RAM(Random Acces Memory) tam boyutunda görünmüyor[ÇÖZÜM]

dhehoocker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar forumda gezerken çok sık bir şekilde RAM belleğinin işletim sisteminde farklı olarak göründüğü sorunuyla karşılaştım.
Bunun çözümü aslında format;
Çünkü eskiden 64-Bit olan bir cihaza 32-Bit bir işletim sistemi yüklerseniz eski RAM'ınız ne olursa olsun 3.54 Gb dan fazla görünmeyecektir. Bunu asıl sebebi 'driver'larınızn bu tür bir işletim sisteminde bağlı bulunan RAM ı yok saymış oluyor
dediğim gibi bu sorunun çözümü için eski işletim sisteminize göre bir CD ile boot lamanız olabilecek en kesin sonuçtur.

Umarım Yardımcı Olmuştur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Konunun Dirver (Sürücüler) ile ilgisi yok. 32 bit sistemlerin (32 bit teknolojisinin) adresleme kapasitesi ile ilgilidir.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar forumda gezerken çok sık bir şekilde RAM belleğinin işletim sisteminde farklı olarak göründüğü sorunuyla karşılaştım.
Bunun çözümü aslında format;
Çünkü eskiden 64-Bit olan bir cihaza 32-Bit bir işletim sistemi yüklerseniz eski RAM'ınız ne olursa olsun 3.54 Gb dan fazla görünmeyecektir. Bunu asıl sebebi 'driver'larınızn bu tür bir işletim sisteminde bağlı bulunan RAM ı yok saymış oluyor
dediğim gibi bu sorunun çözümü için eski işletim sisteminize göre bir CD ile boot lamanız olabilecek en kesin sonuçtur.

Umarım Yardımcı Olmuştur.

Arkadaşında dediği gibi 32 bit işletim sistemi zaten 3.5gb ram den fazlasını adresleyemez.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
windows 8.1 x64 single language uefi hp notebook ta ram 7.78 görünüyor ilk aldığımda tam 8 gb görünüyordu
windows 8 vardı güncellemelerle 8.1 yaptım uzun zamandır 7.78 olarak kullanıyodum batmıyordu artık batmaya başladı
intel in onb. ekran kartı kullanabilirmi ? masaüstü onb. ekran kartları için öyleydi fakat notebook ta onb. ekran kartlarının içinde entegre olarak kullanılcak ram var diye okumuştum vakti zamanında

yardımlarınızı bekliyorum ...