Ram mhz arttırma sorunu

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
b365mhc anakart var biostarın ramler 3000 mhz olmasına rağmen en fazla 2666 destekliyor ona rağmen 2400 de çalışıyor ve değiştiremiyorum 2666 yapamıyorum yani ne yapmalıyım?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
X.M. P yi denedinizmi. Denedinizse,manuel yani elle değiştirmeyi denedinizmi. Her iki şekilde de ,tekrar 2400 e atıyorsa, ramlere bi 0,05 voltaj verin. Aman dikkat ,0,5 değil.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
X.M. P yi denedinizmi. Denedinizse,manuel yani elle değiştirmeyi denedinizmi. Her iki şekilde de ,tekrar 2400 e atıyorsa, ramlere bi 0,05 voltaj verin. Aman dikkat ,0,5 değil.
x.m.p yok işte sıkıntı orda O.N.E diye bişey var ordada yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

O.N.E nin içinde bişey var tam hatırlamıyorum şuan custom ve auto diye seçenekleri var ram mhz ile alakalı büyük ihtimalle ama custom değiştilemiyor

O.N.E yi biraz kurcaladım custom moda getirince bi yer açılıyo orda ramin mhz si var ama en fazla 2400 oluyo voltaj ayarlarını elle yapmaya çalıştım 1,20 ve ,1,35 vardı değiştirince bile mhz değişikliği yapamadım neden bilmiyorum(voltaj değişikliği yapıp kaydetmedim baktım değiştirince çıkar mı diye çıkmadı.)

x.m.p yok işte sıkıntı orda O.N.E diye bişey var ordada yok

O.N.E nin içinde bişey var tam hatırlamıyorum şuan custom ve auto diye seçenekleri var ram mhz ile alakalı büyük ihtimalle ama custom değiştilemiyor

O.N.E yi biraz kurcaladım custom moda getirince bi yer açılıyo orda ramin mhz si var ama en fazla 2400 oluyo voltaj ayarlarını elle yapmaya çalıştım 1,20 ve ,1,35 vardı değiştirince bile mhz değişikliği yapamadım neden bilmiyorum(voltaj değişikliği yapıp kaydetmedim baktım değiştirince çıkar mı diye çıkmadı.)
Tamam sorunun nedenini anladım işlemcim i3 9100f 2400 mhz destekliyormuş o yüzden yok. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar işlemciyi değiştirmedikçe 2400 den yukarı çıkamazsınız.

Son düzenleme: