi yapıyorum 250 mb ram da bilgisayar donmuyor.neyse daha sonra kingston 1gb ram aldım.onu takıtım ama bu sefer tekrar basladı bu donma olayı.Ramı yeni aldm arızalı olma olasılığı çok düşük yani :S yeni aldım 1gb ramı.taktığım bu 1gb ramı çıkarıp arızalı olmayan 256 mb ramı takıyorum bilgisayar donmuyor. :S sizce sorun nerde????

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Sorundan önce konuyu yanlış yere açmışsın!

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ram slotunda sorun vardır

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Konu taşınmıştır.

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
ramlerin hrtz'leri aynı mı? bu önemlidir. Bir diğer seçenek de arkadaşın da dediği gibi slotta problem olabilir

SaMaRRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ramlerin ddr ları kaç?(ddr1,2,3?). ve sistem taktığınız ramleri tanıyormu?(bilgisayarımda sağ tık yapıp özellikler diyip ramlerin ne kadar algılandığına bakın).

2 ram slotunu kullanacaksanız taktığınız 2 raminde aynı kapasitede ve hatta mümkünse aynı marka olması daha iyi olur.

TurX

Asistan
Reaksiyon puanı
28
ramlerin ddr ları kaç?(ddr1,2,3?). ve sistem taktığınız ramleri tanıyormu?(bilgisayarımda sağ tık yapıp özellikler diyip ramlerin ne kadar algılandığına bakın).

2 ram slotunu kullanacaksanız taktığınız 2 raminde aynı kapasitede ve hatta mümkünse aynı marka olması daha iyi olur.

Taktığım ramlar markaları farklıymıs işte snrım.ama yeni ram aldım tek parca 1 gb kingston onu takıorum tek halde yine donuyor.diğer ramları çıkarıyorum 1gb lığı taktığmda.

ram ddr1 snrım =) sistemim taktğm ramleri tanıyor.ve doğru gösteriyor.1gb sa 1gb gösteriyor bozukluk yok orda.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşım,birazcık teknikten anlıyorsa ince uçlu bir alet sayesinde (tornavida)vs.ram slotlarının içinde bi gezdir bu aleti,birde taktığın iki rami yer değiştir,veya biosu güncellemeyi dene hala olmuyorsa birtanede 512MB tek ram kullan.Anakartın 1GB desteği olmayabilir.bunun için biosu bir güncellemeyi dene.

erdemmin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
slot ve ram kontrolunu yapabilecegimiz program varmı arkadaşlar güvenebileceginiz

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşım bu iş programla falan olmazki.

Tabiiki de olur :D

slot ve ram kontrolunu yapabilecegimiz program varmı arkadaşlar güvenebileceginiz

Cpu-z adlı (ücretsiz) yazılım ile görebilirsiniz.. programı açıp üst kısımdaki "SPD" kısmına gelin.. sol üst kısımda "Memory Slot Selection" un altındaki slot yazan yerlede senin slotların ve içlerinde ne özelliklte ram olduğu yazar..

Programı İndir: (32 Bit İşletim Sistemi İçin) | (64 Bit İşletim Sistemi İçin)

ayrıca sorununun çözümü için ramlerde mi yoksa anakarttaki slotta mı sorun var, öğrenmek lazım.. çalıştığını öğrendiğin bir slota ramleri sırasıyla tek olarak takıp çalıştırmayı dene.. böylece hangi ram bozuk anlarsın.. eğer tüm ramler sağlamsa diğer slotlarda bunu dene..

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Taktığım ramlar markaları farklıymıs işte snrım.ama yeni ram aldım tek parca 1 gb kingston onu takıorum tek halde yine donuyor.diğer ramları çıkarıyorum 1gb lığı taktığmda.

ram ddr1 snrım =) sistemim taktğm ramleri tanıyor.ve doğru gösteriyor.1gb sa 1gb gösteriyor bozukluk yok orda.

dd1 sanırım demeyle olmuyo ddr1 slotuna ddr2 takarsan tabi donar. onları öğren ona göre tak mhz sini flnda öğren 400 mü 533 mü

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Biraz daha açık yazsaydın daha iyi olurdu kardeş..

Haktancilar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba;

Benim pc markasi dimension dell 2400
memory ram alacagim 1 gb lik ddr yaziyor sadece ram in ustunde ddr2 degil sanirim ozaman pc..

ddr herhangi bir ram acaba olabilirmi benim pc e bunun icin bilgi almak istiyordum yardimci olursaniz sevinirim arkadaslar

saygilar...

TurX

Asistan
Reaksiyon puanı
28
slotlarda sorn olsa 4 girş yerndede olurdu :S 2 rem denedm 2 sindede donuyor pc.. 4 ram girişi var hepsini denedim ayrı ayrı ve ayrı ram denedim 1 den fazla...

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
İki slot varsa aynı Mhz.de ve aynı Gb da iki ram takmanız lazım.